Kesä on pian täällä ja niin ovat myös lasten kesälomat. Joskus saattaa käydä kuitenkin niin, että kesälomahaaveet ja kesästä nauttiminen jää vähemmälle arjen kiireiden myötä. Ulkoilusta onkin tehtävä hauskaa ja monipuolista; yksi tapa tukea lasten liikkumista ovat voimisteluvälineet lapsille.

Verkossa on tarjolla runsaasti erilaisia voimisteluvälineitä eri tasoisille ja ikäisille liikkujille. Vaihtoehtojen runsaus tekeekin valinnasta usein vaikeaa. Osa vaihtoehdoista ei sovellu lapsille, ja osa on suunnattu ainoastaan ammattilaistason urheiluun.

Luettuasi artikkelin:

  • Tiedät vinkkimme voimisteluvälineiden hankintaan
  • Opit tuntemaan Aconin parhaat voimisteluvälineet lapsille
  • Opit voimistelun hyödyistä

Artikkelin lukuaika on noin 5 minuuttia.

Parhaat vinkit voimisteluvälineiden hankintaan

Viime aikoina suureen suosioon nousseella voimistelulla tiedetään olevan lukuisia hyötyjä aina voiman ja tasapainon, venyvyyden ja motoriikan kehittymiseen sekä keskittymiskyvyn paranemiseen. Nämä kaikki ovat asioita, joita on hyvä kehittää jo lapsesta asti. Laadukkaat voimisteluvälineet lapsille tukevat näitä tavoitteita.

Monet ovatkin innostuneet voimistelun kansainvälisten nimien, kuten Simone Bilesin, Alicia Sacramonen tai Nastia Liukinin myötä hankkimaan voimisteluun sopivia tarvikkeita ja välineitä kotiin tai mökille. Mutta mitä välineiden ostossa tulee ottaa huomioon? Lue vinkit alta.

Voimistelijatyttö seisoo Acon airspotin päällä

Vinkki 1 – Soveltuvatko välineet aloittelijoille ja ammattilaisille?

Suunnitellessamme tuotteita haluamme varmistua siitä, että ne todella soveltuvat kaikille taitotasosta riippumatta. Tuotteen soveltuvuus kaikille taitotasoille lisää tuotteen pitkäikäisyyttä kestävien materiaalivalintojen ohella. Aconin voimistelutuotteet lapsille soveltuvat jopa ammattilaistason käyttöön, joten mikäli lapsi innostuu voimistelusta toden teolla, voi hän hyödyntää samoja voimisteluvälineitä myöhemminkin.

Vinkki 2 – Soveltuvatko voimisteluvälineet koko perheelle?

Jotkut markkinoilla olevat välineet soveltuvat vain lapsille tai vain aikuisille. Suosittelemme valitsemaan sellaisia välineitä, jotka soveltuvat sekä lasten että aikuisten käyttöön. Tällöin koko perhe voi hyödyntää samoja välineitä temppuiluun ja voimisteluun.

Isä ja poika leikkimässä Acon airblockja airtrack -tuotteiden päällä

Kaikki Aconin voimisteluvälineet soveltuvat lapsille ja aikuisille, joten sopivien tuotteiden valitseminen on helppoa. Esimerkiksi Airtrackejamme voi käyttää voimistelun ohella myös joogaan ja meditaatioon. Monet hankkivat niitä myös taaperoille, sillä pehmeä ja joustava Airtrack toimii hyvin turvallisena alustana taaperoiden leikeille. Airtrackia voi käyttää halutessaan myös uimapatjana!

Vinkki 3 – Turvallisuus ennen kaikkea

Turvallisuuden tulee olla ensiarvoisen tärkeää voimisteluvälineitä hankittaessa. Hanki laadukkaat voimisteluvälineet lapsille luotettavalta kauppiaalta, jolla on runsaasti tietoa tuotteista verkkosivuilla sekä arvosteluja tuotteista saatavilla.

Varmista, että tuote on nimenomaisesti suunniteltu voimistelua, akrobatiaa tai muuta temppuilua varten. Hyvä esimerkki tästä ovat erilaiset matot, joita on saatavilla hyvin erilaisiin tarkoituksiin. Hanki matto tai Airtrack valmistajalta, joka on suunnitellut voimisteluvälineet lapsille ja aikuisille ensisijaisesti voimistelua varten.

Voimistelijatyttö tekee takaperinvoltin Acon Airrollin avulla

Esimerkiksi: Aconin verkkokaupassa myytävät Airrollit on suunniteltu nimenomaan voimistelua varten. Sen avulla lapsi oppii tekemään voltit oikeaoppisesti. Toinen esimerkki on Aconin Airtrackeista löytyvä keskilinja; linjaa seuraamalla lapset ja aikuiset voivat opetella turvallisesti liikkeitä ja liikesarjoja matolla pysyen.

ACON Voimisteluvälineet lapsille

Voimisteluvälineitä on olemassa runsaasti, ja parhaan voimistelukentän saatkin yhdistelemällä erilaisia välineitä ja varusteita. Ohessa esittelemme Aconin parhaat voimisteluvälineet lapsille ja aikuisille.

Airtrack

Airtrackit eli ilmalla täytetyt matot voimisteluun ovat yksi monipuolisimmista voimisteluvälineistä kaikenlaisille harrastajille. Maton päällä on helppo ja mukava harjoitella erilaisia asentoja, askeleita, pomppuja, hyppyjä ja muita temppuja.

Kokeile Airtrackin tuntumaa aluksi tekemällä yksittäisiä helppoja liikkeitä, kuten kuperkeikkoja. Taitojen kehittyessä voit yhdistää liikkeitä toisiinsa luoden hauskoja voimistelusarjoja.

Airtrackien koot vaihtelevat 3m – 12m välillä. Tarjoamme myös neliönmuotoisia Airtrackeja valikoimassamme. Airtrackin ja tavallisen voimistelumaton eroista voi lukea lisää täältä.

Acon airtrack 3m

Airblock ja Airspot

Airblock ja Airspot ovat velcronauhoilla Airtrackiin kiinnittyviä pehmustettuja ja paksuja osia, joita voi tarvittaessa kasata myös päällekkäin vaikeampia temppuja varten. Nämä voimisteluvälineet lapsille kannattaa hankkia siinä vaiheessa, kun he haluavat kokeilla esimerkiksi käsilläseisontaa tai muita haastavampia liikkeitä.

Acon airblock ja airspot

Airroll

Airrollit ovat erinomaisia välineitä etu- ja takaperinvolttien harjoitteluun. Muotonsa ansiosta volttia harjoitteleva lapsi tai aikuinen oppii voltin oikean liikeradan. Oikean liikeradan ymmärtäminen ja hallitseminen on ensiarvoisen tärkeää siinä vaiheessa, kun volttia lähdetään kokeilemaan ilman tukea.

Valikoimastamme löydät Airrolleja kahdessa koossa 60cm x 120cm ja 90cm x 120cm. Kahden vuoden takuulla varustetun tuotteen kanssa tulee mukana myös pumppu ja korjaussetti.

Acon airroll kaksi kappaletta

Voimistelupuomi

Voimistelupuomi on yksi hauskimmista voimisteluvälineistä, joita valikoimastamme löytyy. Olitpa sitten aloittelija tai tasapainoilun mestari, kehittää puomi tasapainoa ja koordinaatiokykyä monipuolisesti.

Aconin valikoimasta löytyvä voimistelupuomi on matala, minkä ansiosta pienetkin lapset voivat haastaa omaa tasapainoaan turvallisesti. Voit hyödyntää puomiamme sekä sisä- että ulkotiloissa temppuiluun, voimisteluun, hyppyihin, joogaan, parkouriin tai mihin ikinä keksitkään. Hanki puomi erikseen tai osta yhdessä voimistelumaton kanssa.

Acon voimistelupuomi

Trampoliini voimistelijoille

Trampoliinit ovat ydinosaamistamme, joten mikä olisikaan parempaa kuin hankkia Acon trampoliini voimistelua varten. Valikoimamme suorakulmaiset trampoliinit 13 Sport HD ja 16 Sport HD on suunniteltu erityisesti trikkailua ja voimistelua varten taaten tasaisen pompun pomppukohdasta huolimatta. Suosittelemme hankkimaan trampoliinipaketissakin mukana tulevan turvaverkon voimisteluvälineitä hankkiessasi.

Acon Air 16 and 13 Sport HD Trampoliinit turvaverkoilla

Kolme syytä hankkia voimisteluvälineet lapsille

Hankkiessasi voimisteluvälineet lapsille tuet heidän luontaista tapaansa ja tarvetta liikkua. Välineet ovat useimmiten monikäyttöisiä, ja niitä voidaan hyödyntää usean vuoden ajan. Syitä hankkia voimisteluvälineitä on useita – seuraavana esittelemme kolme yleisintä syytä voimisteluvälineiden hankinnalle.

Voimistelu on hauska ja luontainen tapa liikkua

Juokseminen, hyppiminen ja erilaiset akrobatiaan pohjautuvat liikkeet ovat erinomainen ja ennen kaikkea luontainen tapa lapsille ja nuorille liikkua ja kokeilla omia rajojaan turvallisella tavalla. Kynnys aloittaa on matala, mikä innostaa kaikenikäisiä lapsia kokeilemaan lajia.

Voimisteluharjoitteita voi tehdä niin sisällä kuin ulkona, kunhan tilaa on paljon ja hankitut voimisteluvälineet lapsille mahtuvat hyvin niille tarkoitettuun tilaan. Aconin voimisteluvälineissä on varaa valita koon ja muodon puolesta, joten ne mahtuvat moneen tilaan sisällä ja ulkona.

Kaksi kuvaa. Vasemmanpuoleisessa kuvassa voimistelijatyttö hymyilee Airrollin päällä istuen ja kädet ilmaan heittäen. Oikealla on lähikuva tasapainoilevasta lapsesta voimistelupuomin päällä

Voimistelu kehittää itsevarmuutta ja luottamusta

Voimistella voi kuka tahansa ilman suurempia tavoitteita, mikä tekeekin voimistelusta juuri niin hauskaa. Usein lapset kuitenkin innostuvat luomaan itselleen tavoitteita oppiessaan perusteet. Kuperkeikan molempiin suuntiin hallitessaan voi lasta varovasti kannustaakin kokeilemaan esimerkiksi flikkiä tai puolivolttia eteenpäin Airrollin avulla, jolloin liike ei tunnu niin pelottavalta kokeilla.

Onnistumisen kokemukset kasvattavat lapsen itseluottamusta, kun taas epäonnistumisen hetkinä lasta voi tukea ja hän oppii pitkäjänteisyyttä. Liikkeiden harjoittelu ja jännittävissä hetkissä saatu aikuisen tuki vahvistaa taasen lapsen ja aikuisen välistä luottamusta.

Voimistelu haastaa ja kehittää mielikuvitusta

Liikunnallisuuden ja fyysisen kehityksen lisäksi voimistelu kehittää lasten mieltä ja mielikuvitusta. Uuden liikkeen oppimiseen tarvitaan hahmotuskykyä ja ymmärrystä liikeradasta, jolloin lapsen on parhaansa mukaan kyettävä kuvittelemaan, kuinka hänen tulee toimia uutta liikettä kokeillessaan. Tällaista oppimista voi tukea antamalla vaiheittaisia ohjeita liikkeistä sekä videoimalla tehtyjä liikkeitä.

Hyvänä esimerkkinä voidaan tässäkin pitää kuperkeikkaa. Kuperkeikka sujuu pieneltä lapselta luontevasti, mutta entäpä usean kuperkeikan tekeminen peräkkäin siten, että ne pysyvät linjassa toistensa kanssa? Peräkkäisten liikkeiden harjoittelun apuna voi käyttää Aconin Airtrackeista löytyvää keskilinjaa, jota seuraamalla liikkeiden linjaa on helpompi havainnoida ja korjata.

Acon airtrack uimapatjana lasten vesileikeissä

Hanki parhaat voimisteluvälineet lapsille Aconilta!

Valikoimassamme olevat voimisteluvälineet lapsille ja aikuisille taitotasosta riippumatta sopivat koko perheen yhteisiin hetkiin. Lasten kannustaminen voimistelun ja kaikenlaisen liikkumisen pariin onnistuu parhaiten liikkumalla yhdessä. Voi hyvin ja nauti voimistelun tuomasta ilosta välineidemme avulla.

Hanki voimistelutuotteet lapsille