Fitness trampoliineista tehdyn sisällön määrä verkossa on valtava. Lukija voi halutessaan uppoutua joko terveysvaikutuksiin, tieteellisiin artikkeleihin, treenivideoihin tai sosiaalisen median vaikuttajien tekemiin sisältöihin.

Acon on saanut vieraakseen yhden vaikuttajan kertomaan omista fitness trampoliini kokemuksistaan aina Kanadasta asti. Kanadalainen Sydney Ross on somevaikuttaja ja osaomistaja Jump & Jackedissa, joka on online-tunteja ja personal training -palveluita tarjoava yritys. Halusimme kuulla Sydneyn tarinan siitä, miten ja miksi hän rakastui fitness trampoliineilla kuntoiluun. Alta pääset lukemaan Sydneyn haastattelun.

Miten kiinnostuit fitness trampoliineista osana aktiivista elämäntapaa?

Olen tiennyt jo 15-vuotiaasta lähtien, että haluan toimia tulevaisuudessa liikunnan parissa tavalla tai toisella. Liikkuessani nautin kaikista eniten siitä endorfiiniryöpystä, jonka saan liikuttaessani kehoani. Olen kokeillut useita eri liikuntamuotoja, mutta tutustuessani trampoliinikuntoiluun rakastuin siihen täysin. Opetin ensimmäiset trampoliinituntini 18-vuotiaana. Paikka, jossa tein töitä, joutui kuitenkin lopettamaan toimintansa, mikä harmitti todella paljon.

Vuosia tapahtuneen jälkeenkin mietin, kuinka hauskaa trampoliinilla kuntoilu olikaan. Kehittelin ideoita Jump & Jackedin logosta opiskellessani holistista ravitsemustiedettä. Samoihin aikoihin eli 20-vuotiaana minulla diagnosoitiin immuunijärjestelmän trombosytopenia [verihiutaleniukkuus], joka tarkoittaa alhaista verihiutaleiden määrää. Minulle annettiin erilaisia hoitoja kahden vuoden ajan tuloksetta, ja lopulta pernani jouduttiin poistamaan. Kokemani jälkeen ymmärsin, miltä tuntui suhtautua liikuntaan pelolla.

Pian kuitenkin havahduin, kuinka tärkeää on liikkua juuri sillä tavalla, josta eniten nauttii. Minulle se tapa on aina ollut trampoliinilla kuntoilu. Rakastuin lajiin uudelleen hyppiessäni kotonani ja olen nyt elämäni kunnossa, sillä keskityn kaikessa liikkumisessa matkaan [tavoitteiden sijaan].

Mikä fitness trampoliineissa on parasta?

Fitness trampoliinilla hyppiminen saa kenet tahansa tuntemaan, kuin he olisivat taas lapsia. Se tuo aikuisille iloa elämään hyviä terveysvaikutuksia unohtamatta. Hyppiessäni minusta tuntuu, kuin osaisin tanssia (mitä en oikeasti osaa) – eikä se oikeastaan tunnu treenaamiselta. Siispä haluan kertoa maailmalle siitä, että terveellisten elämäntapojen ei tarvitse olla kärsimystä. Kärsimyksen sijaan voit vain iloita ja nauttia siitä, mitä kaikkea kehosi pystyykään tekemään!

Sydney Ross kuntoilee fitness trampoliinilla

Vinkksi heille, jotka haluavat panostaa liikuntaan tänä vuonna?

Puhut monilla somealustoilla mielenterveyteen liittyvistä asioista, kuten itsensä hyväksymisestä ja liikunnan ilosta. Mikä on sinun vinkkisi kaikille heille, jotka haluavat heittää hyvästit joulukiloille tai ovat muuten luvanneet liikkua enemmän tänä vuonna?

Tässä ovat minun 3 vinkkiä joulukilojen karistamiseen:

  • Ole kärsivällinen
  • Ole ylpeä itsestäsi ja jokaisesta ottamastasi askelesta
  • Nauti matkasta tavoitteiden sijaan

Uusi vuosi, uusi minä -tyyppinen ajattelu kertoo minusta lähinnä siitä, että ihminen ei ole tyytyväinen itseensä tavalla tai toisella. Olemme usein liian ankaria itseämme kohtaan, vaikka mielestäni tärkeämpää olisi pitää itsestään ja mennä kohti tavoitteita itsestään huolehtien ja välittäen.

Onkin tärkeää muistuttaa itselleen, miksi itselleen asettamat tavoitteet ovat tärkeitä. Yhden treenipäivän välistä jättäminen ei ole maailmanloppu. Kun nautit itse matkasta, jatkat siitä, mihin jäit myös tauon jälkeen.

Mitä mieltä olet ACON FIT trampoliineista?

Suosittelen ACON FIT trampoliineja kaikille. Olen kokeillut useita eri trampoliineja, joista ACON FIT tarjoaa parhaimmat pomput. Kyseinen trampoliini on myös ilo silmälle, joten sitä ei välttämättä tarvitse laittaa varastoon treenien jälkeen. Voit ihastella trampoliinia kotonasi myös silloin, kun et käytä sitä. Sanoisin, että se on trampoliinien Peloton.

Sydney Ross ja ACON fitness trampoliini

Hanki treenikaveri omaan kotiin.

ACON FIT trampoliinit ja sen lisävarusteet on suunniteltu monipuolisen treenin toteuttamista varten hauskalla tavalla ja lähtötasosta riippumatta. Voit valita trampoliinin mieltymyksiesi mukaan; valikoimastamme löytyy väreiltään klassinen valkea sekä tyylikäs musta sekä muodoltaan pyöreä tai kuusikulmainen versio. Fitness trampoliinin voi ostaa ilman kahvatankoa tai sen kanssa. Mikäli kiinnostuit aiheesta, tutustu viimeisimpiin blogipostauksiimme: miten valitset sopivan trampoliinin kuntoiluun sekä treenivideoita sisältävään artikkeliimme.

Tutustu Sydneyn sometiliin täällä ja treenaa Aconin kanssa!

Tutustu Fitness Trampoliineihin