Kesäloma on usein yksi vuoden kohokohtia eikä vähiten siksi, että perheellä ja jokaisella sen jäsenellä on aikaa tehdä asioita, jotka tuottavat eniten iloa ja auttavat palautumaan arjen kiireistä. Syksy lähestyy nyt kovaa vauhtia, mutta sää on kuitenkin vielä hyvä koko perheen voimin ulkoilulle raittiissa ilmassa ja auringonpaisteessa hauskojen aktiviteettien parissa.

Aktiivisessa yhdessä olossa ja liikunnassa on myös monia etuja. Oletko ajatellut, miten esimerkiksi trampoliini voi tukea lapsen kehitystä ja purkaa päivän jännitystiloja? ACON-trampoliinit ovat loistava tapa saada lapset ulkoilemaan ja samalla vähentämään merkittävästi ruutuaikaa. Trampoliinilla hyppiminen purkaa myös sopivasti koulupäivän aikaisia tapahtumia ja toimii sopivana taukona siirtymissä vaikkapa koulutehtävien pariin. Muutama hyppy kesken matematiikan tehtävien voi saada aivosolut uuteen järjestykseen, jolloin kotitehtävät luonnistuvat mutkattomasti.

Kannustetaan yhdessä kaikkia lapsia säännölliseen liikuntaan

Trampoliinilla hyppiminen on täydellinen keino totuttaa lapset säännölliseen liikuntaan niin, että se on varmasti hauskaa ja antoisaa. Jo 20 minuutin päivittäinen ulkoilu virkistää mieltä ja kehoa. Useissa lapsissa on se hieno piirre, että heillä on taipumus jatkaa hauskoja ulkoleikkejä loputtomiin, kunhan he vain pääsevät alkuun. Olet ehkä jo kokeillut ehdottaa lapsille uusia leikkejä ja pelejä, jonka jälkeen huomaat istuvasi ihailemassa oman lapsen näyttäessä uusia opittuja temppuja ja hyppyjä. Uskaltaisitko sinä itse kokeilla lapsesi opettamana jotakin temppua? Voisiko syksyn teemana olla turvallinen pieni etuperin voltti trampoliinilla? Et uskokaan, miten nopeasti sen voi oppia kun liityt itse mukaan ja annat lapsesi opettaa sinua.

Trampoliinilla hyppiminen parantaa koordinaatiota ja motorisia taitoja

Lapset saavat trampoliinilla pomppimisen näyttämään helpolta. Suurimmaksi osaksi sitä se onkin, mutta yksi trampoliinilla hyppimisen tärkeimmistä eduista on se, että se auttaa parantamaan koordinaatiota ja motorisia taitoja. Ylös ja alas hyppiminen pakottaa hyppääjän siirtämään jatkuvasti painopistettään, joka auttaa jopa kömpelöimpiäkin lapsia kehittämään parempaa tasapainoa ja koordinaatiokykyä.

Kohti parempaa ryhtiä

Ruudun ääressä vietetyt tunnit ovat haitallisia lapsen ryhdille, mutta trampoliinilla hyppiminen voi itse asiassa auttaa korjaamaan tilannetta. Jokainen pomppu ja kaikki liikkuminen aktivoivat sekä vahvistavat lasten lihaksia, ja kun lihakset vahvistuvat myös ryhti paranee samalla. Trampoliini vaikuttaa etenkin pieniin lihaksiin, joita voi olla muiden lajien parissa haastavampaa aktivoida.

Kehittää itseluottamusta

Lapsista saattaa olla jännittävää nousta ja hyppiä trampoliinilla ensimmäisinä kertoina. Jännitys kuitenkin kaikkoaa nopeasti, kun uusi kimmoisa pintaa alkaa tulla tutuksi ja viimeistään silloin, kun lapset huomaavat, ettei trampoliinilla kaatuilu ole vaarallista. ACON-trampoliineille on saatavilla turvaverkkoja, joiden ansiosta lapset saavat hyppiä sydämensä kyllyydestä turvallisilla ja tukevilla trampoliineilla. Jännityksen karistessa lapset alkavat usein kokeilla rohkeampia hyppyjä ja temppuja, ja kun he onnistuvat niissä, heidän itseluottamuksensa kasvaa isoin harppauksin. Istu sivussa ja rohkaise lapsia näyttämään sinulle uusimmat temppunsa. Kiinnostuksesi ja kehusi lisää heidän itseluottamustaan. Mikä voikaan olla antoisampaa kuin nähdä oman lapsen luottavan itseensä ja omiin kykyihinsä. Uudet opitut temput ovat usein pitkäjänteisen harjoittelun tulosta ja tätä samaa ideologiaa voi soveltaa koulutehtäviin.

Trampoliini sosialisoi

Trampoliini tuo ihmiset yhteen ja kokoaa naapuruston lapset yhdessä leikkimään ja pelaamaan trampoliinille ja sen ympärille. Valikoimassamme on monen kokoisia trampoliineja eri kokoisille perheille, eri ikäisillä lapsille tai vaikkapa taloyhtiön lapsille. Trampoliini houkuttelee lasten kavereita kylään ja tuo mukanaan loputtomasti mahdollisuuksia ja yhdessä vietettyjä tunteja ulkoillen.

Energiavarastot tyhjäksi

Oletteko koskaan tavanneet yhtään lasta, jolla ei koskaan olisi ylimääräistä energiaa? Lasten patterit ovat usein ehtymätöntä virtaa täynnä. Mikä olisikaan hauskempi tapa purkaa ylimääristä energiaa, kun trampoliinilla hyppiminen? Koulupäivän jälkeen lapsilla saattaa olla paljon energiaa, joten trampoliinilla hyppiminen ulkoilmassa on hyvä tapa tyhjentää energiavarastoja. Ulkoiluhetken jälkeen on helpompi taas istahtaa hetkeksi paikoilleen keskittymään esimerkiksi kotitehtäviin. ACONin trampoliinit ovat tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, joten trampoliinihetkiä ei tarvitse rajoittaa pelkästään kesäaikaan.

Teknologian, videopelien ja kaikenlaisten konsolien ja laitteiden maailmassa on tärkeää löytää lapsille mielekkäitä keinoja irtautua näytöistä. Trampoliini antaa lapsille hauskaa ja aktivoivaa tekemistä ulkoilmassa, joka vielä tukee lasten kehitystä monin tavoin. Kokoa siis ACON-trampoliini pihallesi ja anna lasten (ja itsesi) nauttia!

Katso valikoima