Kaikki sen tietävät: ACONin huipputrampoliinit ovat varsin hintavia. Ei ole mikään salaisuus, että ACONin premiumtrampoliinit maksavat enemmän kuin monet tavalliset samankokoiset trampoliinit. Ne ovat arvostetuimpia trampoliineja, joita markkinoilla on tällä hetkellä tarjolla, ja sijoittuvat myös hintahaitarin kärkipäähän.

Se ei ole sattumaa vaan täysin tietoinen valinta, jonka teimme jo varhaisessa vaiheessa.

Aina siitä asti, kun ensimmäinen ACONin trampoliini näki päivänvalon 1990-luvulla, tavoitteenamme on ollut tarjota lapsille ja perheille pitkäaikaista iloa, joka ei ole vain ratkiriemukasta vaan ennen kaikkea myös turvallista ajanviettoa. Se on ollut aina tärkein kannustin kaikessa toiminnassamme.

Jos runsaudenpula ja ACONin kaltaisten laatutrampoliinien korkeampi hinta halvempiin verrattuna saa pääsi pyörälle, saatat miettiä…

Ovatko ne TODELLA hintansa arvoisia?

Kysymys on täysin oikeutettu – ja ajankohtainen, varsinkin jos suunnittelet trampoliinin hankkimista.

Tästä syystä ajattelimme hieman avata sitä, mistä trampoliiniemme hinta koostuu ja miksi tuotteemme ovat niin haluttuja ympäri maailmaa.

Käymme tässä jutussa läpi, mitä sinun tulee tietää ennen kuin päätät, millaisen trampoliinin hankit:

Hypätään siis suoraan asiaan. Paljonko trampoliini maksaa ja mikä trampoliinin hinta on keskimäärin?

Paljonko trampoliini maksaa?

Pihatrampoliini voi maksaa noin 300–5 000 euroa, ja hintaan vaikuttavia tekijöitä on monia. Se, paljonko trampoliinistasi maksat, ei riipu vain sen koosta ja muodosta (onko se pyöreä, soikea vai suorakulmainen), vaan sen yleisistä ominaisuuksista, valmistukseen käytetyistä materiaaleista sekä lisävarusteiden ja varaosien saatavuudesta.

Seuraavat seikat kannattaa ottaa huomioon, kun mietit, mikä malli sopisi parhaiten tarpeisiisi ja paljonko olet valmis trampoliinistasi maksamaan:

 • Kuka trampoliinia käyttäisi – niin aikuiset kuin lapsetkin? Jos olet ostamassa trampoliinia lapsillesi, kuinka vanhoja he ovat? Miten paljon pihallasi on sille tilaa? Nämä asiat vaikuttavat siihen, minkä kokoisen ja muotoisen trampoliinin valitset.
 • Minkälaisia turvaominaisuuksia ja suojavarusteita trampoliiniltasi haluat? Turvaverkon, reunapehmusteen, tikkaat?
Hymyilevä tyttö hyppää trampoliinilla, turvaverkko taustalla
Trampoliinin koripalloteline, koripallo trampoliinimaton päällä
 • Mihin trampoliinia käytetään? Pääasiassa perheen yhteiseen hauskanpitoon vai myös harjoitteluun ja voimisteluun? Jos haluat mukaan lisävarusteita, kuten koripallokorin tai teltan, hinta on luonnollisesti kalliimpi.
 • Kuinka kauan trampoliinin tulisi mielestäsi kestää? Pari vuotta vai vähintään kymmenen vuotta? Huipputrampoliinit on tehty materiaaleista, joiden ansiosta ne kestävät halpoja pidempään, jolloin sijoitus on pidemmän päälle kannattavampi. Kestävyytensä ansiosta laatutrampoliinin voi myöhemmin myydä tai jättää vaikka jälkipolville perinnöksi (jolloin alkuperäinen omistaja voi itsekin vielä saada sitä iloa).

Huokeammassa hintaluokassa pyöreät normaalikokoiset trampoliinit maksavat keskimäärin 300–500 euroa. Suuremmat pyöreät trampoliinit maksavat pienempiä enemmän, reilusta 900 eurosta ylöspäin, kun taas soikeat ja suorakulmaiset mallit maksavat suunnilleen 800–4500 euroa.

ACONin trampoliinien hintahaarukka on 250–3 900 euroa pienimpien mallien ja suurimpien suorakulmaisten trampoliinisettien välillä.

Mihin nämä hinnat perustuvat? Tutkitaanpa hieman tarkemmin ACONin trampoliinien ainutlaatuisia ominaisuuksia ja sitä, miksi ne maksavat enemmän, ja mitä me teemme hiukan eri tavalla muihin trampoliinivalmistajiin verrattuna.

”Salaiset ainesosat” täydellisen pompun ja trampoliinin hinnan takana

Mutta… eihän ”täydellistä” ole olemassakaan, vai onko?

Jos pompuista puhutaan, niin meidän mielestämme itse asiassa on. Olemme aikojen saatossa havainneet, että ”täydellinen” on hyvin henkilökohtainen kokemus eli tarkoittaa eri ihmisille eri asioita.

Lasten mielestä täydellistä on saada hyppiä ilosta ja jännityksen riemusta. Vanhemmille kyse on ennen muuta turvallisuudesta ja sen tuomasta mielenrauhasta. Hienoja temppuja tekevälle täydellistä on lentää korkealle mutta laskeutua silti turvallisesti.

Ja meille tärkeintä on pyrkiä toteuttamaan kaikki nämä toiveet laidasta laitaan parhaamme mukaan.

Trampoliinihyppääjän jalat matolla hypyn alavaiheessa, jouset venytyksessä

Koska jokainen pomppija on erilainen, haluamme, että he saisivat juuri heidän mielestään parhaan mahdollisimman kokemuksen.

Pidämme suunnittelu- ja kehitystyössä huolen siitä, että trampoliinimme mukautuvat kaikenlaisten käyttäjien erityistoiveisiin.

Esimerkiksi pihatrampoliinimme tarjoavat loputtomasti viihdykettä koko perheelle. Monipuolisten lisävarusteiden – kuten koripallokorien ja telttojen – ansiosta perheet saavat trampoliineistaan irti aivan uudenlaista hupia ja hauskuutta.

Tietyt mallit (kuten Acon Air 16 Sport HD ja Acon Air 13 Sport HD) ovat puolestaan parhaita niille, jotka haluavat ihanteelliset pomppuominaisuudet volttien, temppujen ja hyppyjen harjoitteluun. Nämä mallit on varustettu uusilla Air-jousilla, jotka takaavat korkeat ja pehmeät pomput, minkä ansiosta ne ovat täydellinen valinta trikkeihin, temppuihin ja voimisteluun.

Lisäksi Acon Air 13 Sport HD:ssa jouset voi asentaa kahdella eri tavalla sen mukaan, millaisen pompun haluaa.

13HD-trampoliinien jousien asennustavat

Tällaiset ainutlaatuiset kokemukset vaativat huolellista, asiakaslähtöistä tuotekehitystä ja myös valmistusmateriaaleja, jotka maksavat enemmän mutta myös kestävät huomattavasti pidempään kuin halvemmissa trampoliineissa käytetyt materiaalit.

Poikkeuksellisen pompun suurin salaisuus piilee kolmessa korvaamattomassa tekijässä ja siinä, miten saumattomasti ne toisiaan täydentävät:

 • Käytämme kookkaita ja tiukkoja turvaverkkoja, ja paksut reunapehmusteet suojaavat pomppiessa paremmin jalkoja ja muita ruumiinosia.
 • Galvanoidut teräsjouset ja mattoteknologia yhdessä tukevan rungon kanssa takaavat paremmat ja pehmeämmät pomput.
 • Trampoliiniemme rungot (jotka on myös tehty galvanoidusta ja ruostumattomasta teräksestä) ovat niin tukevia, että ne kestävät erittäin kovaa käyttöä (testattu 750 kilolla), ja niillä on kymmenen vuoden takuu.
Pyöreän Acon-trampoliinin osat eroteltuina: turvaverkko, pehmuste, matto, jouset ja runko

Mutta eivät pelkät ominaisuudet ja tekniset tiedot kesää tee; meidän on myös oltava varmoja siitä, että ne toimivat ja siitä, miten ne oikeasti toimivat, jo suunnitteluvaiheessa.

Mitkä ominaisuudet tekevät parhaan trampoliinin – ja miksi emme niistä tingi

Aina kun valmistaudumme lanseeraamaan uuden ACON-tuotteen, meistä tulee vähän kuin ylihuolehtivaisia vanhempia.

Haluamme varmistaa, että nuo kaksi ydinaluetta, suunnittelu ja laatu, toimivat yhdessä kuin unelma – ja täyttävät myös omistajiensa unelmat (ja vievät heiltä kirjaimellisesti jalat alta). Varmistamme, tarkistamme ja tutkimme tuotteistamme joka ikisen kuviteltavissa olevan seikan kysyen muun muassa seuraavat kysymykset:

 • ”Onko trampoliinia turvallista käyttää?”
 • ”Näyttääkö ja tuntuuko se mukavalta?”
 • ”Onko rakenne pompulle ihanteellinen?”
 • ”Onko laskeutuminen pehmeä?”
 • ”Kohtaako suunnittelu ja materiaalit toisensa niin, että tuote on paras mahdollinen?”
 • ”Valitsimmeko juuri tälle rungolle parhaat jouset ja maton?”
 • ”Ovatko asiakkaamme testanneet sitä? Tykästyivätkö he siihen? Olemmeko huomioineet kaiken heiltä saadun palautteen?”
 • ”Kestääkö se kovaa käyttöä?”
 • ”Jos sen jättää ulos, miten hyvin se pärjää rankoissa sääolosuhteissa?”

Tässä oli tietysti vain murto-osa kaikista niistä osa-alueista, jotka käymme tarkasti läpi, mutta sait varmasti jo hyvän käsityksen siitä, miten perinpohjaisesti kaiken tutkimme ja testaamme.

Ja kun olemme tyytyväisiä vastauksiin, jäljellä on vain yksi tehtävä:

Vahvistaa, tarkistaa ja tutkia jokainen kohta vielä uudestaan.

Tokihan tämä kaikki vie aikaa ja paljon resursseja, mutta aina kun on kyseessä turvallisuus ja käyttäjäkokemus, olemme mieluummin ylisuojelevia kuin piittaamattomia.

Kun trampoliinimme lopulta ”lentävät pesästä” maailmalle, tahdomme olla aivan varmoja siitä, että ne käyttäytyvät moitteettomasti eikä niissä ole laatuvikoja. Ja jos asiakkaamme ei jostain syystä ole tyytyväinen, emme sivuuta sitä pelkällä olankohautuksella tai unohda koko juttua toivoen, että asiakaskin lopulta unohtaa. Meillä on ihan oma erillinen laatuyksikkö valmiina korjaamaan kaikki mahdolliset ongelmat välittömästi.

Mitä laadukas trampoliini kestää?

Kuten yllä todettiin, ennen kuin toteamme tuotteemme riittävän hyviksi jalkojesi alle, niiden on läpäistävä erittäin perusteelliset testit. Jokainen trampoliinimallimme testataan miljoonilla hypyillä (tarkalleen ottaen niitä on yli 1,5 miljoonaa) erilaisissa olosuhteissa, ja ne altistetaan monenlaisille koettelemuksille.

Yksi näistä kokeista on erityisen tärkeä: Se on kallis mutta ratkaisevan olennainen vaihe, jonka suoritamme kaikille tuotteillemme.

”Rikomme kaiken, mitä olemme kehittäneet, ja usein monta kertaa, jotta oikeasti ymmärtäisimme, miten luotettavia tuotteemme ovat”, kertoo ACONin R&D Director. ”Jos se hajoaa liian helposti, palaamme sorvin ääreen.”

Kuormituksen testauspallo Acon-trampoliinilla

Tästä voi herätä kysymys, onko tämä kaikkein ympäristöystävällisin toimintatapa. Olisiko trampoliiniemme valmistus halvempaa, jos emme hajottaisi niitä?

Ehkä se lyhyellä tähtäimellä olisikin. Mutta se tarkoittaisi vääjäämättä myös lyhyempää käyttöikää, ja uuden trampoliinin ostaminen muutaman vuoden välein ei myöskään ole järin taloudellista saati ympäristöystävällistä.

Meillä ACONilla on aina tavoitteena luoda tuotteita, jotka kestävät koko eliniän. Siksi meidän täytyy tietää, mitä kaikkea ne oikeasti kestävät ja että niistä ei löydy vikoja. Rikkomisprosessi antaa meille myös korvaamattoman arvokkaan – joskin myös hieman sydäntäriipaisevan – oppitunnin siitä, miten voimme kehittää ja luoda asiakkaillemme vieläkin parempia tuotteita.

On totta, että armaat luomuksemme käyvät läpi melkoisen mankelin, mutta meille se on paras tapa – ja itse asiassa ainoa tapa – varmistaa, että täytämme sinulle antamamme laatulupaukset.

Yhteenveto: Maksatko trampoliinistasi aivan liikaa?

Edellä käytiin läpi, mitä trampoliinin hinta pitää sisällään, mitä sinun olisi hyvä tietää trampoliinin hintaan liittyvistä asioista, miksi niillä on merkitystä ja ovatko ACONin trampoliinit todellakin hintansa väärtejä.

Kun tutkitaan, paljonko trampoliini maksaa ja mikä niissä maksaa, on syytä muistaa, että ACONin trampoliinien ja halvempien vastaavien hintaerossa ei ole kyse pelkästään siitä, miten suuri tai minkä muotoinen trampoliini on.

Ensinnäkin meidän trampoliineillamme on sekä CE-turvamerkintä että ASTM-sertifikaatti, joita ei myönnetä heppoisin perustein. Teemme kaikkemme vastataksemme näiden standardien vaatimuksiin valmistaessamme maailman parhaita ja turvallisimpia trampoliineja.

ASTM- ja CE-merkit

Ratkaisevaa on paitsi vuosien kokemus, myös tuotteissa käytetyt huippulaadukkaat materiaalit, jotka kestävät ympärivuotisen käytön. Näin pystymme kehittämään tuotteita, jotka vastaavat kaikenlaisten pomppijoiden tarpeisiin. Armoton testausprosessi, laaja jälleenmyyjien verkosto (jonka ansiosta varaosia on helposti saatavilla) ja kyky tarjota pitkät takuuajat kertovat siitä, miten täydestä sydämestä seisomme tuotteidemme takana ja uskomme, että sinäkin tykästyt niihin sydänjuuriasi myöten.

Esimerkiksi, kun ostat ACONin trampoliinin, saat rungolle kymmenen vuoden ja matolle viiden vuoden takuun. Kun vietät trampoliinisi kanssa kymmenvuotispäivää, saatat alkaa ihmetellä, hajoaakohan se koskaan.

Ja kun lopulta aika koittaa ja tienne eroavat, voit lohduttautua sillä, että trampoliinimme ovat 99,5-prosenttisesti kierrätettäviä.

Loppupeleissä se, miten valitset trampoliinisi ja miten paljon siihen kannattaa sijoittaa, riippuu ennen muuta siitä, mitkä tärkeimmät ostokriteerisi ovat. Jos turvallisuus, kestävyys ja suorituskyky ovat korkealla listallasi, silloin ACON on sinua varten. ACONin trampoliinit on tehty kestävistä, korkealaatuisista materiaaleista, jotka maksavat ensin enemmän, mutta ajan myötä saat rahasi moninkertaisesti takaisin.

ACONin trampoliinien hinnat kertovat siitä omistautuneisuudesta, jolla valmistamme maailman parhaita trampoliineja ja varmistamme, että ne täyttävät aina korkeimmat turvallisuusstandardit. Se on meille ykkösasia, joka on myös parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen taustalla.

Aina kun pompit ACONin trampoliinilla tahdomme sen olevan niin miellyttävä ja turvallinen kokemus kuin mahdollista ja että saat nauttia siitä monen monta vuotta.

Kestävän trampoliinin ostaminen voi tuntua suurelta sijoitukselta, mutta se on myös valtavan palkitseva sellainen. ACON on hurjan paljon enemmän kuin pelkkä hieno yhdistelmä loistavia komponentteja tai pelkkä hieno alusta upeille pompuille. Se tuo koko perheesi yhteen pitämään hauskaa ja luomaan ikimuistoisia hetkiä.

Vaikka otamme työmme erittäin vakavasti, suurin palkintomme on kaikki se ilo ja riemu ja ne innostuneet, hilpeät ja hiukan yllättyneetkin ilmeet ihmisten kasvoilla, kun he pääsevät kokeilemaan ACONin trampoliineja ensimmäistä kertaa.

Se on mittaamattoman arvokasta ja tekee kaikesta työstämme vaivan arvoista.