Kaipaatko jotain uutta ja jännittävää arkeesi? Tylsistyttääkö samat liikuntaharrastukset vuodesta toiseen? Tässä blogiartikkelissa esitellään lyhyesti sellaisia harrastuksia aikuisille, joita ei ehkä ensimmäisenä tule ajatelleeksi. Tutustu ideoihin ja anna jollekin niistä mahdollisuus!

Laji 1: Boulderointi

Kiipeilyä voi harrastaa kahdella tavalla: valjaissa tai ilman. Monet ovat kyllä kokeilleet kiipeilyä valjaiden avulla, mikä on myös hauskaa. Boulderointi tuo lajiin kuitenkin erilaista tuntumaa, sillä lajissa ei käytetä valjaita. Sen sijaan siinä noustaan usein verrattain matalaa kiipeilyseinää ylös siten, että alla vastassa on pehmeä patja. Boulderointia voi harrastaa sekä sisähalleissa että ulkona, joskin laji on helpompi aloittaa sisätiloista ohjatusti tai itsenäisesti kokeillen. 

Laji 2: Trampoliinikuntoilu

Koukista polvia, ponnista ja hyppää! Trampoliinikuntoilulla on vakiintunut asema maailmalla. Tämä suosittu laji tarjoaa aikuisille mahdollisuuden kuntoilla hauskalla ja monipuolisella tavalla missä ja milloin vain. Laji tarjoaa lukuisia hyötyjä; parempi kestävyyskunto, kiinteytys ja yleisesti ottaen jaksaminen arjessa ovat hyviä syitä aloittaa trampoliinikuntoilu. Tätä lajia harrastetaan ensisijaisesti kotoa käsin videotutoriaalien avulla, mikä tekee lajista erittäin suositun sekä kiireisten aikuisten että etätyöskentelijöiden parissa.  

Mikäli trampoliinikuntoilu voisi olla sinun juttusi, suosittelemme tutustumaan sinua fitness trampoliineihimme.

Nainen harrastamassa trampoliinikuntoilua salilla

Laji 3: Temppuilu

Osaatko vielä kuperkeikan, kärrynpyörän ja käsilläseisonnan? Mikäli ne ovat päässeet unohtumaan, voi ajatus tällaisesta lapsenomaisesta liikkumisesta jopa hieman kauhistuttaa. Mitä jos kaadun enkä onnistukaan? Epävarmuus on ymmärrettävää, mutta sen voi myös selättää.

Monenlaista temppuilua voi harrastaa paitsi temppu-, voimistelu- ja parkourkouluissa, myös kotona. Voit kokeilla erilaisia liikkeitä yksin tai yhdessä perheen kanssa helposti kotona hankkimalla Airtrackin tai voimistelumaton harjoittelun tueksi.

Mies tekee voltin Airtrackilla naisen katsoessa vierestä

Laji 4: Rengastrapetsi

Tiesitkö, että rengastrapetsilla voi temppuilla, vaikkei olisikaan sirkustaiteilija? Rengastrapetsi on nostattanut viime vuosina suosiotaan Suomessa. Lajia voi harrastaa kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa. Lajin luonteesta ja alun haasteellisuudesta johtuen lajia harrastetaan pääasiassa ohjatusti tunneilla. 

Laji 5: Jooga

Nainen harrastaa joogaa Airtrackilla puistossa

Jooga on melko yleinen harrastus, jota voi kokeilla jopa useammalla jooga- ja kuntosalilla. Miksi olemme siis ottaneet sen osaksi listaustamme?

Halusimme mainita joogan siksi, että joogan monet uudet muodot ovat varsin inspiroivia. Monet ovat kyllä kokeilleet esimerkiksi astanga- ja hathajoogaa, mutta entäpä ilmajooga, akrojooga tai bikram jooga?

Joogaa voi harjoittaa paitsi ohjatusti salilla, myös itsenäisesti kotona joko perinteisesti joogamatolla tai vaikkapa fitness trampoliinilla!

Aloita uusi harrastus jo tänään.

Aktiivinen elämäntapa ja liikkuminen on tärkeää meille Aconilaisille. Haluamme kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä, minkä vuoksi tässäkin artikkelissa listatut lajit sopivat paitsi aikuisille, myös lapsille. Tarjoamme runsaan valikoiman erilaisia välineitä ja varusteita sisä- ja ulkokäyttöön. Voit tutustua fitness trampoliineihin, jumppa- ja voimistelumattoihin sekä moniin muihin tuotteisiimme verkkosivuillamme.