Olipa sinulla jo trampoliini tai ei, on niiden turvaverkkoihin syytä perehtyä. Nylonista valmistettu trampoliinin turvaverkko suojaa kaikenikäisiä pomppijoita parhaalla mahdollisella tavalla.

Aconin standard ja premium turvaverkoissa on vetoketju oviaukolla, josta lapset ja lapsenmieliset pääsevät pujahtamaan parhaiden pomppujen pariin. Suorakulmaisista malleistamme löytyy Double Mesh –aukko ilman vetoketjuja, joka pitää pomppijat turvaverkon sisällä kovemmissakin pompuissa.

Suorakulmaisen trampoliinin turvaverkko sekä pyöreän trampoliinin Standard- ja Premium -turvaverkot

Trampoliinin turvaverkko – kolme tyyppiä

Aconin kevyet mutta kestävät turvaverkot trampoliineille on valmistettu nylonista. Tarjoamme verkkokaupassamme standard ja premium –malleja pyöreille trampoliineillemme sekä suorakaiteen muotoisille trampoliineille suunniteltuja turvaverkkoja Acon 16 Sport HD:lle ja sen pienemmälle versiolle 13 Sport HD:lle.

Pyöreän mallin standard trampoliinin turvaverkko asennetaan suojapehmusteiden ja jousien ulkopuolelle. Kyseinen verkko on suunniteltu ACON AIR trampoliineille. Verkko kuitenkin sopii muihinkin pyöreisiin, halkaisijaltaan 3 – 4,6 metrin trampoliineihin. Jalkojen määrän tulee vastata ACON AIR trampoliineja. Sama sääntö pätee premium turvaverkkoihimme halkaisijaltaan 3,7 – 4,6 metristen mallien osalta.

Toisin kuin standard trampoliinin turvaverkko, tulee verkon premium versio suojapehmusteiden ja jousien sisäpuolelle maton rajaan. Premium-mallia on saatavilla neljässä eri koossa.

How to assemble Round Acon Air trampoline with Standard Enclosure

Katso video

Standard turvaverkko trampoliiniin

Tämä Aconin suosittu trampoliinin turvaverkko on helppo asentaa. Helppoudesta huolimatta ei ole pahitteeksi, jos asentamisessa on apuna toinen käsipari. Nylonverkko kiinnitetään tolppiin, joita on 8-10 trampoliinin koosta riippuen.

Lue asennusohjeet alta ja katso video täältä:

 • Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat tulleet pakkauksen mukana. Mikäli jokin osa puuttuu, ole yhteydessä Aconin asiakaspalveluun 3 päivän sisällä puutteen havaitsemisesta.
 • Tarkistuksen jälkeen asennetaan trampoliinin turvaverkon tolpat. Etsi tolppa, jonka molemmat päädyt ovat tasaiset. Laita vaahtomuovista tehty pehmuste tolpan ympärille. Laita muovihattu siihen päätyyn, jossa ei ole reikiä tai koloja kiinnitystä varten.
 • Laita tolpan suojus muovihatun yli. Suojus on napakka, jotta se pysyy paikoillaan isoimmissakin pompuissa.
 • Etsi maata kohti tuleva kappale (jalallinen) ja yhdistä se edellisessä vaiheessa koottuun tolppaan. Hakasen tulee osua paikoilleen, kun tolpat on yhdistetty. Kuulet äänen, kun tolppa on asennettu oikein.
 • Laita valmis tolppa trampoliinin jalkaa vasten siten, että tolpan jalka on maassa. Kiristä tolppa kahdella U-kiinnikkeellä. Alemman U-kiinnikkeen tulisi olla vähintään 5cm maata ylempänä ja ylemmän kiinnikeen tulisi olla jalkakappaleen lisäosan sauman alapuolella. VINKKI: kiinnitä U-kiinnikkeen yksi ruuvi ja sitten toinen ruuvia. Kiristä molemmat ruuvit vasta, kun kiinnike on paikoillaan.
 • Käytä jakoavainta pulttien kiristämiseen.
 • Avaa trampoliinin turvaverkko ja kiinnitä yläreunat Velcro-nauhoilla muovihattujen ympärille. Nauhan voi kiertää tarvittaessa kaksin kerroin.
 • Kiedo keskimmäiset Velcro-nauhat tolppien ympärille.
 • Laita koukuilla varustetut alimmaiset nauhat trampoliinin reunoille jousien alle kiinnittäen ne trampoliinimaton v-renkaisiin. Kiinnitä nauhat lähimpiin jousien koukkuihin.
How to assemble Round Acon Air Trampoline with Premium Enclosure

Katso video

Premium turvaverkko trampoliiniin

Premium-mallin asentamisessa on hieman enemmän vaiheita verrattuna standard-malliimme trampoliinin ympärille tulevan vanteen takia. Vanteen ansiosta premium-turvaverkko voi näyttää hieman jämäkämmältä standard-versioon verrattuna. Molemmat mallit pitävät kuitenkin pomppijat turvallisesti trampoliinilla.

Tämä jousien ja pehmusteen sisäpuolelle asennettava trampoliinin turvaverkko on erinomainen valinta esimerkiksi perheille, joissa on pieniä lapsia.

Asentamiseen tarvitaan kaksi käsiparia. Lue asennusohjeet ja katso ohjevideo täältä:

 • Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat tulleet pakkauksen mukana. Mikäli jokin osa puuttuu, ole yhteydessä Aconin asiakaspalveluun 3 päivän sisällä puutteen havaitsemisesta.
 • Kiinnitä tolppien alakappaleet kiinni trampoliiniin U-kiinnikkeillä ja kiristä ruuvit jakoavaimella. Alemman U-kiinnikkeen tulisi olla vähintään 5cm maata ylempänä ja ylemmän kiinnikeen tulisi olla jalkakappaleen lisäosan sauman alapuolella.
 • Ota tolppien yläkappale ja aseta se alakappaleeseen kiinni siten, että yläkappaleen kaareva osa osoittaa trampoliinin keskustaan päin. Kuulet äänen, kun alakappaleen hakanen menee paikalleen yläkappaleen kanssa.
 • Aseta verkko trampoliinin maton ulkoreunoille siten, että oviaukko on kahden tangon välissä.
 • Aseta ylävanteet verkon yläreunassa olevan taskun sisälle oven yläpuolelle ja jatka vanteiden asentamista koko verkon ympäri. Valitse oikea vanne verkon taskun pituuden mukaan.
 • Aseta ylävanteet turvaverkon hattujen reiän läpi. Laita vanteet hatun sisään yksi kerrallaan. Vanteiden kuuluu olla lomittain hatun sisällä, sen jälkeen ruuvit voi kiristää.

HUOMIO: Muovihattujen tulee olla siten, että ruuveille tarkoitetut reiät ja hatut osoittavat trampoliinin ulkopuolelle.

Asentamiseen tarvitaan kaksi käsiparia. Lue asennusohjeet ja katso ohjevideo täältä:

 • Ruuvit voi kiristää kuusiokoloavaimella. Varmista, että molemmat vanteet risteävät toisiaan, jotta pultit mahtuvat vanteissa oleviin reikiin.
 • Nyt sinulla pitäisi olla metallinen pyöreä kehikko ja muovihatut asennettuina. Nosta hattuja ja verkkoa ja nosta ne tolppien päälle. Trampoliinin turvaverkko on saatu paikoilleen oikein, kun kuulet äänen hakasten osuessa paikoilleen.
 • Turvaverkon naru kiinnitetään verkon alle siten, että naru kiinnitetään ensin yhteen maton alla olevista V-renkaista. Tämän jälkeen narua punotaan vuorotellen verkon alareunan reikien ja muiden V-renkaiden läpi. Narua ei tarvitse punoa jokaisen verkon reiän läpi. Huomaa, että verkon reiät ovat aika pieniä, joten neulan käyttäminen voi olla tässä avuksi.
 • Yhdistä sitten verkon alareunassa olevat nauhat maton v-renkaisiin, jotka ovat suojapehmusteen alla. Pujota vuorotellen nauha v-renkaiden ja verkon reikien läpi. Älä pujota nauhaa jokaisesta turvaverkon kolosta. Voit käyttää pujottamisen apuna pakkauksen mukana tulevaa neulaa.
 • Sido lopuksi nauhan pääty v-renkaaseen.

Premium trampoliinin turvaverkko on nyt valmis käyttöönottoa varten!

How to assemble a trampoline Acon Air 16 Sport HD

Watch the video

Trampoliinin turvaverkko 13 ja 16 Sport HD trampoliineihin

Suorakulmaisten malliemme (13 Sport HD ja 16 Sport HD) turvaverkkojen asentaminen poikkeaa hieman pyöreistä malleista. Ota huomioon, että turvaverkon tangot trampoliinin pidemmällä ja lyhyellä sivulla ovat erilaiset. Pidempi tanko koostuu kolmesta osasta (alaosa, keskiosa ja yläosa). Lyhyen sivun päätytangot koostuvat kahdesta pidemmästä osasta.

Tarvitset asentamiseen ainakin yhden käsiparin avuksesi. Lue ohjeet alta ja katso asennusvideo täältä:

 • Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat tulleet pakkauksen mukana. Mikäli jokin osa puuttuu, ole yhteydessä Aconin asiakaspalveluun 3 päivän sisällä puutteen havaitsemisesta.
 • Poista pultit trampoliinin jalkojen yläpäästä (reunapehmusteen hameen alta).
 • Kiinnitä pidemmälle sivulle tulevat alatolpat kahdella pultilla. Ylin pultti korvaa aiemmin poistetun pultin, kun taas alemmalle pultille on oma paikkansa trampoliinin jalassa.
 • Kiinnitä sitten keskimmäiset tolpat edellisessä vaiheessa kiinnitettyihin alatolppiin. Tämän jälkeen voit kiinnittää lyhyemmän pään alatolpat, jotka ovat pidemmät. Lyhyemmän pään tolpat koostuvat vain kahdesta osasta. Kaikkien tolppien tulisi olla nyt samanpituisia.
 • Lisää vaahtomuovit, muovihatut ja suojat ylätolppiin (tolpat, jotka eivät ole vielä kiinnitettyinä trampoliiniin). Laita muovihattu siihen tolpan päähän, jossa ei ole reikiä.
 • Pujota tolpan suoja ylätolpan läpi. Ota huomioon, että suojus on melko napakka.
 • Tämän jälkeen vaahtomuovilla, hatuilla ja suojuksilla päällystetyt ylätolpat kiinnitetään jo trampoliinissa kiinni oleviin tolppien osiin. Kuulet äänen, kun tolpat asettuvat paikoilleen.
 • Tolppien jälkeen on verkon asentamisen vuoro. Kiinnitä verkon yläosa kiinnitysnaruilla muovihattujen ympäri jokaiseen tolppaan.
 • Verkon alaosa kiinnitetään nauhoilla turvaverkon tolppien ympäri. Asenna verkko kaikkiin tolppiin.

Trampoliinin turvaverkko on asennettu oikein, kun verkko sijaitsee ylhäältä katsottuna pehmusteiden keskellä reunojen sijaan.

Trampoliinin turvaverkon säilytys ja huolto

Acon trampoliini on tehty käytettäväksi vuoden jokaisena päivänä. Täten myös trampoliinin turvaverkko on tehty käyttöä varten. Turvaverkon käyttöikää voi kuitenkin pidentää purkamalla trampoliinin osittain esimerkiksi talvikaudeksi, mikäli talvella ei ole aikomusta pomppia. Mikäli trampoliini puretaan osittain, tulee trampoliinin turvaverkko, reunapehmuste, matto ja jouset säilyttää sisätiloissa.

Turvaverkon kunnon tarkistamisen tulisi olla osa huoltorutiineja. Tarkista, että ruuvit ovat kiristettyinä ja kaikki osat ovat ehyitä. Suosittelemme turvaverkon vaihtamista uuteen 3 vuoden välein turvallisuussyistä. Lisävinkkejä trampoliinin huoltoon löydät tästä blogiartikkelista.

Trampoliinin turvaverkko ja turvallisuus

Suosittelemme turvaverkon ostamista Acon trampoliinin yhteydessä. Verkko suojaa hyppijää korkeimpienkin hyppyjen aikana. SmartMesh-verkko on UV-käsitelty sekä ihoystävällinen. Tämän lisäksi se on suunniteltu niin, etteivät pienet sormet jää kiinni turvaverkkoon kovemmassakaan menossa.

Tarjoamme runsaan valikoiman suorakulmaisia ja pyöreitä trampoliineja sekä niille sopivia turvaverkkoja jokaisessa koossa. Koe paremmat ja turvalliset pomput ACONin kanssa!