Yö taivasalla on jo itsessään elämys, mutta tiesitkö, että yön voi nukkua myös trampoliinilla?

Trampoliinilla nukkuminen on hauska aktiviteetti niin pienille lapsille, teineille kuin aikuisillekin. Voit viettää laatuaikaa koko perheen voimin trampoliiniteltassa tai nukkua makuupusseissa tähtitaivasta katsellen. Mutta mitä muuta ulkona yöpyessä voi tehdä? Lue käytännön vinkit, ideat ja turvallisuuteen liittyvät ohjeet tästä artikkelista.

Yö ulkona trampoliinilla – muista nämä 5 asiaa

Seuraavat viisi asiaa on hyvä ottaa huomioon trampoliinilla vietettävää yötä varten:

 • Vuodevaatteet – Yön nukkuminen ulkosalla vaatii vähintään makuupussin. Makuupussin lisäksi trampoliinille voi ottaa mukaan tyynyjä sekä lakanoita ja vilttejä viileämpiä öitä varten.
 • Taskulamput – Vuodenajasta riippuen taskulamput voivat tulla tarpeeseen. Tarkista taskulamppujen paristot tai hanki käteviä otsalampuja, jolloin kädet ovat vapaana leikkejä, syömistä ja juomista varten.
 • Hyttysverkko tai -suihke – Suomen kesät tunnetaan hyttysistä. Varaudu hyttysiin suihkeilla tai verkoilla, jotta hyttysen pistoilta vältyttäisiin.
 • Vesipullot – Leikkien, pelien ja eväsretken jälkeen jano voi yllättää. Pakkaa jokaiselle vesipullo mukaan.
 • Trampoliiniteltta – Yö makuupussissa taivasalla on tunnelmallista, mutta mukavuudenhaluisille se voi osoittautua jokseenkin epämiellyttäväksi. Saat trampoliiniin “katon pään päälle” hankkimalla trampoliiniteltan, joka suojaa nukkujia säältä ja hyttysiltä.

Turvallisuus on tärkeää ottaa huomioon trampoliiniyötä suunnitellessa. Kaikki terävät esineet, kuten veitset ja haarukat, tulee pitää trampoliinin ulkopuolella, jotta sen matto ei vaurioidu.

Ota huomioon, että trampoliinin matolla ei saa olla mitään esineitä tai asioita silloin, kun trampoliinilla on tarkoitus pomppia. Täten myöskään trampoliiniteltta ei ole sopiva paikka pomppimiselle.

Nukutun yön jälkeen teltta ja muut yötä varten tarvitut varusteet ja esineet tulee poistaa trampoliinilta.

Lapsi teltassa lukee taskulampun valossa

Trampoliiniteltta yötä varten

Trampoliiniteltta on oiva lisävaruste trampoliinilla vietettävää yötä varten. Esimerkiksi hurjan hauskojen Halloween-juhlien järjestäminen onnistuu helposti, kun teltta suojaa säältä ja kylmältä. Tee teltasta lämmin pesä vilttien avulla syysaikaan tai suojaudu kesäyön hyttysiltä teltan avulla.

Löydät Aconilta pyöreisiin trampoliineihin sopivia trampoliinitelttoja kolmessa eri koossa. Helposti asennettava ja purettava teltta kiinnittyy trampoliinin reunoihin tarjoten hauskan ja suojaisan paikan pelejä, leikkejä ja lepoa varten. Teltta on myös oiva lähiretkeilyyn silloin, kun ei ole mahdollista lähteä kauemmas luontoon liikkumaan. Miniretken voi tehdä vaikka arkenakin!

Acon trampoliiniteltta

Teltta trampoliiniin

Viisi ideaa lasten leikkeihin trampoliinilla

Monet meistä muistavat yökyläilyt omasta lapsuudestaan. Kutsu lapsen ystävät kotiisi nukkumaan yön trampoliinilla ja ehdota seuraavia leikkejä ja pelejä heille:

 • Askartelu – pomppimisen jälkeen on mukava rauhoittua vaikkapa askartelun pariin. Suunnittele helposti toteutettavissa oleva askarteluidea lapsille. Voit ehdottaa esimerkiksi maalaamista (joskin trampoliinimatto on hyvä suojata huolella ennen sitä), piirtämistä tai ystäväkorujen suunnittelua. Mikäli askartelussa on leikkaamista vaativia vaiheita, tulee ne tehdä trampoliinin ulkopuolella.
 • Lautapelit – kaiva kaapin perukoilla pölyttyneet lautapelit esille hauskanpitoa varten!
 • Valotikut – valotikut ovat näyttäviä etenkin pimeinä syysiltoina.
 • Kakun koristelukisa – Valmista kakku tai kuppikakkuja etukäteen, hanki koristelutarvikkeet ja anna lasten koristella kuppikakut mieleisellään tavalla!
 • Laulukilpailu – Leikkimielisessä laulukilpailussa jokainen on voittaja.

Viisi ideaa teineille trampoliiniyötä varten

Teineille yö trampoliinilla tarjoaa omaa rauhaa. Tässä muutamia ideoita, joista perheen teinit voivat inspiroitua:

 • Elokuvat – valmistakaa popparit ja valitkaa mieltymyksiinne sopiva elokuva – kauhuelokuva pimeällä voi koetella heikkohermoisten rajoja!
 • DIY Photobooth -valokuvauskoppi – rakentakaa oma DIY Photobooth –koppi pihalle tai trampoliinille pehmeistä materiaaleista. Rekvisiittana toimivat hyvin erilaiset pilailukaupoista saatavat vaatteet ja asusteet. Kuvaajana toimii hyvin joko vanhemmat tai puhelimelle tarkoitettu kuvausteline.
 • Karaoke – karaoke onnistuu hyvin myös ulkosalla! Vuokratkaa karaokelaitteet tai keksikää oma tapa toteuttaa hulvaton karaokeilta.
 • Hemmotteluilta – amerikkalaisista teinielokuvista tutut Slumber Party –tyyliset aktiviteetit voi hyvin tuoda myös trampoliinille. Iltaa varten voi vaikkapa valmistaa omat kasvomaskit netistä löydetyllä ohjeella.
 • Teineille sopivat pelit – pelatkaa erilaisia teineille tai aikuisille suunnattuja lauta- ja korttipelejä. Pullonpyöritys toimii aina!

Ideoita trampoliiniyötä varten koko perheelle

Vanhemmat kokevat usein haastavaksi löytää lasten kanssa yhteisiä aktiviteetteja. Nukuttu yö trampoliinilla on kuin retki, jonka toteuttamista varten ei tarvita kalliita majapaikkoja tai tuntien matkustamista. Tässä muutamia vinkkejä koko perheen aktiviteetteihin:

 • Tähtitaivaan katselu – Suunnatkaa katse ylös taivaalle ja ihailkaa tähtien loistetta pimeällä. Vanhemmat voivat kertoa lapsilleen erilaisista tähtikuvioista. Lapset keksivät mielellään myös omia tähtikuvioita, joten heittäydy mukaan leikkiin! Mikäli teillä on trampoliiniteltta, voi tähtitaivasta katsella myös trampoliinin ulkopuolelta tai ennen teltan asennusta.v
 • Herkkukaakaot – Kaakao lämmittää viileänä syysiltana. Tehkää perinteiset kaakaot tai todelliset herkkujuomat vaahtokarkeilla, kermavaahdolla ja koristeilla!
 • Koko perheen lautapelit – Koko perheelle suunnatut klassikkopelit ovat varma valinta. On aika ottaa Monopoly esiin!
 • Perhe-elokuvat – Miksi katsoa elokuvia sisätiloissa, kun sen voi tehdä ulkonakin? Viekää trampoliinille runsaasti vilttejä ja tyynyjä ja katsokaa viihdyttäviä koko perheen elokuvia.
 • Korttipelit – Korttipelit esiin! Kokeilkaa vaikkapa Läpsyä, Sikaa tai Ristiseiskaa tai keksikää oma korttipeli.
Pikkutyttö tähtää koripalloa trampoliinin koripallotelineeseen

Pelaa koripalloa koko perheen kanssa!

Yksi hulvaton tapa pitää hauskaa trampoliinilla on koripallon pelaaminen. Trampoliineihimme saatava koripalloteline on erinomainen lisävaruste leikkimieliseen kisailuun perheen kanssa. Haastakaa toisenne nopeus- tai tyylikilpailuun korien heitossa.

Koripallopeli on oiva idea etenkin yön ulkona nukkumisen jälkeen, sillä kaikki trampoliinimatolla olevat tavarat ja koristeet tulee siivota ennen koripallopelejä. Muistathan, että vain yhden ihmisen tulee hyppiä trampoliinilla kerrallaan.

Yhteistä laatuaikaa kahden kesken

Perheen kanssa vietetty aika on parasta, mutta silloin tällöin aikaa haluaa viettää myös kahdestaan aikuisten kesken. Ota ilo irti trampoliinista lasten ollessa isovanhemmilla ja nappaa nämä vinkit yhteiseen laatuaikaan:

 • Illallinen tähtien valossa – Juhlista yhteistä aikaa tai merkkipäivää omalla pihapiknikillä ja tuudittaudu trampoliinitelttaan vilttien alle.
 • Romanttinen elokuva – Elokuvat ovat aina hyvä idea. Valitkaa romanttinen komedia – tai mikä vain miellyttää molempia.
 • Herkkuilta – Retkeilyn kohokohtia on laavulla istuminen. Leirituli jää trampoliinilla tekemättä, mutta vaahtokarkit ja suklaafondue toimii aina!
 • Auringonlasku – Katsokaa auringonlaskua tai –nousua täydessä hiljaisuudessa.
 • Paluu nuoruusvuosiin – Kootkaa hittilista molempien suosikkibiiseistä ja fiilistelkää rytmiä iltamyöhään asti.
Liiduilla väritetty trampoliinimatto

Trampoliinin koristelu

Trampoliinilla voi yöpyä ilman erityistä syytä, mutta sen voi myös yhdistää juhla- tai merkkipäivään. Miksipä et järjestäisi syntymäpäiviä, Halloweenia tai vaikkapa Baby Shower –juhlia trampoliiniteemalla?

Koristele trampoliini juhlan teemaan sopivilla koristella. Kukkaseppeleet sopivat hyvin ystävänpäivään, kun taas ilmapallot ja serpenttiinit ovat erinomaisia koristeita vappuun. Täydelliset Halloween-trampoliinijuhlat syntyvät puolestaan pelottavista koristekurpitsoista ja tunnelmavaloista. Ota lapset mukaan koristeluun tai anna heidän koristella trampoliini täysin itse!

Nuku yö ulkona turvallisesti trampoliinilla

Yö trampoliinilla on hauska ja erilainen tapa viettää vapaa-aikaa. Muutamat turvallisuuteen liittyvät asiat on kuitenkin hyvä ottaa huomioon.

Ota huomioon, että trampoliinin matto liikehtii hieman nukkujien liikkuessa, minkä vuoksi paino kannattaa siksi jakaa tasaisesti. Trampoliinilla tulee nukkua siten, että nukkujien jalat ovat kohti trampoliinin keskikohtaa. Muista myös varmistaa, että trampoliinilla ei ole mitään teräviä esineitä, jotka voisivat vahingoittaa sen mattoa.

Valikoimastamme löydät pyöreät ja suorakaiteen muotoiset trampoliinit monessa eri koossa sekä trampoliinitelttoja pyöreille malleillemme.