Kotikuntoilu on suositumpaa kuin koskaan. Etenkin kuntoiluun tarkoitetut trampoliinit ovat nyt erittäin haluttuja, sillä ne ovat erinomainen tapa viettää aikaa perheen kanssa kunnon kohottamisen ohella. Tarpeista ja toiveista riippuen sinulle voi sopia joko minitrampoliiniksikin kutsuttu ACON FIT trampoliini tai perinteisempi, ulkotiloihin sijoitettava trampoliini.

Kaikki liikkuminen ja aktiivisuus on hyväksi iästä ja kuntotasosta riippumatta. Trampoliinilla kuntoillessa saat aerobista liikuntaa, kehität tasapainoa ja poltat kaloreita. Fitness trampoliinilla liikkuessa saat tehtyä tehokkaan treenin välttyen samalla niveliin kohdistuvalta rasitukselta.

Esittelemme tässä artikkelissa viisi asiaa, jotka on hyvä ottaa huomioon, mikäli olet kiinnostunut hankkimaan trampoliinin kuntoilua varten.

ACON FIT and Backyard Trampolines

Todellista treeniä vai kuntoilua hauskanpidon ohella?

Markkinoilla on lukuisia erilaisia trampoliineja. Trampoliinin muoto ja koko vaikuttavat eniten sopivan vaihtoehdon valintaan, joten oikean kokoisen trampoliinin valitsemiseen on hyvä perehtyä. ACON tarjoaa fitness trampoliinia kahdessa värissä (musta ja valkea) ja kahdessa eri muodossa: pyöreänä ja kuusikulmaisena versiona.

Fitness trampoliinien jousto ja tuntuma poikkeavat hieman tavallisesta trampoliinista, johon verrattuna treenaaja joutuu käyttämään enemmän lihasvoimaa pompauttaakseen itsensä irti alustalta. Tästä huolimatta alusta joustaa sen verran, että sille on turvallista ja miellyttävää laskeutua ponnahduksen jälkeen. Suuremmat hypyt vaativat enemmän voimaa, mikä taas kuluttaa enemmän kaloreita.

Jos taas etsit koko perheelle sopivaa tapaa liikkua, voi perinteisempi ulos sijoitettava trampoliini olla parempi vaihtoehto. Valmistamme ulkokäyttöön soveltuvia trampoliineja useassa eri koossa aina 1,8m Baby Aconista suurimpaan, suorakulmaisen muotoiseen lippulaivatrampoliiniimme, joka on pisimmältä sivultaan yli 5 metriä. Voit täten valita pihallesi sopivan trampoliinin useista koko- ja mallivaihtoehdoista!

Perinteiset trampoliinit soveltuvat ennen kaikkea hauskanpitoon koko perheen voimin. Samalla saat kehon liikkeelle ja kevyttä liikuntaa lähes huomaamatta. Mikäli haluat lisätä hauskan tavan liikkua muiden liikuntaharrastusten ohelle, tutustu ulkokäyttöön soveltuviin trampoliineihimme.

Iloa ja treeniä yhdessä paketissa

Ulkokäyttöön soveltuvat trampoliinit kannustavat lapsia liikkumaan hauskalla tavalla. Trampoliini on matalan kynnyksen tuote ujommillekin lapsille ja nuorille kohti aktiivisempaa elämäntapaa.

Mikäli tavalliselle trampoliinille ei löydy tilaa pihalta tai asut kerrostalossa, on fitness trampoliini oikea vaihtoehto sinulle. Treenaamiseen suunniteltu trampoliini sopii myös lasten ja nuorten käyttöön. Hiljaisten bungee-jousien ansiosta naapurit eivät häiriinny kovimmistakaan pompuista.

Lisävarusteilla tehoa treeniin

Trampoliinin valinnassa tulisi ottaa huomioon myös lisävarusteiden saatavuus. Kahvatangon hankkiminen on helppo tapa saada lisätehoa treeneihin. Helposti asennettava kahvatanko soveltuu kaikkiin FIT trampoliineihimme.

ACON FIT Trampolines with Handlebar, hexagon and round, black and white

Mikäli taasen valitset tavallisen trampoliinin, voit tehdä treenistä monipuolisemman ACON vastuskuminauhojen ja voimistelumattojen avulla. Nämä tuotteet soveltuvat myös treeneihin fitness trampoliinilla.

Varaosien saatavuus trampoliiniin

Ostitpa sitten ison trampoliinin tai kuntoiluun tarkoitetun minitrampoliinin, on kyseessä iso hankinta fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Päätöstä tehdessä on hyvä tarkistaa varaosien saatavuus tilanteissa, joissa jouset tai muut osat kaipaavat päivitystä.

Hankkiessasi ulkokäyttöön soveltuvan trampoliinin ACONilta tulee pakkauksen mukana jousien päälle asennettavat pehmusteet. UV-käsitellyt pehmusteet suojaavat hyppijää kestäen säällä kuin säällä, joten voit pomppia ja nauttia liikunnan ilosta huoletta. Pehmeiden bungee-jousien ansiosta fitness trampoliinit eivät tarvitse erillistä pehmustetta.

Turvallisuus ennen kaikkea

Fitness trampoliini seisoo tukevasti jopa kuudella jalalla tehden tuotteesta tukevan ja turvallisen. Voit ponnistaa korkealle huoletta etenkin kahvatangon avulla, joka antaa lisätukea intensiivisiin hyppytreeneihin.

Parhaat tavat taata ulkotrampoliinin turvallinen käyttö ovat säännöllinen huoltaminen ja suojaverkon asentaminen. Ota huomioon, että kaikki trampoliinimme on suunniteltu yhdelle pomppijalle kerrallaan. Tällöin hyppiminen on turvallista eikä törmäyksiä tapahdu.

Mikäli haluat lukea lisää trampoliiniliikunnan hyödyistä, voit tutustua aiheesta kertovaan blogiartikkeliimme tästä.

Tutustu FIT Trampoliineihin