Yksi haastavimpia asioita trampoliinin ostossa on oikean koon valinta. Vaihtoehtoja on saatavilla runsaasti, minkä takia valinta voi tuntua vaikealta. Mitkä seikat juuri minun tulisi ottaa huomioon trampoliinin valinnassa?

Pyrimme Aconilla siihen, että trampoliini kestää käyttöä sukupolvelta toiselle vuosikymmenien ajan. Näin ollen sopivan mallin valintaan on suotavaa käyttää aikaa. Oikein valittuna sama trampoliini ilahduttaa vielä omia lapsenlapsia vain tarvittaessa varaosia vaihtamalla.

Tässä blogikirjoituksessa kerromme, miten trampoliinikoko vaikuttaa ostopäätökseen ja mitkä koot ja mallit soveltuvat parhaiten eri käyttötarkoituksiin.

Trampoliinin koolla on väliä

Usein ajatellaan, että trampoliinin koko valitaan ainoastaan pihan koon mukaan. Mitä suurempi piha, sitä suurempi tuote hankitaan. Tämä onkin yksi hyvä lähtökohta lähteä kartoittamaan itselleen sopivaa trampoliinia. Valinnassa kannattaa ottaa seuraavia asioita huomioon:

  • Mikä on trampoliinin käyttötarkoitus?
  • Kenelle trampoliini tulee?
  • Mihin se sijoitetaan?

Myös trampoliinin ja turvaverkon yhteiskorkeus on olennaista huomioida valintaa tehdessä - hutiloidusti arvioimalla turvaverkko tai hyppijä voi osua esimerkiksi puiden oksiin, mikä on vääjäämättä turvallisuusriski.

Trampoliinin koko lapsille

Jokainen verkkokaupassamme saatavilla oleva trampoliinikoko on varmasti turvallinen valinta lapsen ensimmäiseksi pomppualustaksi. Hankittaessa trampoliinia lapsille painotamme erityisesti turvaverkon hankkimista. Otathan tällöin huomioon myös turvaverkon korkeuden.

Acon Air 10ft/3m trampoliinipaketti, jossa on kuvattuna trampoliinin mitat

Suosituin mallimme pienille lapsille on aloittelijoille sopiva, halkaisijaltaan kolmen metrin ACON Air 2022 trampoliinipaketti turvaverkolla ja tikkailla. Myös muut pyöreät mallit soveltuvat hyvin aloittelijoille, sillä ne ohjaavat hyppijän hyppimään maton keskellä.

Trampoliini koko teini-ikäisille

Teini-ikäisen mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet ovat merkittävin tekijä sopivan koon valinnassa. Mikäli ajatuksena on lähinnä nauttia pompuista ystävien ja perheen kanssa, ovat esimerkiksi halkaisijaltaan 3,7m ja 4,3m olevat pyöreät mallit erinomaisia vaihtoehtoja teini-ikäistä varten.

Mikäli kodin teini-ikäisillä on kuitenkin kiinnostusta temppuiluun, trikkailuun, voimisteluun tai muihin haastavampiin hyppyihin, suosittelemme pomppupinta-alaltaan edellä esitettyjä trampoliineja suurempia mallejamme.

Suurella pomppupinta-alalla on merkitystä myös silloin, jos tarkoituksena on hankkia monenlaisia hauskuutta lisääviä varusteita, kuten koripallotelineitä tai trampoliiniskuutteja itse trampoliinin oheen.

ACONin parhaat trampoliinikoot trikkailuun ja temppuiluun ovat pyöreissä malleissamme 4,3 metrin ja 4,6 metrin trampoliinit. Suosittelemme trikkailusta ja voimistelusta kiinnostuneille kuitenkin erityisesti suorakulmaisia mallejamme (13 Sport HD ja 16 Sport HD), joista kerromme lisää seuraavaksi.

Suorakulmainen trampoliini takapihalla kesäisessä maisemassa

Sopiva trampoliini koko ja malli temppuiluun

Kaikki ulkokäyttöön tarkoitetut trampoliinimme tarjoavat riittävät pomput perustason temppujen tekemiseen. Valikoimastamme löytyy kuitenkin kaksi suorakulmaista mallia, jotka ovat suosittuja trikkaajapiireissä maailmanlaajuisestikin. Näitä ovat lippulaivamme 16 Sport HD ja sen pienempi versio 13 Sport HD.

Suorakulmaiset trampoliinit tarjoavat tasaiset pomput pomppukohdasta riippumatta. Tällöin pomppu on aina samanlainen ja tasalaatuinen, mikä on erityisen tärkeää etenkin monimutkaisemmissa tempuissa, trikeissä, volteissa ja voimistelussa. Lisää pyöreiden ja suorakulmaisten mallien eroista voi lukea tästä blogiartikkelistamme.

Parhaan mahdollisen trikkailu- ja temppuilukokemuksen saa tilaamalla ennakkoon juuri julkaisemamme Performance-paketin, jonka mukana saat sekä kaikissa malleissamme vakiovarusteena tulevat Air-jouset että uudet Pianojouset.

Pianojousien ansiosta hyppäät entistä korkeammalle ja koet entistä pehmeämmät pomput. Performance-paketit trampoliineineen voi tilata 16 Sport HD:lle tästä ja 13 Sport HD:lle täältä.

Sopiva trampoliini koko aikuisille ja perheille

Jokainen trampoliini koko ja malli suunnitellaan siten, että se soveltuu koko perheen käyttöön. Haluamme kannustaa perheitä viettämään aikaa yhdessä. Tästä johtuen kaikki mallit, jotka soveltuvat lapsille ja teineille, sopivat myös aikuisille.

Kokemuksemme mukaan perheet suosivat usein isompia trampoliineja, kuten halkaisijaltaan 4,3 metrin ja 4,6 metrin pyöreitä mallejamme, sekä lippulaivaamme 16 Sport HD:ta, sillä vanhemmat haluavat useimmiten itse pomppia tarpeeksi suurella trampoliinilla. Etenkin pidemmällä aikavälillä suuren trampoliinin hankkiminen on myös kannattavaa lasten näkökulmasta; lasten kasvaessa myös toiveet pomppupinta-alasta ja ominaisuuksista usein kasvavat.

Pihan koon vaikutus trampoliinin kokoon

Käyttötarkoituksen ohella pihan koko vaikuttaa olennaisesti sopivan mallin valintaan. Alta löydät suosituksemme pihan kokoon perustuen:

Pihan koko Trampoliini koko (pyöreä) Trampoliini koko (suorakulmainen)
Pieni piha 1,8m & 3,0m mallit
Keskikokoinen piha 3,7m malli 13 Sport HD
Suuri piha 4,3m ja 4,6m mallit 16 Sport HD

Koon ohella trampoliinin muoto voi vaikuttaa valintaasi. Sopivan muodon miettimistä auttaa trampoliinin pinta-alan hahmotteleminen piha-alueelle. Ota huomioon, että trampoliinin kullekin sivulle tulee jäädä 1 metri tilaa turvallisuuden vuoksi.

Mittaillessa on hyvä muistaa, että myös turvaverkon korkeus tulee ottaa huomioon trampoliinin sijoittelussa. Myöskään trampoliinin alle ei tulisi jäädä mitään ylimääräisiä esineitä tai asioita; kivet, varusteet ja muut esiniteet maton alla ovat turvallisuusriski.

Trampoliini koko sisätiloihin

Etsitkö sopivaa trampoliinia sisäkäyttöön? Silloin kuntoiluun tarkoitetut ACON FIT –trampoliinit ovat erinomainen valinta. Treenitrampoliineja on saatavilla:

  • pyöreänä ja kuusikulmaisena
  • mustana ja valkoisena
  • kahvatangolla ja ilman kahvatankoa
Fitness trampoliini ja nainen sen päällä tekemässä treeniä olohuoneessa

Mikäli taasen kaipaat perinteisempää trampoliinia pienemmässä paketissa, on sisä- ja ulkokäyttöön soveltuva Baby ACON paras vaihtoehto.

Sisällä pomppiessa tärkeintä on muistaa tarkistaa, että pomppijalla on tarpeeksi tilaa sekä sivuilla että yläpuolella. Tämä pätee kaikkiin sisäkäyttöön soveltuviin malleihimme, valitsitpa sitten bungee-jousilla varustetun treenitrampoliinin tai Air-jousilla varustetun Baby Aconin.

Trampoliini koko matkustamiseen

Haluatko ottaa kuvia ja videoita näyttävistä tempuista ulkona eri lokaatioissa pompun laadusta tinkimättä? Tällöin valintasi on Baby ACON. Kompaktin kokonsa ansiosta trampoliinia on verrattain helppo kuljettaa ja käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa.

Aivan kuten ainoastaan ulkokäyttöön suunnatuissa suurissa trampoliineissamme, myös Baby Aconissa on uudet Air-sarjan jouset Synergy Designia unohtamatta. Helposti koottava ja purettava malli sopii todellisen matkailijan maailmaan.

Meillä on myös pieni yllätys tulossa kaikentasoisille trampoliinitrikkailijoille – seuraa sivustoamme aktiivisesti ja tilaa uutiskirje ollaksesi ajan tasalla Aconilla tapahtuvista päivityksistä sekä uusista tuotteista.

Trampoliinin koko ja sen vaikutus hintaan

Kuten arvata saattaa, trampoliini koko vaikuttaa sen hintaan. Seuraavat asiat on hyvä tiedostaa trampoliinia hankkiessa:

  • Mitä suurempi pomppupinta-ala, sitä kalliimpi trampoliini
  • Laadukkaaseen trampoliiniin sijoittaminen säästää pitkällä aikavälillä
  • Muoto vaikuttaa hintaan – suorakulmaiset mallit ovat pyöreitä arvokkaampia, sillä niiden valmistamiseen tarvitaan enemmän materiaaleja
  • Hintaan vaikuttavat myös materiaalivalinnat, testaamisen laajuus tuotekehittelyssä sekä monet muut tekijät

Trampoliinin hankinta on sijoitus koko perheen iloa ja yhdessäoloa varten. Tarjoamme kaikkiin malleihimme rahoitusvaihtoehtona Klarna-osamaksun.

ACON trampoliinien kokotaulukko

Trampoliiniemme valikoima on kattava. Etsipä sitten pomppualustaa vain perheen pienimmille tai koko perheelle, löytyy valikoimastamme sopiva trampoliini koko jokaiseen tarpeeseen.

Jokainen verkkokaupassamme saatavilla oleva trampoliini koko on listattu alla olevaan taulukkoon, jotta voisit vertailla malleja keskenään ja löytää itsellesi juuri sen oikean trampoliinin.

MALLI TYYPPI SISÄTILA-ULKOTILA PIHAN KOKO KENELLE?
1,12m malli pyöreä sisätila - Kuntoilijoille
1,41m malli kuusikulmainen sisätila - Kuntoilijoille, joogaajille
1,8m malli pyöreä Sisä- ja ulkotila pieni Lapsille, teineille, trikkaajille
3,0m malli pyöreä ulkotila pieni Lapsille
3,7m malli pyöreä ulkotila keskikoko Lapsille, teineille
13 Sport HD suorakulmainen ulkotila keskikoko Teineille, aikuisille, perheille, trikkaajille, voimistelijoille, parkouraajille
4,3m malli pyöreä ulkotila suuri Teineille, aikuisille, perheille
4,6m malli pyöreä ulkotila suuri Teineille, aikuisille, perheille
16 Sport HD suorakulmainen ulkotila suuri Teineille, aikuisille, perheille, trikkaajille, voimistelijoille, parkouraajille

Vinkki: jos pohdit valintaa kahden eri koon väliltä, suosittelemme valitsemaan isomman vaihtoehdon. Kokemukseemme perustuen liian suurta trampoliinia harmitellaan harvemmin, kuin liian pientä mallia.

Mikäli tarvitset apua tai lisätietoa trampoliinin valintaan liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme chatin tai sähköpostin kautta osoitteessa acon@acon.fi.

Löydä sinun Aconisi