Tämän artikkelin luettuasi tiedät, miten erottaa turvallinen trampoliini lukuisista vaihtoehdoista ja kuinka trampoliinia käytetään turvallisesti. Artikkelin lopusta voit myös ladata osto-oppaan, josta on apua turvallisen trampoliinin valintaa varten.

ACON on valmistanut turvallisia trampoliineja yli 25 vuoden ajan. Esittelemme tässä artikkelissa viimeisimpiä meidän trampoliineista löytyviä turvallisuusominaisuuksia. Tätä opasta voi kuitenkin hyödyntää yleisesti trampoliineihin. Ota kaikki vinkit talteen tai siirry suoraan sinua kiinnostavaan osioon:

Turvallinen trampoliini pähkinänkuoressa

Trampoliinilla hyppiminen on hauska ja kehittävä harrastus kaikenikäisille. Trampoliinien turvallisuuteen liittyvät ominaisuudet ovat myös kehittyneet vuosien varrella muiden ominaisuuksien ohella.

Turvallinen trampoliini koostuu kolmesta asiasta:

 • Ennakoitavuus/Luotettavuus
 • Käyttö
 • Turvaominaisuudet

Toisin sanoen: turvallinen trampoliini on ennakoitava silloin, kuin sen käyttäjät noudattavat turvaohjeita eli käyttävät tuotetta oikein trampoliinin turvaominaisuuksien suojatessa hyppijää odottamattomilta tilanteilta.

Turvallinen trampoliini kannattaa hankkia tunnetulta valmistajalta, joka on tunnettu sen pitkäjänteisestä suunnittelu- ja kehitystyöstä. Varmista, että trampoliini on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja sen mukana tulevat selkeät asennusohjeet. Vastuullinen toimija tarjoaa tuotteelleen varaosat, jotta trampoliinia voi huoltaa tarvittaessa ja jotta se pysyy turvallisena vuosikymmenienkin jälkeen.

Alla olevassa kuvassa on runsaasti turvaominaisuuksia sisältävä ACON Air 13 Sport HD -trampoliini turvaverkolla. Kaikki mallimme ovat CE ja ASTM sertifioituja. Turvallinen trampoliini koostuu esimerkiksi seuraavista asioista:

Trampoliinin osia ja yksityiskohtia
 • No finger access -verkko
 • Trampoliinin helma jousien päällä(vain 13 Sport HD -malli)
 • Kestävä polypropyleenistä valmistettu matto
 • Putoamisen estävä No fall out -oviaukko
 • Pehmustetut turvaverkon tolpat
 • Vankka trampoliinin runko
 • Pehmeä, leveä ja paksu trampoliinin reunapehmuste

Turvallinen trampoliini – millaisia tilanteita varten sen turvaominaisuudet ovat olemassa?

Sanotaan se nyt ääneen: mikäli haluat välttää kaikki trampoliineihin liittyvät riskit 100% varmuudella, on paras olla hankkimatta trampoliinia.

Turvallinen trampoliini tuo kuitenkin rutkasti iloa ja naurua elämään toimien koko perheen yhteisenä viihdekeskuksena.

Tyttö hyppää trampoliinilla, isä pitää kädestä, äiti seisoo vieressä

Oikean trampoliinin avulla voit kuitenkin kokea parhaiden pomppujen tuomat ilot vailla huolen häivää, sillä sen turvaominaisuudet suojaavat pomppijaa vahingoilta. Turvallinen trampoliini tarjoaa jännittävän, innostavan ja haastavan elämyksen pomppijalle iästä ja taitotasosta riippumatta.

Parhaat trampoliinivalmistajat ovatkin tehneet pitkäjänteistä kehitystyötä turvallisuuden eteen lasten ja vanhempien kanssa jo vuosikymmenien ajan. He ovat olleet mukana luomassa turvallista pomppualustaa, jotta sinä voisit nauttia pomppujen tuomasta ilosta huoletta.

On kuitenkin hyvä tiedostaa, miten vahinkoja voi sattua, jotta niiltä voi välttyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Odottamaton pomppu: Tärkeä trampoliinin turvaominaisuus on sen luotettavuus ja ennakoitavuus. Pomppiminen on turvallista, kun trampoliini on luotettava. Laadukkaat materiaalit, varaosien päivittämisen mahdollisuus sekä kokemus suunnittelu- ja kehitystyön saralla takaavat sen, että pompun tuntuma säilyy samanlaiselta vuodesta toiseen.

Oman taitotason yliarvioiminen: Hallitun laskeutumisen osaaminen takaa turvallisen pomppukokemuksen trampoliinilla. Niinpä maltillinen harjoittelu ja omien taitojen arviointi on tärkeää turvallisuuden kannalta. Mikäli temppu kuitenkin epäonnistuu, suojaavat trampoliinin turvaominaisuudet, kuten turvaverkot ja pehmusteet, hyppijää vahingolta..

Viat ja huonot ideat: Jos havaitset, että matossa on repeämä tai jousissa on ruostetta, huolla ne välittömästi. Ja jos pomppiessasi huomaat ajattelevasi jostakin, että ”tämä saattaa olla huono idea”, se todennäköisesti myös on sitä.

Poika hyppää voltin 16 HD trampoliinilla kesäisessä puutarhassa

Turvallinen trampoliini – kysy nämä asiat ennen ostoa

Nämä apukysymykset auttavat sinua valitsemaan mahdollisimman turvallisen trampoliinin itsellesi tai perheellesi:

Onko runko tarpeeksi painava?

Trampoliinin rungon tulee olla tukevarakenteinen ja painava etenkin keskisuurten ja suurten trampoliinien osalta, sillä rungon tehtävä on pitää trampoliini vakaana hurjimpienkin hyppyjen aikana. Juuri kenenkään ei tulisi pystyä nostamaan runkoa ainakaan kovin helposti yksin. Asennettuna ACON Air 16 Sport HD painaa lähes 250 kiloa.

Minkä hintainen trampoliini on?

Halvat trampoliinit ovat halpoja syystä. Hinta ei tietenkään kerro kaikkea, mutta sen avulla voi helposti sulkea osan vaihtoehdoista pois. ACONin 3,6m trampoliinin lähtöhinta turvaverkolla on yli 1100€. Lippulaivatrampoliinimme hinta turvaverkkoineen on yli 2000€.

Soveltuvatko turvaominaisuudet hankittavaan trampoliiniin?

Trampoliinia hankkiessa on suositeltavaa hankkia koko paketti kerralla aina turvaverkon sisältäen. Tunnetut valmistajat suunnittelevat ja testaavat koko pakettia ennen tuotteen myyntiä. Kolmannen osapuolen tarjoamat turvaominaisuudet eivät välttämättä sovi yhteen hankitun trampoliinin kanssa.

Onko varaosilla hyvä saatavuus?

Hyvä ja turvallinen trampoliini on suunniteltu vuosien tai jopa vuosikymmenien käyttöä varten. Varaosien helppo saatavuus ei tarkoita sitä, että trampoliinin osat rikkoutuisivat helposti. Hyvä valmistaja tarjoaa varaosia, jotta kuluneet osat voi vaihtaa uusiin ja trampoliini pysyy käyttökelpoisena vuodesta toiseen vain osia päivittämällä.

ACON trampoliineissa on 10 vuoden takuu rungolle ja 5 vuoden takuu matolle. Vertaile valmistajien tarjoamia takuita trampoliineille ennen ostopäätöstä.

Luotettavuus: turvallisen trampoliinin tunnusmerkit

Hyvin suunniteltu, turvallinen trampoliini on valmistettu laadukkaista materiaaleista. Se on turvallinen vielä vuosien aktiivisen käytön jälkeen. Ennakoitavuus ja laadunvarmistaminen ovat tärkeitä asioita sekä valmistajan että asiakkaan kannalta. Voit arvioida trampoliinin kestoa ja laatua seuraavien asioiden pohjalta:

 • Sertifikaatit
 • Materiaalit
 • Testit

Luotettavat trampoliinit valmistuvat kolmannen osapuolen ohjeita ja standardeja noudattaen. ACON trampoliineilla on CE- ja ASTM International -sertifikaatit.

ASTM International Standards Worldwide- ja CE-logo.

Turvallinen trampoliini kestää tavallisia takapihalle sijoitettavia välineitä ja varusteita enemmän. Laadukkaat materiaalit ja ammattimainen hitsausjälki ovat ehdottomia asioita, jotka otamme huomioon valmistusprosessisamme. ACON trampoliinin runko on valmistettu jauhemaalatusta galvanoidusta teräksestä rungon painon pitäessä sen visusti paikoillaan.

Lisäksi, tiukat turvallisuustestit pitävät huolen siitä, että trampoliini on turvallinen. Testaamme trampoliinimme omissa tiloissamme jopa 750 kilolla ja jopa 1.5 miljoonalla hypyllä.

Käyttö: Näin käytät trampoliinia turvallisesti

Edellä esitettyjen seikkojen ohella tuotteen oikeaoppinen käyttö ohjeiden ja maalaisjärjen mukaisesti on tärkeä osa trampoliiniturvallisuutta.

Vastuulliset valmistajat kehittävät tuotteita yhdessä loppukäyttäjien kanssa. Olemme kehittäneet trampoliinejamme yhdessä lasten ja vanhempien kanssa yli kahden vuosikymmenen ajan. Saat selkeät asennusohjeet ja ohjeet tuvalliseen käyttöön kaikkien trampoliiniemme mukana.

Tyttö seisoo käsillään trampoliinilla, toinen katselee ja nojaa turvaverkkoon

Edellä esitettävät vinkit pätevät lähes kaikkiin trampoliineihin. Noudata aina oman trampoliinisi mukana tulevia turvallisuusohjeita.

1. Noudata asennusohjeita

Noudata pakkauksen mukana tulevia asennusohjeita. Pakkauksen mukana tulevien ohjeiden lisäksi tarjoamme myös video-ohjeet asentamista varten verkkosivuillamme.

 • Asenna trampoliini tasaiselle maalle. Vakaa alusta, kuten nurmikko tai hiekka, ovat parhaat vaihtoehdot trampoliinin paikalle.
 • Suosittelemme kumimaton asettamista trampoliinin alle, mikäli asennat trampoliinin asfaltille.
 • Älä asenna trampoliinia liukkaalle alustalle (esim. märkä puu), jotta runko ei taivu vuosien aikana. Käytä tarvittaessa kumimattoa trampoliinin alla.
 • Varmista, että olet jättänyt tarpeeksi tilaa (väh 1m) trampoliinin ympärille.

Lopuksi on hyvä varmistaa, että kaikki pakkauksen mukana tulevat osat on käytetty. Kaikki osat on tarkoitettu käytettäviksi asennusvaiheessa.

2. Testaa ensin itse

Testaa trampoliinia itse ennen lasten päästämistä trampoliinille.

Turvallinen trampoliini säilyy turvallisena, kun siitä huolehditaan hyvin. Suosittelemme tekemään trampoliinin huollon vuodenaikojen mukaan.

3. Yksi hyppijä kerrallaan

Vain yhden henkilön tulee hyppiä vuorollaan trampoliinilla. Tämä on tärkein trampoliiniturvallisuuteen liittyvä sääntö, jota valitettavasti myös rikotaan useimmin.

Suurin osa trampoliineista kestää kyllä useamman henkilön painon. Pomppu muuttuu kuitenkin arvaamattomaksi, kun trampoliinilla on useampi henkilö. Tällöin yleensä sattuu vahinkoja ennemmin tai myöhemmin.

4. Kehitä taitojasi

Trampoliinilla hyppiminen kehittää kuntoa ja koordinaatiokykyä. Voimistelijaksi ei kuitenkaan tulla yhdessä yössä. Harjoittele ensin helpompia temppuja ja opi perustaidot ennen vaativampien temppujen ja hyppyjen harjoittelemista.

ACON trampoliinin mukana tulee ohjeet perustemppujen turvalliseen harjoitteluun.

Trampoliinitemppu

Katso video

5. Valitse oikea jalkine

Trampoliinisukat ovat olemassa syystä. Ne tarjoavat tarpeeksi tarttumapintaa tarrautumatta kuitenkaan trampoliinimattoon. Näin tapahtuu silloin, kun trampoliinilla ollaan avojaloin. Älä käytä kenkiä trampoliinilla ollessasi, jos ohjeissa ei toisin mainita. Seuraavat vaihtoehdot sopivat trampoliinilla hyppimiseen:

6. Tyhjennä trampoliinimatto

Tarkista, että trampoliinin päällä tai alla ei ole mitään ylimääräistä. Terävät esineet tai välineet voivat vahingoittaa sekä trampoliinin mattoa että itse hyppijää. Trampoliineille on erikseen suunniteltu lisävarusteita (esim. koripalloteline), joita voi käyttää hauskuuden lisäämiseen trampoliinilla.

7. Sovi säännöistä

Säännöt = turvallisuus. Sovi säännöistä lastesi kanssa ja muista noudattaa niitä myös itse, jotta trampoliinilla hyppiminen olisi turvallista ja mukavaa kaikille.

Saat kattavat turvaohjeet kaikkien ACON trampoliinien mukana. Voit sopia säännöistä lasten kanssa ohjeisiin tutustuen ja kiinnittää ne trampoliinin runkoon tarvittaessa.

Turvallinen trampoliini ja sen ominaisuudet

Tässä osiossa käymme läpi trampoliinin turvaominaisuudet, joita ovat esimerkiksi turvaverkko, pehmusteet ja matto. Hyvin suunnitellussa trampoliinissa turvallisuus on kuitenkin otettu huomioon kokonaisvaltaisesti.

Turvallinen trampoliini pitää sisällään seuraavaksi esiteltäviä ominaisuuksia.

Käytä aina turvaverkkoa

Turvallinen trampoliini koostuu aina itse trampoliinin lisäksi sen turvaverkosta. Verkon tehtävä on pitää pomppija trampoliinin sisällä, mikäli hyppy epäonnistuu.

Näin tunnistat laadukkaan turvaverkon:

 • Turvaverkko on tarpeeksi korkea (ACON Air 16 Sport -mallin verkon korkeus on 228 cm).
 • Turvaverkko on suunniteltu kyseistä trampoliinia varten
 • Turvaverkon tolpat ovat pehmustettuja
 • Verkko on tiheästi punottu, jolloin pienimmätkään sormet eivät mene sen lävitse
 • Valmistaja tarjoaa varaosia turvaverkkoon (suositeltava vaihtoväli turvaverkolle on 3 vuotta).
 • Oviaukon sisäpuolella ei ole vetoketjuja
 • Verkon materiaalit ovat UV-käsiteltyjä
Yksityiskohta HD-trampoliinin turvaverkon oviaukosta

Tarjoamme pyöreisiin ACON trampoliineihin Premium ja Standard -turvaverkkoja. Lue turvaverkoista lisää täältä.

Leveä turvapehmuste

Pehmusteen tarkoitus on peittää trampoliinin jouset. ACON turvapehmusteet ovat kestäviä; ne on valmistettu UV-käsitellystä PVC-muovista ja vaahtomuovista.

Tutustuessasi turvapehmusteisiin tarkista, että se peittää jouset ja on tarpeeksi paksu, jotta se vaimentaa mahdollisia iskuja jousia vasten. ACON turvapehmusteet ovat 3cm paksuja ja jopa 37cm leveitä mallista riippuen.

Kestävä trampoliinimatto

Trampoliinimatto saa osakseen kulutusta hyppijän osuessa mattoon joka pompulla.

Laadukas trampoliinimatto on paitsi kestävä, myös miellyttävän tuntuinen. ACON trampoliinimatto on valmistettu ristiinommellusta, UV-käsitellystä polypropyleenistä.

Turvallinen trampoliini – jousilla vai ilman?

ACON trampoliinit on suunniteltu sekä turvallisuuden että käyttömukavuuden huomioiden. Kaikki trampoliinimme ovat jousellisia; kokemuksemme perusteella jouset antavat parhaat pomput, joiden laatu pysyy samanlaisena useiden vuosien ajan.

Jotkut valmistajat myyvät jousettomia trampoliineja. Oikein käytettynä myös jouselliset trampoliinit ovat yhtä turvallisia; jousien etu on pompun parempi laatu ja sen tuntuma. Asenna jouset aina mukana tulevien ohjeiden ohjeistamalla tavalla parhaan pompun saavuttamiseksi.

Turvallinen trampoliini ja sen ominaisuudet

Viimeisimmät innovaatiot tekevät jo turvallisista trampoliineista entistä turvallisempia. Trampoliineihin lisätään uusia turvaominaisuuksia sekä niihin tehdään pieniä muutoksia, jotta trampoliinilla hyppiminen olisi mukavaa, turvallista ja huoletonta.

Uuden malliston myötä tuomme trampoliineihimme aina jotain uutta. Yli 25 vuoden kokemuksen ansiosta ACONin omat insinöörit ja suunnittelijat kehittävät trampoliinejamme jatkuvasti yhä paremmiksi.Insinöörimme tekevät kehitystyötä yhdessä lasten ja vanhempien kanssa, jotta pystymme takaamaan parhaat ja turvalliset pomput vuodesta toiseen.

Yksityiskohta 13 HD -trampoliinin jousituksesta

Vuoden 2022 mallistomme sisältää seuraavia uusia ominaisuuksia:

Uudet Air-Jouset: Jousien suunnittelussa on huomioitu pitkäikäisyys, sääolot sekä kokemus paremmasta pompusta. Jousissa on pidemmät koukut, joiden avulla jouset pysyvät vakaasti paikoillaan.

Trampoliinin helma ACON Air 13 Sport HD: helma suojaa pehmusteen tavoin sekä lapsia että kokeneita pomppijoita.

Selkeämmät asennusohjeet: Yksinkertaiset, videoavusteiset ohjeet helpottavat asentamista, jotta pääset kokemaan parhaat pomput mahdollisimman nopeasti toimituksen jälkeen.

Ilmakuva, jossa näkyy Acon 1.8m ja 16 HD -trampoliinit sekä makaava hyppijä

Turvallinen trampoliini – ostajan muistilista

Kuten totesimme, turvallinen trampoliini koostuu ennakoitavuudesta, oikeasta käyttötavasta ja turvaominaisuuksista. Kokosimme ostoprosessin helpottamista varten ladattavan ostajan muistilistan:

Lataa turvallisen trampoliinin ostajan muistilista

Listaa voi käyttää yleisenä ohjenuorana trampoliinivalmistajia vertaillessasi. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan ACON trampoliineihin ja uuteen 2022 mallistoomme, jotka ovat mielestämme markkinoiden turvallisimpien ja laadukkaimpien trampoliinien kärkipäätä.