Kunnon kohottamista hymyssä suin – siitä trampoliinikuntoilussa on kyse. Trampoliinilla hyppiminen on nouseva trendi, jonka suosion ennustetaan kasvavan kotikuntoilun suosion kasvamisen myötä.

Ylimääräisten joulukilojen karistamisen ohella voit kehittää tasapainoa tai keskittyä mindfulness-harjoituksiin joustavalla alustalla. Myös itse treeni toimii rentouttavana harjoituksena; liikesarjoihin keskittyminen vie ajatukset pois stressitekijöistä. Vuoden alku on erinomainen aika uuden harrastuksen aloittamiseen – miksipä et aloittaisi jo tänään?

Matalatehoinen liikunta minitrampoliinilla

Trampoliinilla hyppiminen voi aluksi vaikuttaa melko yksinkertaiselta treenimuodolta. Aluksi onkin hyvä aloittaa pelkällä askeltamisella ja matalilla hypyillä, jotta joustava alusta tuntuu tutulta jalkojen alla. Ensimmäisten kokeilujen jälkeen mini trampoliini kannattaa laittaa testiin kokeilemalla tehokasta trampoliinille suunnattua treeniohjelmaa. Tämä treenimuoto on erinomaista aerobista liikuntaa saaden sydämen sykkeen kohoamaan jo muutaman minuutin aikana!

Matalatehoisen liikunnan tiedetään vahvistavan peruskestävyyttä, mikä puolestaan auttaa painonhallinnassa. NASAn tutkimuksen mukaan mini trampoliinin on todettu olevan tehokkain treenimuoto astronauteille, sillä trampoliinilla saa tehtyä kokonaisvaltaisen treenin, joka vahvistaa niin keskivartaloa, pakaroita kuin jalkojakin. Lisäksi mini trampoliini kehittää motoriikkaan liittyviä taitoja, kuten tasapainoa ja koordinaatiokykyä.

Nivelille liikuntaa turvallisella tavalla

Niveliin kohdistuva kova rasitus voi viedä liikunnalta ilon nopeasti. Tällöin monet perinteiset liikkumisen muodot, kuten juoksemista vaativat lajit sekä monet ryhmäliikuntatunnit ovat turvattomia ja epämiellyttäviä. Valmistamamme mini trampoliini ja sen bungee-jouset lieventävät iskuja ja antavat myös voimaa hyppyihin, jolloin nivelsäryille tyypilliseltä kivulta voidaan välttyä. Lisää tukea ja turvaa kuntoiluun saa, kun hankkii kahvatangolla varustetun trampoliinin.

Mini trampoliinilla hyppimisen hyödyt

Mini trampoliini on nimensä mukaisesti pieni. Pienestä koosta huolimatta tästä laukaisualustasta löytyy pippuria. Fitness trampoliinien jousto ja tuntuma poikkeavat perinteisestä trampoliinista, johon verrattuna hyppijä joutuu käyttämään enemmän lihasvoimaa. Alusta kuitenkin joustaa sen verran, että sille on turvallista ja miellyttävää laskeutua joka pompulla.

Näppärän kokonsa ansiosta voit ottaa uuden treenikaverisi mukaan vaikkapa kesämökille tai rannalle. Mallista riippuen ACON FIT -trampoliinit ovat halkaisijaltaan 1,12 metriä (pyöreä) tai 1,41 metriä (kuusikulmainen).

Trampoliinilla hyppiminen:

  • onnistuu melkein missä ja milloin vain – mini trampoliini mahtuu hyvin pieniin tiloihin ja on helposti kuljetettavissa
  • on helppo aloittaa, sillä kynnys on matala. Verkko on täynnä treenejä eri tasoisille kuntoilijoille. Voit aloittaa esimerkiksi Aconin treenivideoista.
  • Parantaa ponnistusvoimaa. Plyometrinen harjoittelu vaatii useita toistoja ja räjähtäviä hyppyjä. Kovilla alustoilla hyppimisen sijaan voit harjoittaa ponnistusvoimaa turvallisesti joustavalla alustalla.
  • Vahvistaa keuhkoja ja sydäntä. Mini trampoliinilla hyppiminen on helppo tapa saada kestävyysliikuntaa päivittäin.
  • Kehittää tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Pehmeä ja joustava alusta haastaa kehoa ja tasapainoelintä turvallisella tavalla. Kahvatangon avulla voit säädellä tasapainoharjoitteiden vaikeusastetta.
  • Lievittää stressiä. Aktiivinen liikunta vapauttaa mielihyvähormoneiksikin kutsuttuja endorfiineja, jotka puolestaan auttavat jaksamaan arjen kiireessä.

Treenien muokattavuus tekee tästä kuntoiluvälineestä erinomaisen lähes jokaiselle liikkujalle. Fitness trampoliini kahvatangolla voi olla joko apuvälineenä treenien intensiteetin nostamiselle, sillä voit hypätä korkeammalle ja tehokkaammin sen avulla, tai laskemiselle, sillä kahvatanko toimii erinomaisesti tukena tasapainoa vielä hakeville treenaajille. Erilaiset lisävarusteet, kuten vastuskuminauhat, antavat lisävastusta kehonpainolla tehtäviin harjoitteisiin.

Inspiroidu treeneihin näistä liikkeistä!

Mitä kaikkea mini trampoliinilla voi sitten tehdä? Katso ohjevideot kunkin liikkeen alla olevasta linkistä ja kokoa oma treeniohjelmasi!

Haarahypyt mini trampoliinilla

1. liike – Haarahypyt

Tämä liike on klassikko, jota jokainen on tehnyt lämmittelyliikkeenä. Hyväksi todettu liike toimii erinomaisesti myös joustavammalla alustalla, sillä mini trampoliini tuo lisämaustetta muuten kaikkien osaamaan liikkeeseen. Hyppää ilmaan X-asentoon ja laskeudu matolle turvallisesti jalat haara-asennossa kahdella jalalla. Hyppää uudelleen ja laskeudu jalat yhdessä matolle. Toista. Voit katsoa videon kokonaisuudessaan täältä.

Kiertohypyt mini trampoliinilla

2. liike – Kiertohypyt

Nämä hypyt vaativat jo hieman koordinaatiokykyä, mutta toimivat erinomaisena selän kuntoutusliikkeenä. Hyppää ilmaan jalat yhdessä ja pienessä koukussa. Suuntaa jalat vasemmalle ja kierrä lantiota laskeutuen alustalle tasajaloin. Seuraavalla hypyllä kierto tehdään vastakkaiseen suuntaan. Kädet heiluvat hyppyrytmissä videon osoittamalla tavalla. Voit katsoa videon kokonaisuudessaan täältä.

Hiihtohypyt mini trampoliinilla

3. liike – Hiihtoreissu

Sopii heille, joiden mielestä ulkona on aivan liikaa pakkasta hiihtämiseen! Seiso aluksi mini trampoliinin keskellä polvia joustaen. Aloita hyppäämällä molemmille vasemmalle ja sitten oikealle. Voit pitää halutessasi kahvatangosta kiinni. Ohjevideon tavallisiin hiihtohyppyihin voi katsoa kokonaisuudessaan täältä. Voit myös kokeilla liikkeestä eri variaatioita, kuten matalalla tehtäviä hiihtohyppyjä. Nopeuta askelia ja kuvittele olevasi oman elämäsi Krista Pärmäkoski viimeisellä osuudella!

Polvet rintaan -hyppy mini trampoliinilla

4. liike – Polvet rintaan -hyppy

Erinomainen liike sykkeen kohottamiseen! Asetu mini trampoliinille leveään haara-asentoon ja nosta polvia niin ylös, kuin mahdollista. Voit hipaista kämmenillä polvia videon osoittamalla tavalla. Mikäli sinulla on kotonasi mini trampoliini kahvatangolla, voit hyödyntää sitä tässä liikkeessä videolla esitetyllä tavalla. Ohjevideon ilman kahvatankoa tehtäviin hyppyihin voit katsoa täältä.

Polvet rintaan -hyppy mini trampoliinilla

5. liike – Venytykset

Treeniin on aina hyvä sisällyttää palautuminen. Mini trampoliini soveltuu myös apuvälineenä palauttaviin harjoituksiin, kuten reisi-, sisäreisi- ja pohjevenytyksiin.

ACON FIT -tuotteet ovat erinomainen vaihtoehto tai lisä perinteisille kotikuntoilun muodoille. Tutustu tuotteisiimme ja ota askel terveellisempään vuoteen ACONin kanssa!

Treenaa Aconin kanssa