Keitä me olemme

1992 - The thrill of discovering something new

Bojoing! Tarmo Sallinen viettää vaihto-oppilasvuottaan Jenkeissä ja on siellä juuri törmännyt johonkin aivan uuteen: trampoliiniin. Sen suosio jää kytemään Tarmon päähän...
ACONin tarina

 

1995 - The thrill of winning something together

Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden. Kansa sekoaa ja hyppii alasti suihkulähteisiin. Tämä tulee vielä vaikuttamaan ACONiinkin.

 

1996 - The thrill of following your dream

Olemme rämisevän matkailuauton kyydissä. Tarmo on juuri ottanut ison opintolainan ja ostanut auton täyteen trampoliineja. Nyt hän ajaa Hollannista takaisin kohti Suomea, myydäkseen pian suomalaisille kaikkien aikojen ensimmäisen trampoliinin. Sen ostaa koko kansan tuntema taikuri, Jokeri Pokeri Box:n Simo, ja se on vieläkin tallessa.

ACONin tarina

 

1997 - The thrill of freedom

Kop kop, haluaisitteko ostaa trampoliinin? Tramppaeriä ostetaan isompia ja sitten niitä myydään leirintäalueilla oviin koputtelemalla. Mutta kaikki on vielä pientä: yöt nukutaan pakettiautossa, aamulla herätään kun katosta putoaa päähän kondensoitunut vesitippa. Sitten lähdetään taas liikkeelle.

ACONin tarina

 

1998 - The thrill of evolving

Ensimmäinen trampoliinikontti saapuu Jenkeistä. Kesät myydään trampoliineja ja talvet tehdään vielä muita hommia, mutta toiminta laajenee koko ajan.

ACONin tarina

 

2002 - The thrill of getting popular

Oma pieni myymälä aukeaa kuljetusliikkeen varaston nurkassa. Asiakkaita on kesällä jonoksi asti, kun sisään ei kerta kaikkiaan mahdu kuin pari kerrallaan. Eräs rouva kauhistelee kovaan ääneen, että "Niin hieno mainos - ja tällainen myymälä!".

ACONin tarina

 

2003 - The thrill of adventures together with friends

Ulkopuolisten tuotteiden jälleenmyynti jää taka-alalle, kun ensimmäinen oma trampoliinimalli, ACON Air, julkaistaan. Se saa Suomen Voimisteluliitonkin hyväksynnän. Trampoliinin valmistusta varten matkustetaan läpi Kiinan etsimässä juuri oikeita valmistajia. Silloin luodut liikekumppanuudet ovat kestäneet tähän päivään ja valmistajista on tullut ystäviä, joita nähdään useasti vuodessa. Kun ensimmäinen kumppani Kiinasta tulee käymään Suomessa, moottorikelkkaillaan yhdessä.

 

2007 - The thrill of small successes

Kotimainen verkkokauppa aukeaa. Ensimmäinen ostos tehdään sunnuntai-iltana klo 18:32 Pietarsaaresta. Sitä juhlistetaan toimistolla juomalla kupposet kahvia.

ACONin tarina

 

2011 - The thrill of winning something together – again

Kyllä, Suomi voittaa TAAS jääkiekon maailmanmestaruuden! Kansa sekoaa ja hyppii alasti samoihin suihkulähteisiin.

ACONin tarina

 

2011 - The thrill of inventing something new

ACONin hurjapäitä on aina kiinnostanut lätkä ja tossulätkä, mutta riittävän hyviä tuotteita ei vaan ole löytynyt. Siksi ACON kehittää omat ACON Wave -jääkiekkomaalit ja laukaisualustat pihapeleihin ja -treenaamiseen. Puolestapuhujaksi saadaan kukapa muukaan kuin NHL-tähti ja viime MM-voiton sankari Mikael Granlund.

ACONin tarina

 

2014 - The thrill of going international

Kansainvälistyminen saa vettä myllyyn: ensin avataan Ruotsia varten versioitu verkkokauppa, ja pian perässä seuraavat muu Eurooppa, Yhdysvallat, Kanada, Venäjä. ACONin varusteilla liikutaan jo ympäri maailmaa.

ACONin tarina

 

2015 - The thrill of mutual respect

ACONin ensimmäinen työntekijä, Riitta, jää eläkkeelle. Hänen ensimmäinen työtehtävänsä vuonna 2002 oli myydä kontillinen trampoliineja kesän aikana. Riitan läksijäisissä jäädytetään paita kattoon Finlandian soidessa, kaikkien työntekijöiden osoittaessa hänelle suosiotaan.

ACONin tarina

 

2016-2017 - The thrill of going viral

Jotain uskomatonta tapahtuu. Muutamat tubettajat ja instaajat huomaavat, että ACONin trampoliineilla saa tehtyä parhaat temput, ja pian niillä tehdään mm. nelosvoltti takaperin ensimmäisenä maailmassa (älä kokeile tätä kotona!). Videot saavat lyhyessä ajassa miljoonia katselukertoja ympäri maailman. Pian tämän jälkeen perustetaan trickaajien oma ACON Team.

TARINA JATKUU. HYPPÄÄ MUKAAN ;)