Kuinka saada laadukas trampoliini halvalla? Totuus on, että halpa ja hyvä trampoliini on usein silmälumetta. Markettitrampoliini on väistämättä premium-trampoliinia edullisempi, mutta ne kestävät lähes poikkeuksetta vain muutamia vuosia. Toisaalta laadukas pomppualusta on aina investointi; on ymmärrettävää, että edullinen vaihtoehto voi houkutella. 

Tässä artikkelissa esittelemme viisi syytä sille, miksi halvat trampoliinit kannattaa jättää kauppaan. Lisäksi annamme muutamia vinkkejä siihen, miten voit säästää satasia laatutuotteesta sitä sinulle oikeaa trampoliinia etsiessäsi.  

Viisi syytä sille, miksi halpa trampoliini on kallis valinta

Mikäli tarkoituksenasi on hankkia edullinen pomppualusta pariksi vuodeksi, voi markettitrampoliini riittää tarpeisiisi. Mikäli kuitenkin etsit trampoliinia, joka kestää vuosien ajan säässä kuin säässä, ja oikein hoidettuna jopa vuosikymmeniä, on sinun valittava premium-tason trampoliini. Ne on suunniteltu säännölliseen, pitkäaikaiseen ja -kestoiseen käyttöön.  

Viisi yleisintä syytä sille, miksi halpa trampoliini kaduttaa, ovat:

 • Heikkolaatuiset materiaalit ja työn jälki 
 • Heikko varaosasaatavuus 
 • Tuotekehityksen puute 
 • Lyhyt takuuaika 
 • Huono pomppu

Tutustutaan näihin syihin tarkemmin seuraavaksi.

Syy 1: heikkolaatuiset materiaalit ja työn jälki

Trampoliinin hinta on omiaan kertomaan siinä käytetyistä materiaaleista. Merkittävä osa hinnasta muodostuu osien ja raaka-aineiden hinnasta, joten halvat hinnat korreloivat väistämättä materiaalien laadun kanssa. Materiaalien lisäksi halvat trampoliinit on voitu tehdä tehtaassa, joka ei täytä korkeita laatuvaatimuksia. Näissä tapauksissa esimerkiksi trampoliinin matto on voitu ommella huolimattomasti tai verkko ei asetu ryhdikkäästi tolppien väliin.  

Mitä useammin joudut osia vaihtamaan (mikäli onnistut löytämään siihen sopivia varaosia), sitä enemmän trampoliini sinulle pidemmällä ajalla maksaa. Varaosia täytyy toki vaihtaa parhaimpiinkin tuotteisiin, mutta vaihteluväli on huomattavasti pidempi.  

Heikkolaatuisuus voi myös näkyä yllättävällä tavalla. Monet meistä ovat nähneet kuvia kumollaan olevista trampoliineista myrskyn jälkeen. Tämä johtuu siitä, että halvat trampoliinit ovat usein niin kevyitä, että ne lähtevät helposti tuulen mukaan. Aconilla trampoliinin runko on niin jykevä (jopa 300 kiloa), että pienet tuulenpuuskat eivät sitä heilauta. Viimeistään ankkurit pitävät huolen siitä, että trampoliini pysyy isommassakin tuulessa paikoillaan. 

Kestävä ja turvallinen.

”Jos hankit trampoliinin, hanki Acon. Tämä on ollut meillä pari vuotta kovassa käytössä, ja ollaan pidetty talven ajan kehikko ja turvaverkot paikoillaan - kesti lumen, jään ja tuulen kärsimättä yhtään. Lumien sulettua maton ja jouset sai tunnissa paikoilleen! Ollaan seurattu kuinka tuttavat joutuvat hankkimaan lähes vuosittain uusia halpis-tramppoja, mutta tämä on kerralla kunnollinen. Sopii isoille aikuisille, voltteja tekeville nuorille ja pienemmillekin muksuille. Turvaverkko on jämäkkä ja vetoketju vahva. Koko rahan arvoinen. ”

- Miima K. 

Syy 2: heikko varaosasaatavuus

Ensimmäistä trampoliinia ostaessa sitä harvoin miettii kolmen, viiden tai kymmenen vuoden päähän. Syytä kuitenkin olisi, sillä ideaalitilanteessa lapset saavat trampoliinista kaiken irti, eikä sitä tarvitse päivittää uuteen muutaman vuoden välein. Edulliset markettitrampoliinit myydään usein ilman mitään takuuta varaosien saatavuudesta, minkä vuoksi jousien, maton tai turvaverkon päivittäminen voi koitua haastavaksi tai jopa mahdottomaksi. Rikkinäinen turvaverkko tai matto on taasen turvallisuusriski trampoliinia käytettäessä. 

Asiantuntevat laatutrampoliinien valmistajat pitävät huolen siitä, että heillä on saatavilla varaosia kaikkiin, myös valikoimasta mahdollisesti jo poistuneihin, trampoliinimalleihin. ACON tarjoaa trampoliinin varaosat kätevästi verkkokaupassaan, jotta voit ostaa juuri sen osan, joka kaipaa päivitystä.  

Varaosien erinomainen saatavuus pitää huolen siitä, että trampoliini on pomppukunnossa helposti ja nopeasti.  

Mahtava tramppa

”Koko talvenkin oli koottuna ja kovassa käytössä, välillä vaan putsattiin lunta pois matolta 😀 Todella kestävää laatua! Aconiin kannatti sijoittaa! On pitkäikäinen ja varaosiakin saa helposti tilattua, toisin kun markettitrampoliineihin.”

Syy 3: tuotekehityksen puute

Pääsyy hankkia trampoliini on sillä pomppiminen. Nykypäivän kilpailluilla trampoliinimarkkinoilla tämä on kuitenkin varsin kapeakatseinen näkökulma trampoliineihin. Tuotekehityksen laiminlyönti näkyy yleensä kahdessa asiassa:

a) pompun laadussa
b) lisävarusteiden saatavuudessa

Ensinnäkin, pompuissa on eroa. Pomppuun liittyvä jatkuva tuotekehitys on yksi tärkeimmistä asioista, joita parempien trampoliinien valmistajat tekevät. Aconin trampoliineissa myös aloittelija voi kokea korkeamman ja miellyttävän pompun, jonka myötä hän voi kokea riemun, joka pomppimisesta tulee. Lisää pompusta kerromme myöhemmin tässä artikkelissa.

Hinta/laatusuhteeltaan huippua!

”Kyseinen tramppa on pystytetty pihallemme 2005 ja se on ollut samassa paikassa ympäri vuoden, nyt siis 11-vuoden ajan! Reunasuoja on kerran uusittu, samoin suojaverkko, mutta esim. jouset ovat alkuperäiset!”

- Isha

Pompun laadun lisäksi on hyvä ottaa huomioon lisävarusteiden saatavuus. Premium-trampoliineihin on lähes poikkeuksetta saatavilla erilaisia lisävarusteita, joiden myötä takapihan pomppualustaa voi käyttää paljon muuhunkin, kuin vain pomppimiseen. Hyviä esimerkkejä tästä ovat esimerkiksi koripalloteline tai trampoliiniteltta. Tällaisia lisävarusteita ei yleensä ole saatavalla markettitrampoliineihin.  

ACON valmistaa myös trampoliinin huoltoa helpottavia lisävarusteita, joiden avulla trampoliini kestää pidempään ja sen parissa on miellyttävämpää puuhastella. Tähän lisävarusteiden kategoriaan sisältyvät taasen sääsuojamme sekä viimeisin uutuutemme trampoliinipyörät, joiden avulla voi kuljettaa painavan trampoliinin pihalla haluamaansa paikkaan ilman nostamista jopa yksin!  

Kattava lisävarustevalikoima takaa viimeistään sen, että trampoliinilla viihdytään ja vietetään mahdollisimman paljon aikaa. Ja, mitä useammat pomput siinä koetaan, sitä pienemmäksi yksittäisen pomppukerran hinta laskee pomppu pompulta. 

Syy 4: asiakassuhteen kesto

Jos ostat markettitrampoliinin, päättyy asiakassuhde yleensä ostotapahtumaan. Premium-trampoliinien valmistajat toimivat toisin. Asiakassuhteen vaaliminen näkyy usein näillä kahdella tavalla:  

a) laadukas asiakaspalvelu 
b) pitkä ja kattava takuu 

Aconin asiakaspalvelu loistaa tällä saralla. Meiltä saat viiden tähden suomenkielistä asiakaspalvelua, joka auttaa asiakkaiden kiperimmissäkin kysymyksissä myös ostotapahtuman jälkeen. Voit kysyä niin trampoliinin huollosta, sopivista varaosista kuin oikeastaan mistä tahansa, mikä vähänkään liittyy ACON trampoliiniisi.  

Timanttisen asiakaspalvelun lisäksi panostamme takuuaikoihin. Yleensä ottaen trampoliinien takuuajat vaihtelevat paljon. Markettitrampoliinien takuuajat ovat yleensä 1–3 vuoden välillä riippuen osin siitä, mitä takuu sisältää. Trampoliinien valmistamiseen keskittyneet yritykset tarjoavat usein kattavammat takuut omille tuotteilleen. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että trampoliinin valmistaja uskoo testien perusteella tuotteen olevan pitkäikäinen oikealla käytöllä.  

Ihan huippu asiakaspalvelu

”Ja siitä ei voi kuin kiittää Hannaa, joka tarjosi ennennäkemättömän ostokokemuksen. Todella ystävällinen ja avulias, ja selvästi alansa ammattilainen.”

- Robert F.

Syy 5: huono pomppu

Viimeisin, muttei vähäisin syy sille, miksi edullinen trampoliini voi olla huono ajatus, liittyy pompun laatuun. Sitä helposti ajattelisi, että kaikkien trampoliinien pomppu on samanlainen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Huonot tai keskinkertaiset pomput osaavat kyllä viihdyttää aluksi, kunnes jossain vaiheessa trampoliini ei enää kiinnostakaan.  

Tämä johtuu useimmiten pompusta. Laadukas, korkea, tasalaatuinen ja pehmeä pomppu vetoaa lapsiin (ja jokaiseen vähänkään lapsenmieliseen) vuodesta toiseen. Korkeat ja tasalaatuiset pomput tarjoavat pomppijalle mahdollisuuden kehittyä perustason hyppijästä temppuilun ammattilaiseksi; korkea pomppu tarjoaa riittävästi aikaa ilmassa, kun taas tasalaatuisuus auttaa pompun ennakoinnissa. Ja vaikka haluaisitkin vain pomppia ilman intohimoa temppuiluun, on laadukas pomppu aina parempi ja turvallisempi vaihtoehto.  

”Aluksi epäilin, kun on arvokkaampi kuin markettitrampat. No onhan tässä ihan eri pomput ja joka päivä on 5-10 poikaa meillä pomppimassa aamusta iltaan.”

- MM1978

On hyvä ottaa huomioon, että pompun pehmeys on yksi CE-standardeissa mainituista vaatimuksista, sillä liian kova tai jäykkä pomppu ei ole hyvälksi nivelille. Toisin sanoen, CE-merkityt trampoliinit ovat pompultaan riittävän pehmeitä ja täten nivelystävällisiä. Aconin kaikki trampoliinit on CE-standardoituja.

Huono pomppu tekee halvasta trampoliinista kalliin yksinkertaisesti siksi, että yksittäisen käyttökerran hinta jää korkeaksi. Mitä kiinnostavampi trampoliini on, sitä useammin sillä ollaan ja sitä käytetään, ja sitä pienemmäksi yksittäisen pompun hinta muodostuu.  

Säästövinkit laadukkaan trampoliinin ostoon

Mikäli vakuutuit jo siitä, että halvat trampoliinit eivät ole sinun juttusi, mutta Premium-tuotteen hinta hirvittää, niin ei hätää. Trampoliinia ei osteta joka vuosi (tai ei ainakaan pitäisi), joten on ymmärrettävää, että tuotteen hinta voi muodostua haasteeksi.

Tässä muutamia vinkkejä trampoliiniin säästämiseksi:

 • Osta alennuskampanjoiden aikaan. Monilla trampoliinivalmistajilla on useita alennuskausia, jolloin voit säästää trampoliineista jopa useita satoja euroja.
    
 • Riittäisikö pienempi malli? Mikäli pienimpi koko ei aidosti jää harmittamaan (tätä kannattaa pohtia pitkään), niin pieni trampoliini voi sopia käyttötarkoitukseen hyvin.
   
 • Valitse pyöreä trampoliini. Ne ovat hieman edullisempia suhteessa suorakulmaisiin malleihin.

 • Jaa maksut pienempiin osiin. Voit ostaa ACON trampoliinin nyt myös Klarnalla. 

 • Tutki jälleenmyyntiarvo. Aconin trampoliinilla on todella hyvä jälleenmyyntiarvo jopa vuosienkin jälkeen käytettyjen tuotteiden markkinapaikoilla. 

 • Tilaa uutiskirje. Monet trampoliinien valmistajat lähettävät sähköpostien kautta etukuponkeja ja tietoja alennuksista.

Onko valintasi vuosia vai vuosikymmeniä kestävä trampoliini?

Tyttö tekee kärrynpyörän ACON trampoliinilla

Trampoliinin ostaminen on helppoa ja huoletonta, kun tiedät tekeväsi hankinnan, joka kestää parhaimmillaan jopa vuosikymmenien päähän. Mikäli kiinnostuit ACON trampoliineista tai kaipaat lisää tietoa, suosittelemme sinua tutustumaan seuraaviin linkkeihin:

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä suomenkieliseen asiakaspalveluumme chatissa, sähköpostitse acon@acon.fi ja puhelimitse 09 42720823. Trampoliiniasiantuntijamme vastaavat kiperiimpiinkin kysymyksiin trampoliineihin liittyen.