Acon-tiimiläisiä isolla airtrackilla

Aconin tarina

Keitä me olemme

Jo vuodesta 1996 lähtien jännityksen ja seikkailun tuominen asiakkaillemme on ollut toimintamme ytimessä. Kasvumme pienestä yhden miehen liiketoiminnasta globaaleilla markkinoilla toimivaksi yritykseksi on ollut hurjaa, mutta jatkamme ylpeinä perinteitämme kotimaisena perheyrityksenä.

Tarmo Sallinen trampoliinivarastossa

Katso video

Vuosien tuotekehityksen tuloksena olemme tuoneet markkinoille ennennäkemätöntä innovaatiota, tuotteemme levittävät liikkumisen ilosanomaa jo yli 60 maassa. Juhlistaaksemme 25-vuotista menestystämme, haluamme jakaa tarinamme kanssasi. Kuuntele toimitusjohtajamme Tarmo Sallisen kertomana historiastamme tai lue seikkailustamme aikajanamme avulla.

Tie tänne asti on ollut aika ajoin varsinaista vuoristorataa ylä- ja alamäkineen. Pidä siis hatustasi kiinni, kun sukellamme Thrill Seekingin jännittävään maailmaan.

1992

Aconin toimitusjohtaja nuorena

Kaikki alkaa unelmasta

Kaikki alkaa 90-luvun alun kulta-aikana, kun Yhdysvalloissa vaihto-opiskelijavuottaan viettävä Tarmo Sallinen törmää ensimmäistä kertaa johonkin, mitä hän ei ole koskaan ennen nähnyt voimistelusalin ulkopuolella - trampoliiniin. Se on kuin rakkautta ensisilmäyksellä.

1996

Kuuluisa taikuri Jokeri Pokeri Box

ACON perustetaan

Kun ACON perustettiin vuonna 1996, toiminta oli vielä pientä – yhden miehen show, joka toimii kolisevasta asuntoautosta, joka lastattiin Alankomaissa täyteen opintolainalla ostettuja trampoliineja ja ajettiin halki Euroopan takaisin kotisuomeen. Ensimmäisen trampoliinin osti Suomen tunnetuin taikuri Simo Aalto Jokeri Poker Box Magic Show'sta. Trampoliinit ovat vihdoin saapuneet suomeen!

Trampoliinikauppiaita

Myyräntyötä

Seuraavana vuonna toiminta kasvaa ja trampoliineja ostetaan lisää. Myynti on varsinaista myyräntyötä lehti-ilmoituksin ja ihmisten oville koputtelemalla leirintäalueilla ympäri Suomea. Toiminta on edelleen pikkuruista: yöt nukutaan pakettiautossa trampoliinipakettien välissä ja kun katosta tippuva kondenssiovesi herättää, on aika nousta ylös ja jatkaa matkaa. Vuonna 1998 ensimmäinen rahtikontillinen trampoliineja saapui suoraan Yhdysvalloista. Liiketoiminta kasvaa, mutta toimii vasta kesätyönä opiskelujen ohella.

2002

Lähikuva trampoliinijousista runkoon kiinnitettyinä

Ensimmäinen kivijalkaliike

Kuusi vuotta myöhemmin Aconin ensimmäinen kivijalkamyymälä avattiin Aconin varastorakennuksen takahuoneeseen. Myymälään mahtuu kerrallaan vain muutama henkilö, joten asiakkaiden on jonotettava ulkona. Ensimmäiset jousiteorian testit maailman parhaan pompun luomiseksi tehdään jo 2000-luvulla, jotka toimivat Synergy Designimme perustana.

2003

Yksityiskohta aiemmasta trampoliinimallista

ACON Air

Seuraavana vuonna vähittäiskauppa jäi vähitellen taka-alalle, kun Aconin ensimmäinen oma trampoliinimalli ACON Air julkistettiin. Se saa Suomen Voimisteluliiton hyväksynnän. Aasian mantereelta aletaan etsiä yhteistyökumppaneita ja luodaan yrityssuhteita, jotka ovat kestäneet aina tähänkin päivään saakka.

2007

Businessmies kahvilla

Verkkokaupan aikakausi

Merkittäviä askelia otetaan, kun ensimmäinen ACON verkkokauppa avataan. Ensimmäinen ostos tehdään sunnuntai-iltana klo 18:32 jossain päin Pietarsaarta. Ensimmäistä myyntiä juhlitaan Aconin toimistolla hyvin suomalaiseen tapaan juomalla kuppi kahvia.

2011

Mikael Granlund ja jääkiekkomailaa pitelevä lapsi

Jääkiekkokuume

Suomen voitettua jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 2011 jääkiekkokuume on voimakkaampi kuin koskaan. Laadukkaiden jääkiekko- ja katukiekkovarusteiden puutteen vuoksi Acon päättää kehittää oman ACON Wave -sarjan jääkiekkomaaleja ja laukaisualustoja katupeleihin ja yksilöharjoitteluun. NHL-tähti ja viime MM-kisojen sankari Mikael Granlund päättää tukea tuotteita ja Wave-tuotteiden suosio vain jatkaa kasvamistaan.

2014

Acon-maapallo

Maailmanlaajuinen liiketoiminta alkaa

Aconin maailmanvalloitus alkaa ensimmäisen kansainvälisen verkkokaupan avaamisella Ruotsiin ja pian sitä seurasivat omat kaupat Eurooppaan, Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Venäjälle. Aconin tuotteet liikuttavat ihmisiä jo ympäri maailmaa. Jännityksen riemu valtaa maailman, yksi pomppu kerrallaan.

2016

Trampoliinihyppääjä, väripatruunoita, Lappi-maisema

Thrill Seekers Unite

Jotain uskomatonta tapahtuu. Muutamat sosiaalisen median vaikuttajat saavat selville, että parhaat temput tehdään Aconin trampoliineilla. Pian nelinkertainen backflip tehdään ensimmäistä kertaa ikinä Aconin trampoliinilla (älä yritä tätä kotona!). Videot saavat miljoonia katselukertoja ympäri maailmaa ja g-tramp-yhteisö kukoistaa sosiaalisessa mediassa. Pian tämän jälkeen perustetaan ACON Team tukemaan jatkuvasti kasvavaa g-tramp-yhteisöä sponsoroimalla nuoria ja lahjakkaita urheilijoita. Jännityksen etsijät ympäri maailmaa löytävät toisensa.

2020

Tyttö hyppii trampoliinilla, perhe katselee

Uusi alku

Arjen seisauttaa koko maailmanlaajuinen pandemia, joka pyyhkäisee läpi maailmaa ja sulkee ihmiset koteihinsa työskentelemään ja elämään etänä. Kaikkien haasteiden keskellä lohtu löytyykin usein luonnosta ja yhteisen ajan viettämisestä lähimmäisten kesken. Tarve investoida entistä enemmän pihapeleihin nostaa trampoliinit ja sitä myötä Aconin entistä enemmän maailmankartalle. Kotiajan lisääntyessä myös temput kasvavat hurjemmiksi. ACON sitoutuu tinkimättä tuottamaan laadukkaita ja turvallisia trampoliineja kaiken kokoisille pomppijoille, aina ensi pompuista hurjimpiinkin temppuihin asti - trampoliini, joka kestää läpi elämän.

Tarinamme ei ole vielä läheskään ohi, joten liity mukaan jatkuvasti kasvavaan Thrill Seeking – yhteisöömme ja ole osa tämän uskomattoman matkan seuraavaa lukua!