Kesä on virallisesti täällä ja koulut loppuvat tällä viikolla. Lapsilla on varmasti jo pitkä toivelista kesäaktiviteetteja odottamassa loman alkua. Me teimme 31 ideaa -listan siltä varalta, että voit auttaa lapsia aktiviteettien suunnittelussa, mikäli sinulla itselläsi on vielä työpäiviä jäljellä ennen koko perheen yhteistä lomaa.

Lista sopii kaikenkokoisille, -ikäisille ja -taitoisille lapsille. Listan asioita voi tehdä yksin tai yhdessä sillä mielikuvitus ja oikea asenne ovat ainoat, mitä tarvitset hauskanpitoon.

Olemme keränneet ideoita vauhdikkaisiin ja aktiivisiin kesäpäiviin, mutta myös sellaista tekemistä, joka sopii paremmin rauhallisiin sadepäiviin ja rentoutumiseen. Trampoliini tai airtrack ovat loistavia leikkikeskuksia, mille tahansa takapihalle, mutta listalta löytyy myös monia aktiviteetteja, joihin ei tarvita lisävarusteita.

Listaa ei tarvitse tehdä järjestyksessä ja voitte napata sieltä teidän perheellenne sopivat ideat. Voitte soveltaa kohtia mielenne mukaan ja tehdä niistä oman näköisiänne. Kesä ei kuitenkaan kestä ikuisesti, joten jo tänään kannattaa aloittaa.

31 hauskaa ideaa kesään

1. Piknik perheen kanssa

Piknik on hauska tapa koota perhe ja ystävät yhteen yhteiselle aterialle. ACONin trampoliinit ja airtrackit toimivat oivina piknikpaikkoina, joten laita “alusta koreaksi” kesäherkuilla. Mikä teidän perheessänne on kaikkein suosituin piknikherkku?

2. Elokuvailta taivasalla

Pimenevässä kesäillassa on jotain taianomaista. Oletteko koskaan kokeilleet katsoa elokuvaa ulkosalla? Vanhemmat projektorit ja valkokangas saattavat olla enää harvinaisuus, mutta isolle lakanalle voi talon tai trampoliini kylkeen virittää kotistudion pienemmilläkin laitteilla.

3. Leiki turistia omassa kaupungissasi

Ota selvää oman kaupunkisi tai kuntasi sekä sen lähialueiden retkeilykohteista ja nähtävyyksistä. Olisiko lähistöllä luontopolkua, historiallista patsasta tai vaikka puistoa tai rantaa, jossa et ole ennen käynyt? Toteuta samalla listan ensimmäinen kohta pakkaamalla mukaan myös eväät ja suuntaa kohti seikkailua.

4. Pystyttäkää teltta ja nukkukaa tähtien alla

Mikään ei vedä vertoja kesäöille luonnon helmassa; kuuntele luonnonääniä ja hengitä raikasta ulkoilmaa. Varaudu lämpimästi sään mukaan nukkumaan ulkosalla. Tässäkin trampoliinia voi käyttää alustana ja tuoda se täyteen patjoja ja tyynyjä.

5. Suunnittele uusia temppusarjoja

Toisto ja harjoittelu ovat avaimia uusien taitojen oppimiseen. Suunnittele ja harjoittele kavereidesi kanssa temppusarjoja ja liikkeitä tai opeta heille omia temppurutiineitasi. Voitte myös keksiä esityksen vanhemmillenne musiikin tahdissa.

6. Tanssibileet!

Mikä on hyvä paikka pitää kesä-bileet? Voisiko se olla trampoliini tai airtrack? Laittakaa taustalle suosikki soittolistanne ja antakaa musiikin viedä!

7. Vietä aikaa meditoiden

Kaiken kesän kiireen ja aktiviteettien keskellä on hyvä ottaa hetki aikaa rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Kuuntelemalla kesän ääniä voi päiväunetkin olla paikallaan.

8. Kuvaa temppuja ja lähetä ne meille ACONille

Parasta on nähdä, mitä teidän kesään kuuluu! Lähetä meille video kesän parhaista liikkeistäsi @aconofficial. Voimme luvallasi julkaista kuvan tai videon.

9. Tee esterata

Järjestä esterata ja haasta perheesi tai ystäväsi kokeilemaan sitä. Käytä luovuutta rataa tehdessäsi, esimerkiksi trampoliinit ja airtrackit sopivat täydellisesti esteradalle.

10. Opettele uusi temppu (kuten kärrynpyörä tai takaperin voltti)

Oletko miettinyt, mikä olisi tämän kesän uusi temppu, jonka voisit opetella? Tutki ensin, miten temppu tehdään ja aloita sitten harjoittelu.

11. Taiteile liiduilla

Piirtele hienoja kuvia, luo hyppyruudukko tai twister-pelilauta trampoliinille, pihalle tai jalkakäytävälle perheen ja ystävien iloksi.

12. Tee vapaaehtoistyötä tai auta jotakuta

Me ACONilla uskomme, että toisten auttaminen ja erilaisuuden huomioonottaminen ja tiedostaminen on tärkeää. Vapaaehtoistyön tekeminen ja ylipäätään muiden auttaminen on loistava tapa ilahduttaa toisia ja ladata omia akkuja. Siitä saa hyvän mielen kaikille!

13. Joogaa ja venyttele

Vaikka olisi kuinka kiire, aina pitäisi löytää aikaa itselleen. Jooga ja venyttely on hyväksi ihan kaikenikäisille nuorista vanhuksiin.

14. Tee käsitöitä ja askartele

Käytä airtrackia tai trampoliinia työskentelyalustana halutessasi tehdä taide- ja käsityöprojekteja ulkona.

15. Vesileikit

Kesällä vesi tekee kaikesta hieman hauskempaa. Tee esimerkiksi pihallesi oma vesiliukumäki airtrackin avulla tai ota sadetin ja vesi-ilmapallot mukaan trampoliinileikkeihin.

16. Kirjoita päiväkirjaa

Aloita kirjoittamaan päiväkirjaan ajatuksiasi ja ideoitasi. Voit seurata päiväkirjasta omaa kehittymistäsi esimerkiksi temppujen osalta, sekä ideoida ja merkata ylös uusia liikkeitä inspiraation iskiessä.

17. Valokuvakset parhaiden ystävien kanssa

Kerää yhteen parhaat ystäväsi ja järjestäkää valokuvaukset. Näin saatte talteen arvokkaita muistoja, joita voitte muistella kesän lopussa hymyillen.

18. Lähde pitkälle kävelylle

Tutkimuksen osoittavat, että pitkät kävelylenkit ovat loistava tapa vähentää stressiä, auttaa kehoa palautumaan ja tuottaa endorfiineja. Kävellessä saa ajatukset muualle arjen kiireistä.

19. Perusta piha-kahvila

Mitäpä jos keittäisitte kahvit ja valmistaisitte mehua, jota voisitte tarjoilla tai myydä pikkurahalla naapureille. Varmasti myös jäätelö tai leipomukset saattaisivat käydä kaupaksi.

20. Tee musiikkivideo

Kesä on musiikin aikaa. Ota siis kamera esiin ja anna mielikuvituksesi lentää. Tehkää ystävien ja perheen kanssa suosikkibiisiinne uusi musiikkivideo. Se on kaiken vaivan arvoinen, kun pääsette katsomaan uuden videon yhdessä.

21. Lue kirjaa

Liikunta ei ole kaikki kaikessa. Tyynyillä, vilteillä ja oikeilla eväillä trampoliini tai airtrack voi tarjota viihtyisän lukunurkkauksen.

22. Piirrä tai maalaa

Yhden taiteenlajin tekeminen voi johtaa inspiraatioon myös muilla aloilla. Piirtäminen sekä maalaaminen on rentouttavaa puuhaa, jonka kautta saatat parhaimmillasi löytää inspiraatiota myös esimerkiksi voimisteluun ja temppuiluun.

23. Tee itsetehty kassi t-paidasta

Kukapa ei tarvitsisi uutta kauppakassia? Saatko tehtyä sen kierrätysmateriaaleista? ACONilla kestäväkehitys ja kierrättäminen ovat keskeisessä roolissa, sillä trampoliinimme ovat 99,5 % kierrätettäviä. Netistä löydät runsaasti ohjeita kotitekoisiin kasseihin sekä muihin mielenkiintoisiin tee se itse -ideoihin.

24. Järjestä paperilennokkikilpailu

Kerää ystävät ja perhe koolle ja levitä paperia kaikkien käytettäväksi. Anna heille 10 minuuttia aikaa lennokkien suunnitteluun ja toteutukseen. Tämän jälkeen on aika ottaa selvää kenen lennokki lentää pisimmälle.

25. Tapaa uusia ystäviä ja kutsu heidät kylään

Haluaisiko joku ystäväsi kokeilla trampoliinia tai airtrackia ja oppia tekemään sillä temppuja? Käytä leikkivälineitäsi inspiraationa uusien ystävyyssuhteiden ja ideoiden synnyttämiseen.

26. Tee oma soittolista

Miten tahansa sitä ja perheesi liikuttekaan, niin tehkää uusi soittolista, joka on omistettu suosikkiharrastuksillenne. Soittolistan tahdissa saat tehtyä myös hyppy- ja temppurutiinisi.

27. Opeta vanhemmalle temppuja

Tämä haaste on vain lapsille. Kokeile, onnistutko päivässä (tai pidemmässä ajassa) opettamaan vanhemmalle jonkun tempun tai asennon, jonka itse osaat. Tämä on hauska tapa viettää yhdessä aikaa ja luoda muistoja.

28. Istuta kukkia tai puu

Kukkien tai puun istuttaminen pihalle voi olla hauska yhteinen aktiviteetti, josta jää konkreettisestikin kaunis muisto. Voitte seurata yhdessä kasvin kasvua kesän mittaan ja jos istutatte hyötykasvin, kuten yrttejä, saatte siitä iloa myös ruokapöytään.

29. Suunnittele ikimuistoiset juhlat

Valitse esimerkiksi onnekas ystävä, jolla on kesällä syntymäpäivä ja järjestäkää perheen ja ystävien kanssa yhteisvoimin hänelle ikimuistoiset juhlat.

30. Yhteistä aikaa

Varatkaa kalenteriin aikaa perheenne yhteisille harrastuksille ja huvituksille, jolloin voitte laittaa näytöt pois ja nauttia toistenne seurasta. Jokaiselle perheen jäsenelle voi olla oma päivä, jolloin toteuttaa juuri hänen haluamiaan asioita.

31. Rentoudu

Rauhoittuminen, rentoutuminen ja arjesta irtautuminen päättää tämän listan. Rauhoittuminen aktiivisten kesäpäivien jälkeen on täydellinen tapa latautua ja valmistautua seuraavaan ponnistukseen. Kylmä kesäjuoma tai jäätelö käteen ja nenä kohti aurinkoa!

Voit tulostaa listan ja laittaa sen talteen, josta se on helposti saatavilla, mikäli tarvitsette sinulle ja perheellesi inspiraatiota kesään.

Tuotteita kesätekemiseen