Vahvan keskivartalon tärkeydestä puhutaan paljon. Puheessa korostuu eteenkin vastalihasten merkitys, vaikka tosiasiassa keskivartalo koostuu palleasta, etummaisista vatsalihaksista, sivuvatsalihaksista, selkälihaksista ja lantionpohjan lihaksista. Keskivartalo suojaa sisäelimiä ja kantaa meitä päivästä toiseen. Niinpä siitä on tärkeää pitää huolta.

Tämä treeniohjelma on tehty erityisesti vatsalihasten treenaamista varten. Vatsalihastreeni trampoliinilla on erinomainen tapa tehdä trampoliinitreeneistä entistä monipuolisempia. Säännöllinen harjoittelu fitness trampoliinilla harjoittaa myös kokonaisvaltaisesti keskivartaloa, minkä vuoksi suosittelemmekin tekemään trampoliinitreenejä mahdollisimman monipuolisesti.

Vatsalihastreeniohjelma

Tekemämme vatsalihastreeniohjelma koostuu kuudesta eri liikkeestä. Treenivideot ja –ohjelma on suunniteltu erityisesti trampoliinia varten, mutta voit tehdä tämän treenin aivan hyvin myös vaikkapa joogamatolla!

Ilmapyöräily

Ilmapyöräily on yksinkertainen, mutta erittäin tehokas vatsalihasliike.

Makaa selälläsi fitness trampoliinilla ja laita polvet koukkuun. Nosta kädet ylös ja aseta ne pääsi molemmille puolille videolla esitetyllä tavalla. Nosta vartaloa ja polvea siten, että vastakkainen kyynärpää ja polvi koskettavat toisiaan. Tee liike sitten toiselle puolelle.

Katso tutoriaali alta:

Ilmapolkupyöräilyvideon still-kuva.

Katso video

Polvet rintaan -hyppy

Polvet rintaan –hyppy on erinomainen osa vatsalihastreeniä trampoliinilla. Vatsalihasten kehittämisen lisäksi liike nostaa taatusti sykettä toimien myös aerobisena liikkeenä.

Seiso trampoliinin päällä pienessä haara-asennossa. Jousta polvista ja aseta kädet eteen suoriksi olkapäiden korkeudelle. Hyppää ja vedä polvia kohti rintaa. Toista.

Kahvatanko ei ole välttämätön tämän liikkeen tekemiseen, mutta siitä on apua sekä tasapainon säilyttämiseen että liikkeen tehostamiseen. Katso videotutoriaali polvet rintaan –liikkeeseen:

Polvet rintaan -hyppyvideon still-kuva.

Katso video

Lankku

Lankku on loistava vatsalihasliike. Voit tehdä sen trampoliinilla niin, että kyynärpäät on asetettu trampoliinille. ACON fitness trampoliinissa on tukeva runko, joka pysyy vakaasti paikallaan myös lankuttaessa.

Aseta jalat suoriksi ja kyynärpäät trampoliinille. Tuo lavat toisiaan kohti, aktivoi vatsalihakset ja pidä selkä suorana. Pidä lankku 10-15 sekunnin ajan kasvattaen lankutuksen aikaa kunnosta riippuen.

Katso, miten lankku tehdään trampoliinilla:

Nainen lankuttaa fitness-trampoliinilla, video-stillkuva.

Katso video

Vatsarutistukset

Perinteiset vatsarutistukset ovat osa myös vatsalihastreeniä trampoliinilla. Asetu makuulleen fitness trampoliinille ja koukista polvet.

Nosta hallitusti ylävartaloa kohti polvia. Voit mukauttaa liikettä oman kuntotasosi mukaan. Pidä keskivartalo hallittuna ja tee pienempiä rutistuksia, mikäli liike tuntuu epävakaalta.

Vatsalihasrutistukset fitness-trampoliinilla - videostillkuva.

Katso video

Linkkuveitsi

Linkkuveitsi on haastava vatsalihasliike. Makaa selällään fitness trampoliinilla ja laita kädet suoriksi pään yläpuolelle. Laita jalat suoraksi yhteen. Nosta ylä- ja alakroppaa toisiaan yhteen V-muotoon. Pidä kädet ja jalat ylhäällä muutaman sekunnin ajan ja laske sitten ne hallitusti alas.

Tämä vatsalihasliike ei ole se kaikista helpoin aloittelijalle. Mikäli olet aloittelija, voit kokeilla linkkuveitsen helpompaa versiota. Tee liike siten, että nostat jalkoja joko polvet koukussa tai suorana kohti keskivartaloa. Voit pitää kädet treenitrampoliinin reunoilla vartalon vakauttamiseksi.

Linkkuveitsi fitness-trampoliinilla. Videostillkuva.

Katso video

Kierrot

Kierrot ovat hauska vatsalihasliike, joka on helppo oppia. Laita kädet koukkuun ja hyppää ilmaan. Tee kierto niin, että kierrät ylävartaloa ilmaan hypätessäsi oikealle ja alavartaloa vasemmalle. Toista liike tekemällä se vastakkaiseen suuntaan.

Voit tarvittaessa käyttää kahvatankoa tukena kiertäen vain alakropasta tasapainon säilyttämiseksi.

Kierrot fitness-trampoliinilla. Videostillkuva.

Katso video

Miksi vatsalihastreeniä kannattaa kokeilla trampoliinilla?

Sanotaan se ääneen; vatsalihastreeni ei ole se useimpien suosikkitreeni. Lisäämällä uuden elementin, kuten fitness trampoliinin, perusharjoitteluun, saat haastetta ja monipuolisuutta treenaamiseen. Joustavan alustan ansiosta vatsalihastreeni trampoliinilla harjoittaa myös väistämättä tasapainoa.

Vatsalihastreenin voi tehdä yksinään tai sen voi ottaa aerobisen trampoliinitreenin oheen. Kokeile molempia ja löydä oma tapasi tehdä tehokas trampoliinitreeni!

Ota Acon treenikaveriksi

Vatsalihastreeni trampoliinilla soveltuu keskivartalon lihasten vahvistamiseen, tasapainon kehittämiseen ja yleiskunnon kehittämiseen.

Fitness trampoliinilla voi tehdä kuitenkin muutakin. Tukevat ja tyylikkäät treenitrampoliinit tarjoavat monipuolisen alustan kotitreeneille. Hanki trampoliini yhdessä kahvatangon ja vastuskuminauhojen kanssa ja treenaa helposti kotona matalalla kynnyksellä!