Kaikki trampoliinia kokeilleet tietävät miten hauskaa ja jännittävää hyppiminen voi olla. Oman pihan trampoliini on loistava tapa saada perhe laskemaan elektronisen laitteet ja ulkoilemaan. Kuitenkin, kuten useimpien lelujen ja pelienkin kohdalla, myös trampoliinin uutuudenviehätys voi ainakin hetkellisesti kadota jossakin vaiheessa.

Olitpa ensimmäistä kertaa trampoliinin omistaja tai omistanut trampoliinin jo jonkin aikaa, mutta alkuinnostus on haihtunut, tässä on muutamia ideoita, joilla saat perheesi ja itsesi takaisin trampoliinille.

Ryhdy aloitteentekijäksi

Lapset ottavat usein mallia vanhemmistaan, joten esimerkin näyttäminen on tärkeää. Usein kiireisen elämän vuoksi meillä on hyvin vähän aikaa itsellemme tai perheellemme. Teemme töitä, tulemme kotiin, syömme päivällistä ja haluamme viettää loppuillan television tai mobiililaitteen parissa. Oma aika on meille kaikille hyvin tärkeää. Jos me vanhemmat uppoudumme sosiaalisen median, suoratoistopalveluiden tai netin saloihin, emme oikein voi moittia lapsia heidän ruutuajastaan.

Voi siis olla tarpeellista pyrkiä näyttämään esimerkkiä ja auttaa lasta näkemään, miten mukavaa ja palkitsevaa ulkoilu on. Lasten uteliaisuus saattaa herätä, ja hekin haluavat ulos touhuamaan. Kun saat heidät ulos, puolet työstä on tehty. Trampoliinille ei usein tarvitse edes houkutella ja asiat kääntyvät päinvastoin, kun lapset houkuttelevat vanhempiaan katsomaan temppuiluaan ja haastavat mukaan hyppimään.

Isä antaa perheelle trampoliinihyppynäytöksen

Järjestäkää leikkimielisiä kisoja

Sosiaalinen media ja digitaalisten laitteiden ylenpalttinen määrä eivät ole vaikuttaneet perheen vuorovaikutukseen ja yhteiseen aikaan parhaalla mahdollisella tavalla. Saatamme istua perheenä saman pöydän ääressä, mutta useimmat perheenjäsenet tuijottavat älypuhelimiaan tai tablettejaan täysin omassa virtuaalisessa maailmassaan. Ota trampoliini hyötykäyttöön ja aloittakaa päivittäiset tai viikoittaiset pomppimissessiot. Järjestäkää esimerkiksi perheelle leikkimielinen kilpailu, johon sisältyy useita kategorioita kuten: kuka hyppää korkeimmalle, näyttävin alastulo, paras kuperkeikka, hienoin temppu jne.

Yhden osallistujan näyttäessä hyppyjä ja temppuja muut seisovat trampoliinin ympärillä antamassa pisteitä suorituksesta. Voittajaksi julistetaan eniten pisteitä kerännyt osallistuja. Voittajalle on keksittävä jonkinlainen palkinto, mutta muista, että palkinto voi olla myös jotain mihin koko perhe voi osallistua. Anna voittajan esimerkiksi valita paikka, johon menette koko perheellä syömään tai päättää seuraava elokuva perheen leffaillassa. Voittaja saa kunnian, mutta kaikki pääsevät nauttimaan palkinnosta. Tämä on myös täydellinen tapa pidentää aikaa pois ruudun äärestä ja viettää entistä enemmän koko perheen yhteistä laatuaikaa.

Vie trampoliinille leikkivälineitä ja rekvisiittaa

Trampoliini on hauska leikkiväline jo itsessään, mutta rekvisiitan lisääminen monipuolistaa trampoliinin käyttömahdollisuuksia. Heitä mukaan muutama pehmeä pallo ja allasnuudeleita, ja huomaa kuinka lapset keksivät ACON-trampoliinilla toinen toistaan mielikuvituksellisempia leikkejä. Valikoimastamme löytyy myös muun muassa trampoliiniteltta, joka tekee trampoliinista mieleisen leikkipaikan lapsille ja mahdollistaa jännittäviä telttaöitä omassa pihapiirissä.

 

Kutsu ystävät mukaan

Me ihmiset olemme hyvin sosiaalisia olentoja, ja vaikka ajan viettäminen perheen kesken on tärkeää, on välillä seurusteltava myös perheen lähipiirin ja ystävien kanssa. Kutsu tuttavaperheitä mukaan hauskanpitoon. Valmistakaa jotain naposteltavaa ja antakaa lasten sillä välin hyppiä ja pomppia trampoliinilla. Lapset voivat pitää hauskaa turvallisesti suojaverkon ympäröimänä trampoliinilla aikuisten valvovien silmien alla.

 

Sinun ei tarvitse hyppiä trampoliinilla nauttiaksesi siitä

Saattaa olla yllättävää kuulla, että trampoliinilla makoileminen voi olla varsin mukavaa. Kyllä, trampoliinin päätarkoitus on hyppiä ja temppuilla, mutta voit myös nauttia rauhallisesta perheajasta trampoliinilla. Trampoliinille voi myös mennä lukemaan esimerkiksi kirjoja tai ottamaan päiväunet. Menkää katselemaan tähtiä perheen kanssa kirkkaana ja lämpimänä tähtiyönä. Asettukaa kaikki mukavasti trampoliinille ja nauttikaa yötaivaasta. Löydättekö tähtikuvioita? Hyvällä tuurilla näette jopa tähdenlennon!

Pikkulapsi makoilee trampoliinilla

Olivatpa syyt trampoliinin hankkimiseen ja omistamiseen mitkä tahansa, päätavoitteita on, että sille tulee mahdollisimman paljon käyttöä. Opeta lapsillesi ulkoilun ilo jo pienestä pitäen. ACON-trampoliinien avulla voit pitää perheesi aktiivisena ja keksiä yhdessä hauskoja tapoja nauttia ulkoilusta ja liikunnasta.

Tutustu Acon-trampoliineihin