Haluamme tukea kaikenikäisten ihmisten liikkumista hauskanpidon kautta. Ulkona liikkumisen hyödyt ovat monille tuttuja, ja mitä enemmän vietämme aikaa ulkona, sitä enemmän edistämme terveellisiä elämäntapoja.

Ulkoilu ei kuitenkaan aina houkuttele esimerkiksi huonon sään takia. Tällöin sisätrampoliinin hyödyt ja huvit pääsevät oikeuksiinsa erilaisissa sisälle sopivissa perheseikkailuissa ja treeniohjelmissa. Valikoimastamme löytyykin kolme sisätilaan soveltuvaa trampoliinimallia, jotka sopivat eri tarpeisiin ja tavoitteisiin.

Sisätrampoliini – kenelle ja miksi?

Sisätrampoliinit sopivat kaikille. Ne ovat erinomainen vaihtoehto muun muassa kaupunki- tai kerrostaloasujalle, joilla ei ole omaa takapihaa. Sisä- ja ulkotrampoliinien runsas valikoima takaa sen, että kaikki lapset ja aikuiset saavat kokea pomppimisen riemut vuodenajasta riippumatta.

Monet markkinoilla olevat sisätrampoliinit ovat niin sanottuja rebounder-malleja. Nämä mallit on suunniteltu ensisijaisesti kuntoiluun. Ne sopivat lähestulkoon kaikille: lapsille, kaikenikäisille aikuisille ja myös liikuntarajoitteisille. Trampoliini on erinomainen ja monipuolinen kuntoiluväline; pomppimisella on monia todettuja terveyshyötyjä.

Pomppiminen esimerkiksi:

  • vahvistaa ja kiinteyttää tiettyjä lihasryhmiä, kuten ylä- ja alareisiä, pakaroita, pohkeita, alaselkää ja keskivartaloa
  • parantaa aerobista suorituskykyä
  • parantaa tasapainoa ja koordinaatiokykyä
  • vahvistaa luita ja on hellä nivelille
  • on ennen kaikkea hauskaa!

Sisätrampoliini on erinomainen valinta, kun haluat hankkia omaan budjettiisi sopivan pomppualustan tai kun lapset tarvitsevat tekemistä sisällä. Kodin seikkailuista voi tehdä entistä jännittävämpiä hankkimalla trampoliinin kaveriksi esimerkiksi ACONin Airtrack-maton, vaativampien liikkeiden harjoitteluun tarkoitetun Airrollin tai tasapainoa treenaavan voimistelupuomin.

Sisätrampoliini - kolme mallia

ACONilla on kolme sisäkäyttöön erinomaisesti sopivaa sisätrampoliinia. Niistä kaksi ovat erittäin laadukkaita fitness trampoliineja. Kolmas ulko- ja sisätrampoliini eli hulvaton Baby ACON muistuttaa ulkokäyttöön suunnattuja trampoliinejamme pienemmässä koossa. Tutustutaan seuraavaksi niihin tarkemmin.

Pyöreä Acon FIT fitness trampoliini valkoisena ja mustana

ACON FIT - pyöreä

ACON FIT -trampoliinit sopivat täydellisesti joka kodin sisätreenin. Tämän mallin klassisen pyöreä muoto sopii kaikille, jotka haluavat löytää hauskan tavan liikkua ja kohottaa kuntoa nivelille turvallisella tavalla.

Trampoliinin 1,12 metrin pomppualue on markkinoiden suurimpia ja bungee-jousiensa ansiosta se on sekä joustava että hiljainen – voit siis hyppiä ilman ikävää nitinää! Malli on saatavilla sekä mustan että valkoisen värisenä kahvatangolla tai ilman. Se on tyylikäs ja sopii hyvin mihin tahansa kotiin. Lisäksi mallin jalat ovat tukevat ja niissä on pehmusteet, joiden ansiosta trampoliini pysyy paikoillaan kovankin treenin aikana.

Kuusikulmaiset ACON FIT Fitness trampoliinit valkoisena ja mustana

ACON FIT - kuusikulmio

Kuusikulmainen ACON FIT on moderni versio klassisesta fitness trampoliinista. Hexagon-mallilla on useita yhteisiä ominaisuuksia pyöreän sisätrampoliinin kanssa, kuten hiljaiset bungee-jouset, tukevat jalat ja saatavuus sekä mustassa että valkoisessa värissä. Kuusikulmaisen muotonsa ansiosta sen pomppimisalue on kuitenkin suurempi – jopa 1,40 metriä!

Sisätrampoliini kahvatangot lähikuvassa

Trampoliinilla tasapainoilua voi avittaa esimerkiksi jämäkällä ACON-kahvatangolla tai treenin intensiivisyyttä voi lisätä käyttämällä vastuskuminauhojamme. Kuusikulmainen muoto sopii myös hyvin joogan, Pilateksen, meditaation ja eri mindfulness-tekniikoiden alustaksi.

Baby Acon Trampoliini

Baby ACON

Älä anna nimen hämätä, sillä Baby ACON -trampoliinissa on melkein yhtä paljon potkua kuin suurissa trampoliineissamme! Baby ACON-sisätrampoliini sopii sisätilojen lisäksi myös ulkokäyttöön, minkä vuoksi se sopii täydellisesti monenlaisiin eri käyttötarkoituksiin. Sitä voi käyttää lähes missä tahansa paikassa, kuten puistoissa, puutarhassa tai vaikka uimarannalla.

Baby ACON on mukavan pienikokoinen ja se on helppo kasata. Juuri sen takia se on erityisen suosittu vloggaajien ja temppuilijoiden keskuudessa: he voivat kuvata temppunsa ainutlaatuisissa ympäristöissä.

Trampoliini on halkaisijaltaan 1,8 m, joten se on pomppupinta-alaltaan ACON FIT -mallejamme suurempi. Ulkotrampoliineistamme tutun Synergy Designin ansiosta koet parhaat pomput Baby ACONilla.

Vähimmäinen vaadittu tila trampoliinin ympärille

Turvaohjeita sisätrampoliinille

Kun käytät sisätrampoliinia, huolehdi, että sen ympärillä on runsaasti tilaa. Muista, että Baby ACON -trampoliini tarvitsee lisätilaa myös yläpuolelle, sillä se pompauttaa sinut korkeammalle, kuin muut mallit.

Aloittelevan pomppijan kannattaa aloittaa aina perusteista tai käytössä olevalle mallille sopivasta yksinkertaisesta treeniohjelmasta. Monimutkaisia temppuja ja hyppyjä kannattaa yrittää vasta, kun osaa ensin yksinkertaiset perusliikkeet.

Ohjeistamme aina, että trampoliinia saa käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. Sisätrampoliini ei eroa tämän asian osalta tavallisista pihatrampoliineista, joissa saa myös pomppia kerrallaan vain yksi henkilö.

Sisätrampoliinimme on suunniteltu ja rakennettu kestämään pitkään ja olemaan helposti huollettavia, mutta vuosien aktiivisen käytön jälkeen kuluneiden osien vaihtaminen voi olla tarpeellista. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, sillä toimitamme varaosia kaikkiin tuotteisiimme joko verkkokauppamme kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä osoitteeseen acon@acon.fi.

Top 5 tekemistä sisätrampoliinille

Sisätrampoliinit ovat todella monikäyttöisiä. Olemme listanneet viisi suosituinta sisätrampoliinin käyttötapaa, jotka sopivat kuntoiluun, temppuiluun, koko perheen urheiluun, lasten viihdyttämiseen ja moneen muuhun toimintaan.

Nainen kuntoilemassa ACON FIT trampoliinilla parvekkeella

Tehotreeni trampoliinilla

Kuntoileminen on ehkä kaikkein yleisin syy hankkia sisätrampoliini. Trampoliinilla pomppiminen on erinomainen ja turvallinen keino rasittaa ja kiinteyttää lihaksia. Tämä liikkumismuoto sopii hyvin eri tasoisille kuntoilijoille aloittelijasta ammattilaiseen.

Hauskaan 30 minuutin rebounder-treeniin tarvitset vain trampoliinin. Suosittelemme kuitenkin kahvatangon käyttämistä tasapainon ja tuen parantamiseksi. Kokeneempi pomppija voi monipuolistaa treeniään ACON FIT -vastuskuminauhoilla.

Lämmittele ainakin viisi minuuttia ennen treeniä, jotta kehosi ja lihaksesi ovat valmiita kuntoiluun. Muista myös tehdä treenin lopussa vähintään viiden minuutin loppuverryttelyn tehden hitaita venytyksiä ja rentoutumisharjoituksia.

Nainen joogaamassa fitness trampoliinilla

Joogaharjoitus

Fitness trampoliinit ovat nykyään suosittuja myös joogan, Pilateksen ja mindfulness-harjoitusten harrastajien keskuudessa. Sekä kokeneet että vasta aloittaneet joogaajat ja muut voimistelijat ovat huomanneet, että sisätrampoliini on erinomainen keino haastaa omaa tasapainoa liikkeiden yhteydessä.

Joogan harrastajat hyötyvät todennäköisesti parhaiten kuusikulmaisen ACON FIT -mallin suuremmasta pinta-alasta. Liikkeille voi myös saada lisätukea käyttämällä trampoliinin kanssa kahvatankoa.

Tyttö pomppii Baby Acon trampoliinilla

Pomppuja lapsille

Lapset rakastavat pomppimista – sitä ei käy kiistäminen! Myös saamamme palaute vahvistaa asian:

”Lapset rakastavat hyppimistä. Aloittaessa trampoliiniharrastuksen yhdessä voit opettaa lapsellesi, miten trampoliinilla pompitaan turvallisesti. Pidä aluksi kiinni lapsen käsistä pomppujen aikana. Ja kun lapsen taidot ja kehonhallintakyvyt kehittyvät, voi lapsi kokeilla hyppimistä varovaisesti itse.”

Sisätrampoliinit ovat siitä hyviä, että kaikenikäiset lapset voivat käyttää niitä turvallisesti (kunhan paikalla on aina myös aikuinen huolehtimassa turvallisuudesta). On tärkeää, että lapsi saa ensimmäiset pomppukokemuksensa turvallisessa ympäristössä.

Acon Air 16 Sport HD Trampoliini sisätiloissa

Esterata tai sisätemppupuisto

Pomppimisesta voi tehdä vielä entistä hauskempaa, jos käytössäsi on suuri sisätila, kuten pelihuone, kellari tai autotalli, jonne voi rakentaa esteradan tai jopa temppupuiston. Sisätrampoliinista ja ACONin muista tuotteita, kuten Airtrackeista, Airrolleista ja voimistelupuomista saa helposti rakennettua hulvattoman haastavan radan lapsille tai aikuisille!

Radan läpäisemisen ympärille voi kehittää leikin sopimalla esimerkiksi, että lattiaan ei saa koskea lainkaan tai että jokainen hipaisu vähentää suorituspisteitä. Huolehdi, että esterata on turvallinen.

Sisätrampoliinilla temppuilu ja hyppiminen

Suosittelemme Baby ACON -sisätrampoliinia kokeneemmille hyppijöille, sillä se sopii erinomaisesti temppuihin ja erikoishyppyihin. Mallin laajempi pomppupinta-ala ja uudet Air-jouset takaavat markkinoiden parhaat pomput.

Sisätrampoliini – iloa vuodesta toiseen

Koko perhe voi saada sisätrampoliinista iloa ja jännitystä tuntikausiksi. Oli takapihaa tai ei, kuka tahansa voi nyt hankkia trampoliinin ja kokea rajattomasti iloisia pomppuhetkiä.

Tilaa Baby ACON