Trampoliineissa parasta ovat vatsanpohjaa kutkuttavat pomput. Parhaan pompun haluavat kokea niin lapset, aikuiset, temppuilijat kuin trampoliinien valmistajatkin.

Tässä artikkelissa tarkastelemme hyvin pomputtavia trampoliineja kolmesta eri näkökulmasta:

Olemme koonneet artikkelin loppuun kätevän oppaan niille, jotka etsivät parhaat pomput tarjoavaa trampoliinia netistä. Oppaan avulla osaat arvioida trampoliinin pomppua ilman, että pääset itse testaamaan trampoliinia.

Pompataanpa suoraan aiheeseen ja selvitetään hyvän pompun salat.

Tunne - pompun tärkein osa

Trampoliinilla pomppimisen aikaansaamaa tunnetta on vaikea kuvailla – se on vain koettava.

Lähikuvaa lapsista Acon trampoliinilla

Parhaat trampoliinit saavat hyppijän tuntemaan olonsa painottomaksi. Hyvässä pompussa hyppijä kokee uhmaavansa painovoimaa, tuntee olonsa turvalliseksi, kokee hallitsevansa hyppyä ja tajuaa olevansa parempi pomppija kuin luulikaan.

Se on se tunne, johon me Aconilla tähtäämme.

Miltä erinomainen pomppu tuntuu?

Jokaisella on omat mieltymyksensä siihen, millaisia pomppuja he trampoliinilla haluavat. Aconin 26 vuoden kehitystyön aikana olemme kuitenkin huomanneet, että tietyt pompun piirteet ovat yleisesti pidettyjä:

Vaivattomuus: Hyvän ja loistavan trampoliinin ero on siinä, kuinka paljon pomppijan on ponnisteltava ylläpitääkseen tasaista pomppurytmiä. Erinomaisilla trampoliineilla pomppiessa tuntuu siltä, että trampoliini tekee suurimman osan työstä pomppijan puolesta.

Ilmavuus: Painottomuuden taianomainen tunne koukuttaa trampoliinilla pomppimiseen. Parhaat pomput tarjoavat trampoliinit mahdollistavat pitkiä hetkiä ilmassa turvallisuudesta tinkimättä.

Kimmoisuus: Alastulo trampoliinin matolle ei saa olla liian kova, muttei liian pehmeäkään. Parhaissa trampoliineissa jouston ja tuen määrä on optimoitu niin, että pomput ovat ilmavia ja tuntuvat turvallisilta.

Tasalaatuisuus: Parhaissa trampoliineissa saa kokea hyviä pomppuja vuodesta toiseen. ACON trampoliineilla on viiden vuoden takuu jousille ja matolle sekä 10 vuoden takuu rungolle.

Miten ACON luo markkinoiden parhaat pomput

Täydellisen pompun parhaita asiantuntijoita ovat aktiiviset pomppijat, jotka jatkuvasti tavoittelevat parasta pomppua. Siksi ACON tekee yhteistyötä sekä perheiden ja että alan asiantuntijoiden kanssa. Olemme tehneet tutkimuskeskuksessamme satoja testejä löytääksemme parhaan pompun.

Kutsuimme yli 500 ihmistä tutkimuslaitoksellemme sokkotestiin. Selvitimme etukäteen, mitä trampoliinivalmistajia pidetään yleisesti Yhdysvaltojen ja Euroopan parhaina. Tilasimme kyseisten valmistajien trampoliinit, kokosimme ne, ja koehenkilömme pääsivät tekemään jotain, mitä harva nettishoppailija pääsee tekemään; kokeilemaan eri trampoliineja peräkkäin tunteakseen pomppujen erot.

Sokkotestin tulokset olivat selkeät: Performance-jousilla varustetun ACON Sport HD -trampoliinin pomppu sai parhaat pisteet. Sokkotestin toinen havainto oli se, että trampoliiniin tehdyillä asteittaisilla parannuksilla voi olla suuri vaikutus pompun tuntumaan. Uudet Performance-pianojouset saivat paremmat pisteet kuin Air-sarjan jouset, jotka taas saivat paremmat pisteet kuin Yhdysvaltojen parhaaksi alun perin arvioitu premium-trampoliini.

Kuvaaja ACON vs muut trampoliinivalmistajat pompun tason suhteen

Fysiikka - tiede hyvin pomputtavien trampoliinien taustalla

Pohjimmiltaan trampoliini on yksinkertainen laite: kun laskeudut alas trampoliinin matolle, trampoliinin jouset venyvät, ja kun ne palaavat muotoonsa, ne työntävät sinut ylöspäin. Alas tullessasi sama prosessi toistuu.

Fysiikan termeillä sanottuna kineettinen energiasi muuttuu jousissa potentiaaliseksi energiaksi, sitten takaisin kineettiseksi energiaksi, sitten taas jousien potentiaaliseksi energiaksi… ja niin edelleen.

Trampoliinien toimintaperiaate on kenties yksinkertainen, mutta kaikki, jotka ovat joskus pomppineet erilaisilla trampoliinimalleilla tietävät, että erinomaiset trampoliinit päihittävät kilpailijansa mennen tullen.

Mikä tekee trampoliinista hyvin pomputtavan?

Hyvä nyrkkisääntö pomppuun liittyen on se, että kaikki ylimääräinen heikentää pomppua. Tähän kuuluvat suojien läpsähdykset, erilaiset nitinät ja natinat, rungon liikkeet, verkon heiluminen, jne.

Hyvin pomputtavan trampoliinin tärkeimmät osat ovat:

 • Runko
 • Matto
 • Jouset

Runko pitää kaiken paikallaan. Tukeva runko on erinomaisen trampoliinin perusta. ACON trampoliineissa on galvanoidusta teräksestä valmistettu vankka runko, jolla on 10 vuoden takuu.

Matto on trampoliinin ja pomppijan kohtaamispiste. Maton tulee tukea hyppijää, tuntua mukavalta ja olla turvallinen käyttää. Aconin trampoliinimatot ovat ristiin ommeltua polypropyleeniä.

Jouset ovat ne, jotka mahdollistavat pompun hauskuuden. Asiantuntevasti suunnitellut jouset ovat kestävät, turvalliset ja ne luovat trampoliinille erinomaiset hyppyominaisuudet.

Aconin uudet pianojouset mahdollistavat loistavan pompun vähemmällä materiaalimäärällä kuormittaen vähemmän ympäristöstä pompuista tinkimättä.

Kahden trampoliinin pompun vertailu

Vertaillaanpa kahden trampoliinin pomppua analysoimalla pompun vaiheita. Seuraavassa tarkastelemme kolmen pompun sarjaa, joka päättyy hyppijän pysähtymiseen. Taulukossa kulkeva viiva kuvastaa hyppijän putoamiskiihtyvyyttä (g).

 • 1g kuvastaa maan pinnalla seisomista
 • Pompun huipulla koetaan 0g (painottomuus, joka on astronauteille tuttua)
 • Pompun pohjalla jousiin on varastoitunut eniten energiaa, joka työntää pomppijan ylös usean g:n voimalla
Pompun vertailua laadukas trampoliini vs huonolaatuinen trampoliini

Tarkastellaanpa sitten uudelleen hyvän pompun piirteitä. Ne olivat vaivaton, ilmava, kimmoisa ja tasalaatuinen. Vertaamalla hyvin pomputtavaa trampoliinia kehnoon trampoliinin, voimme nähdä erot pompussa.

Jos trampoliinissa on hyvä pomppu, on pomppimisen jatkaminen vaivatonta. Tällöin saat minimaalisella ponnistuksella joka kerta yhtä paljon ilmassa vietettyä aikaa. Mitä enemmän aikaa vietät painottomuuden tilassa, sitä ilmavammalta pomppu tuntuu.

Trampoliinin kimmoisuus paljastuu, kun verrataan pomppujen pohjia. Hyvässä pompussa kosketus mattoon on nopea muttei tärähtävä. Huonossa pompussa se on joko liian kova tai veltto ja voimaton. Tasalaatuisuus tarkoittaa sitä, että pomput ovat keskenään samankaltaisia, olipa pomppimiskertojen välissä sitten 5 sekuntia tai 5 vuotta.

Tulevaisuus - millaisia pomppuja tulevaisuus tuo tullessaan?

Noin 26 vuoden tutkimuksen ja kehityksen jälkeen me Aconilla edelleen inspiroidumme siitä, mitä perheet ja harrastajat saavat trampoliineillamme aikaan. Tavoitteemme on varmistaa, että Aconin trampoliinivalikoiman avulla jokainen löytää itselleen juuri oikeanlaisen trampoliinin.

Nämä kaksi asiaa ovat kuitenkin trampoliinikehityksen perustana:

Saavutamme molemmat suunnitellulla, jota kutsumme Synergy Designiksi.

Synergy Designilla parhaat pomput

Synergy Designilla kehitetään ja optimoidaan koko trampoliinia parasta pomppua varten. Edulliset trampoliinit ovat usein edullisia siksi, että ne valmistetaan materiaaleista, jotka eivät ole optimaalisia, ja osista, jotka sopivat huonosti yhteen.

Trampoliinin runko, jouset ja matto alhaalta katsottuna

Parhaat valmistajat räätälöivät, testaavat ja optimoivat jokaisen trampoliinimallinsa luodakseen parhaat hyppyominaisuudet tarjoavan pomppualustan turvallisuudesta tinkimättä.

Fysiikan lait pätevät kaikkiin trampoliineihin, mutta parhaat valmistajat hyödyntävät fysiikan lakeja sen sijaan, että he taistelisivat niitä vastaan.

Räätälöitävyys - paras pomppu jokaiselle

Trampoliinien uusin trendi on muokattavuus. Trampoliinit kestävät käytössä pitkään, joten on luonnollista, että niiden käyttötavat muuttuvat ajan myötä.

Tällä hetkellä ACON tarjoaa kahta eri versiota ACON Air 16 HD -trampoliinipaketista:

Performance-trampoliinipaketin Performance-jousilla pomppu on hieman sulavampi ja korkeampi. Se sopii etenkin haastavammille tempuille, mutta soveltuu myös aloitteleville pomppijoille pompun pehmeyden ansiosta.

Joissakin malleissa, kuten ACON Air 13 Sport HD -trampoliinissa, jouset voi asentaa kahdella eri tavalla. Pomppijat, jotka haluavat mattoon hieman enemmän jännitettä, käyttävät usein asennustapaa, jossa joka toinen jousi laitetaan rungon alta kiinni.

Kuva kahdesta trampoliinijousien asennustavasta

Trampoliinien hyppyominaisuuksien luokittelu

Parhaiden trampoliinien rakentamisessa yhdistyy käsityötaito ja tiede. Kun otetaan huomioon henkilökohtaiset mieltymykset ja erilaiset tavoitteet, on selvää, että eri ihmisille sopivat eri hyppyominaisuudet. Eri hyppyominaisuudet voivat sopia myös samoille ihmisille eri aikoina.

Alla olevat hyppyominaisuudet voivat auttaa sinua vertailemaan eri trampoliineja keskenään:

 • Aika ilmassa: Kuinka paljon yhdellä pompulla saa ilmassa vietettyä aikaa
 • Kierrosaika: Kuinka kauan pomppu kestää alusta loppuun
 • Jämäkkyys: Kuinka tukeva matto on ja kuinka paljon se liikkuu hyppijän alla
 • Tehokkuus: Kuinka paljon potentiaalista energiaa siirtyy hyppijään
 • Veto: Kuinka nopeasti pomppu kiihtyy pohjalta huipulle

Miten löytää parhaat pomput tarjoava trampoliini

Nyt kun tiedät mistä erinomainen pomppu koostuu, sinun on helpompi löytää trampoliini, joka tarjoaa parhaat pomput. Trampoliinien vertailu voi olla hankalaa, sillä markkinajohtajia ei useinkaan pääse testaamaan vierekkäin.

Seuraavan viiden askeleen ostajan oppaan avulla voit arvioida lähes minkä tahansa trampoliinin pomppua ja osaat tehdä harkitun ostopäätöksen.

5. Päätä, mitä haluat

Ensimmäinen askel sopivan trampoliinin löytämisessä on tietää, mitä haluaa. Voit rajata vaihtoehtojasi seuraavien kysymysten avulla:

 • Ketkä trampoliinilla tulevat hyppimään?
 • Haluatko pyöreän vai suorakulmaisen trampoliinin?
 • Mikä on pihallesi sopivan kokoinen trampoliini?
 • Milloin haluat trampoliinin toimituksen?

4. Etsi tunnettu valmistaja

Kun olet päättänyt vastaukset edellisiin kysymyksiin, kannattaa etsiä trampoliineihin erikoistunut valmistaja. Tutustu yrityksen historiaan, takuuseen ja silmäile trampoliinivalikoimaa. On iso plussa, jos yritys tarjoaa myös lisävarusteita trampoliineihin.

Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti myös on sitä. Etenkin, jos väitteiden tukena ei ole vuosikausien kehitystyötä, laajamittaista testausta ja hyvää asiakaspalvelua. Tuotekehitykseen käytetyt vuodet yleensä tarkoittavat, että yritys pystyy kehittämään uusia ideoita ja uusia tapoja tehdä trampoliiniharrastuksesta entistäkin hauskempaa.

3. Valitse vaihtoehdoiksi 2–3 trampoliinia

Kun olet löytänyt pari hyvää trampoliinivalmistajaa, valitse 2 tai 3 trampoliinia viimeiselle arviointikierrokselle. Yli 3 vaihtoehdon väliltä valitseminen voi käydä sekavaksi, joten on järkevää rajoittaa vaihtoehdot kahteen tai kolmeen malliin.

Aconin valikoimasta vaihtoehdot voivat olla esimerkiksi seuraavat kaksi trampoliinia (vuoden 2022 mallisto):

2. Lue arvosteluja

Lue muutamia trampoliinivaihtoehdoistasi annettuja arvosteluja saadaksesi käsityksen siitä, mitä trampoliinien käyttäjät niistä sanovat. Mainitsevatko arvostelijat niitä asioita, jotka valitsit itsellesi tärkeiksi kohdassa viisi?

Tässä on muutamia suositteluja Aconin nettikaupasta:

★ ★ ★ ★ ★

“Poikamme mukaan pomput on korkeita ja trampoliini hyvänlaatuinen.”
– Mollie W. // Arvostelu trampoliinista ACON Air 2022 Sport HD

★ ★ ★ ★ ★

“Valitsimme Aconin trampoliinin, koska halusimme trampan, jossa jolla saa korkeita pomppuja. Monet trampoliinivalmistajat tuntuvat valmistavan trampoliineja, joilla ei saa kunnon pomppuja. Meillä on ollut tämä trampoliini nyt muutaman viikon ja pomput ovat tosi hyviä! Kaikki trampan osat vaikuttavat laadukkailta. Olemme tosi tyytyväisiä.”
– Shiara P. // Arvostelu trampoliinista ACON Air 4,6m

★ ★ ★ ★ ★

“Meillä oli etsinnässä trampoliini, joka olisi tarpeeksi tukeva aikuisten pomppimiselle ja tarpeeksi pieni, ettei se peittäisi koko meidän pihaa! Tämä on ollut täydellinen!! Tarpeeksi iso aikuiselle ja parille lapselle ja hyvin pomputtaa!
– Christine S. // Arvostelu trampoliinista ACON Air 2022 3,0m

★ ★ ★ ★ ★

“Tässä trampoliinissa on todella hyvät pomput. Heittämällä investoimisen arvoinen verrattuna markettitramppoihin.”
– Jonathan S. // Arvostelu trampoliinista ACON Air 13 Sport HD

1. Katso videoita

Löytääksesi parhaiten pomputtavan trampoliinin, voit käyttää apunasi jo aiemmin mainittua nyrkkisääntöä: kaikki ylimääräinen heikentää pomppua. Jos mahdollista, katso videoita, joissa pompitaan trampoliinilla, jonka ostoa harkitset.

Onko pomppijalla hauskaa? Kuinka korkea pomppu on? Pysyykö runko paikallaan? Heiluuko turvaverkon rakenteet? Näetkö mitään ylimääräistä, joka voisi vaikuttaa pomppuun negatiivisesti?

Olet lähellä parhaiten pomputtavan trampoliinin löytämistä

Nyt kun tiedät enemmän trampoliinin pompusta, on sinun helpompi ostaa sopiva trampoliini netistä. Jos seuraat edellä mainittuja vaiheita (ja etenkin, jos harkitset Aconin trampoliinia), olet askelen lähempänä markkinoiden parasta pomppua.

Löydä sinun Aconisi