Trampoliinilla hyppiminen tarjoaa hauskaa ja aktiivista ajanvietettä koko perheelle, ja se on erityisen suosittua perheen nuorimpien keskuudessa. Malleja on markkinoilla monenlaisia, joten juuri sen sopivimman trampoliinin löytäminen voi tuntua haasteelliselta. Trampoliinin valinnassa tulee ottaa huomioon kestävyys, käytettävissä oleva tila, trampoliinin käyttötarkoitus ja toki myös käyttäjät. On tärkeää valita trampoliini, joka vastaa omia tarpeita – ei ainoastaan tarjoamaan iloa, vaan myös takaamaan turvallisuuden.

Kuinka paljon trampoliini tarvitsee tilaa?

Trampoliineja on monia eri kokoisia pienistä sisätrampoliineista isoihin ulkotrampoliineihin, joten ensimmäisenä kannattaa miettiä tarkkaan paikka trampoliinille. Paikan valinnassa suosittelemme huomioimaan nämä kriteerit:

 • Tasainen ja vakaa alusta: Trampoliinin alustan tulee olla tasainen, vakaa ja liukumaton. Hiekka tai nurmikko ovat parhaita alustoja, ja esimerkiksi asfaltille sijoitettaessa suosittelemme kumimaton asettamista trampoliinin alle.
 • Tarpeeksi tilaa: Trampoliinin ympärillä tulisi olla vähintään kaksi metriä vapaata tilaa joka suuntaan.
 • Ei puiden alle: Vältä sijoittamasta trampoliinia suoraan puiden alle, sillä putoavat oksat ja lehdet voivat olla riski sekä käyttäjälle että trampoliinin pintamateriaalien kestävyydelle. Lisäksi käyttäjästä riippuen pomppu voi ulottua useampien metrien korkeuteen, joten trampoliinin yläpuolen tilan tulisi olla esteetön.
 • Näkyvyys: Pienempien lasten trampoliinileikkejä tulee valvoa, joten trampoliinille olisi hyvä olla hyvä näkyvyys talosta, tai muusta oleskelualueesta.
 • Aurinko ja varjo: Sopiva sijoituspaikka tarjoaa sekä aurinkoista, että varjoisaa tilaa vaihtelevasti. Aconin trampoliinien pintamateriaalit on käsitelty UV-säteilyä kestäviksi, joten vaikka osittain varjoisa sijoituspaikka onkin suositus, eivät Acon-trampoliinit kärsi suorastakaan auringonpaisteesta. Toki, jos trampoliini on koko päivän auringonpaisteessa, sen materiaalit voivat kuumeta. Aconin suorakulmaisiin Acon Air ja Acon X -trampoliineihin on saatavilla myös aurinkosuojia. Lisäksi Aconin valikoimassa on pyöreille ja suorakulmaisille trampoliineille myös helposti asennettavia sääsuojia, jotka suojaavat mattoa niin säältä kuin lehdiltä tai irtoroskiltakin.
Lapsia jonottamassa Acon trampoliinille. Tyttö trampoliinilla tekee volttia.

Tee trampoliinipuisto omalle pihallesi!

Mitä jos loisit takapihallesi trampoliinipuiston? Vinkeillämme saat luotua pihallesi jännittävän leikkialueen, joka on koko perheen mieleen ja mikä parasta, pitää takuuvarmasti perheen nuorimmat aktiivisina! Parhaimmillaan pihasi on koko naapuruston lasten suosiossa.

Turvallisuus ennen kaikkea:

 • Riittävä pehmuste: Varmista, että trampoliinin ja jouset ja reunat ovat peitetty paksulla pehmusteella loukkaantumisten estämiseksi.
 • Turvaverkko: Turvaverkko trampoliinin ympärillä takaa, että pomppijat pysyvät turvallisesti trampoliinilla. Varmista, että turvaverkko on ehjä ja tarpeeksi korkea.

Lisää aktiviteetteja:

 • Useampi trampoliini: Laita pihallesi muutama erikokoinen trampoliini, jos tila vain sen sallii. Näin kaikenikäisille pomppijoille on tarjolla vaihtoehtoja. Lisäksi vaihtelu virkistää!
 • Koripalloverkko tai jalkapallomaali: Näillä lisävarusteilla maksimoit huvin. Koripalloverkolla tai jalkapallomaalilla varustetulla trampoliinilla hyppiminen saa uusia ulottuvuuksia. Aconin valikoimasta löydät kattavasti lisävarusteita.

Lisäelementit:

 • Uima-allas: Kuumina päivinä trampoliinin lähelle tuotu uima-allas tai lasten kahluuallas helpottaa, kun pomppijat voivat välillä käydä viilentymässä videssä. Varmista, että uima-allas on sijoitettu tarpeeksi kauas trampoliinista, eikä altaasta poistuva vesi heikennä trampoliinin turvallisuutta.
 • Musiikki: Pieni bluetoothin avulla toimiva kaiutin voi tuoda lisää hauskuutta trampoliinilla pomppimiseen. Soita vauhdikasta musiikkia pomppiessa ja rauhoittavaa musiikkia tauoilla.
 • Teemakoristelu: Valitse trampoliinipuistolle jokin teema ja koristele piha-alue teeman mukaisesti. Teemakoristelu toimii myös loistavasti lasten juhlia järjestäessä.
 • Valaistus: Asenna tunnelmalliset ulkovalot trampoliinin lähettyville. Näin pimenevinä loppukesän ja syksyn iltoina pomppiminen on hauskaa sekä turvallista, kun valaistus on kunnossa.

Trampoliinin koko

Kun valitset trampoliinia, on hyvä aloittaa rajaamalla vaihtoehtoja käytettävissä olevan tilan sekä hyppijöiden iän ja taitotason mukaan. Aconin valikoimasta löytyy monenlaisia korkealaatuisia trampoliineja, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. On tärkeää muistaa, että mitä taitavampia ja vanhempia hyppijät ovat, sitä enemmän tilaa he tarvitsevat turvalliseen hyppimiseen.

Erilaisia Acon trampoliineja. Suorakulmainen pihatrampoliini, fitness-trampoliini sekä pieni pihatrampoliini.

Fitness-trampoliinit

Fitness-trampoliinit ovat hauska ja tehokas tapa kohottaa kuntoa. Fitness-trampoliini eroaa perinteisestä trampoliinista jo jouston ja vastuksen puolesta, sillä fitness-trampoliinilla pomppimisessa täytyy käyttää enemmän lihasvoimaa. Treenamiseen suunniteltua trampoliinia ei myöskään voi säilyttää ulkona. Suurin ero on kuitenkin koko: fitness-trampoliini on paljon pienempi ja mahtuu vaikka olohuoneeseen, ja siinä voi pomppia samalla kun katselee televisiota. Fitness-trampoliinit eivät yleisesti sovellu temppujen tekemiseen, mutta pienen koon ansiosta ne soveltuvat myös pienimmille hyppijöille.

Trampoliinit lapsille

Hyvä trampoliini lapsille on ennen kaikkea turvallinen. Sen tulee olla varusteltu laadukkailla turvaverkoilla ja reunapehmusteilla, jotka suojaavat lapsia putoamisilta, rungolta ja jousikontaktilta. Lisäksi trampoliinin kokoa ja muotoa voi miettiä lapsen iän mukaisesti. Pienemmille lapsille ja aloittelijoille sopii hyvin pyöreä malli, sillä se ohjaa pompun maton keskelle. Isommille hyppijöille voi harkita suorakulmaista mallia, joka tarjoaa tasaista ja huippulaatuista pomppua, ja enemmän tilaa liikkumiseen ja voimisteluun.

ACONin tuotevalikoiman uusin tulokas, ACON X, on suunniteltu yleisön toiveiden pohjalta, maksimoiden sekä pompun että turvallisuuden. Se sopii erinomaisesti kaikenkokoisille ja -taitoisille pomppijoille: perheille, temppuiljoille ja myös ammattilaiskäyttöön. ACON X:n rungon korkeussäätö mahdollistaa trampoliinin kasvamisen yhdessä lasten kanssa, ja erilaisten kustomoitavien ominaisuuksien avulla ACON X:n saa muokattua vastaamaan täydellisesti juuri omia trampoliinitarpeita.

ACON Air 16 Sport HD On yksi myydyimmistä trampoliineistamme. Trampoliiniin sisältyy turvaverkko ja tikkaat. Tämä trampoliini sopii koko perheelle pienimmistä pomppijoista isompiin temppuilijoihin.

ACON Air sarjan trampoliineja löytyy niin pyöreitä kuin suorakulmaisiakin, ja monia eri kokoja, joista esimerkiksi tämä kolme metriä leveä trampoliini sopii erityisen hyvin perheen pienimmille. Trampoliini on varustettu uuden sukupolven Air-sarjan jouksilla, jotka mahdollistavat pehmeämmät hypyt. Lisäksi laadukkaat, paksut pehmusteet suojaavat lapsia vahingoilta, tehostaen turvallisuutta jokaisella hypyllä. Turvaverkko pitää lapset turvallisesti trampoliinin sisäpuolella, mikä rauhoittaa vanhempien mieltä leikin aikana.

Trampoliinit aikuisille

Hyvä trampoliini aikuisille on kestävä ja suunniteltu kantamaan enemmän painoa. Sen tulee olla riittävän suuri ja tarpeeksi joustava, jotta aikuiset voivat turvallisesti pomppia. Aikuisille suunnatut trampoliinit ovat yleensä varustettu vahvemmilla jousilla ja tukevammalla rungolla, mikä maksimoi turvallisuuden ja parantaa käyttömukavuutta. Turvaverkot ja korkealaatuiset reunapehmusteet ovat suositeltavia, erityisesti jos trampoliinia käytetään korkean intensiteetin harjoituksiin tai temppuiluun.

Aconin valikoimasta löydät uuden ACON X trampoliinin, jonka valtava pomppualusta ja heilumaton runko tekevät siitä soveltuvan vaativimpiinkin temppuihin. Tässä ainutlaatuisessa trampoliinissa on korkeudensäätömahdollisuus, useita erilaisia kustoimointimahdollisuuksia, ja se kestää suuremman staattisen painon kuin mikään aikaisempi trampoliinimme. Huippuluokan suunnittelulla ACON X tuo markkinoiden pehmeimmän ja tasaisen, ammattilaistason pompun kotipihoille.

Trampoliinin osat

Trampoliinit koostuvat useammasta erilaisesta osasta, joista jokainen on tärkeä rakenteen, turvallisuuden ja toimivuuden kannalta. Valitsemalla oikeat osat ja turvavarusteet lisäät trampoliinin käyttöikää, sekä käytön mielekkyyttä.

Runko

Runko on trampoliinin perusta. Se tukee koko rakennetta ja takaa, että trampoliini kestää käyttäjän painon ja liikkeen voiman. Laadukas runko kestää heilumatta niin pomput kuin tuulenpuuskatkin. Runko on yleensä valmistettu kestävästä metallista, kuten teräksestä, jotta se kestää ympärivuotisen käytön vaihtuvilla keleillä, tarjoten pitkän käyttöiän. Aconin trampoliinien rungot on käsitelty korroosiota vastaan niin sisältä kuin ulkoakin.

Matto

Trampoliinin matto on se osa, jolla hypitään. Matto on yleensä valmistettu vahvasta, joustavasta materiaalista, kuten polypropeenista, joka kestää hyvin kulutusta ja vaihtelevia säätiloja. Maton on hyvä olla myös UV-suojattu, sillä se lisää maton käyttöikää. Kankaan tulee olla tarpeeksi joustava tuottaakseen pomppimiseen tarvittavan voiman, mutta myös tarpeeksi kestävä jatkuvaan käyttöön, pompusta toiseen.

Jouset

Jouset ovat keskeisiä trampoliinin toiminnan kannalta. Ne yhdistävät maton trampoliinin runkoon ja mahdollistavat trampoliinilla hyppimisen. Parhaat jouset on suunniteltu kestämään, ja parhaaseen pomppukokemukseen suosittelemme vahvoja ja pehmeitä jousia, kuten ultimaattisen pompun tarjoavia Acon X:lle kehitettyjä Acon Super Stretch -jousia.

Reunapehmuste

Reunapehmuste on turvaelementti, joka peittää jouset ja trampoliinin metalliosat, ja ottaa pomppijan vastaan harhahyppyjen sattuessa. Pehmuste on yleensä valmistettu paksusta vaahtomuovista ja päällystetty säänkestävällä materiaalilla. Myös pehmusteen ominaisuuksissa on hyvä huomioida, että se on UV käsitelty auringonvalon aiheuttamaa kulumista vastaan, kuten Aconilla.

Turvaverkko

Turvaverkot asennetaan trampoliinin ympärille estämään käyttäjiä putoamasta trampoliinilta. Ne ovat erittäin tärkeitä erityisesti lasten käyttäessä trampoliinia, sillä ne vähentävät merkittävästi loukkaantumisriskiä. Verkkojen tulee olla riittävän korkealla ja niiden kiinnityksen tulee olla luotettava, jotta ne todella tarjoavat suojan putoamisia vastaan.

Oikea trampoliini juuri sinulle

Trampoliinilla hyppiminen on hauskaa ajanvietettä koko perheelle ja valitsemalla oikeanlaisen trampoliinin maksimoit hyppimisen hauskuuden ja turvallisuuden. Trampoliinilla hyppiminen on myös tehokasta urheilua ja muutamilla hauskoilla vinkeillä saat sen tuntumaan enemmän leikille kuin urheilulle. Kokeile esimerkiksi laittaa pihalle yksi pienempi ja yksi isompi trampoliini, näin eri ikäiset ja taitotasoiset hyppijät voivat hyppiä yhdessä turvallisesti.

Trampoliinia valittaessa on tärkeää ensin miettiä trampoliinin käyttötarkoitusta ja käyttäjiä, ja sitten löytää sopiva paikka trampoliinille omalta pihalta. Paikan löytymisen jälkeen on helpompi miettiä trampoliinin kokoa ja muotoa. Tärkeimpiä ominaisuuksia trampoliinin alustalle ovat riittävä tila, sekä tasainen ja pehmeä maasto.

Trampoliinia valittaessa on tärkeää huomioida hyppijöiden taitotaso ja ikä. Isommat ja taitavammat hyppijät tarvitsevat enemmän tilaa, kun taas pienemmille ja vasta-alkajille riittää vähän pienempikin trampoliini. Aconin laajasta valikoimasta löydät jokaiselle sopivan ja turvallisen trampoliinin.

Tyttö vaaleapunaisessa Acon-paidassa hyppäämässä trampoliinilla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on paras trampoliinin muoto minulle?

Paras muoto riippuu hyvin pitkälti käytettävissä olevasta tilasta ja käyttötarkoituksesta. Yleisimpiä muotoja ovat suorakulmainen trampoliini ja pyöreä trampoliini. Pyöreät trampoliinit ovat hyviä kotikäyttöön, sillä hypyn voima keskittyy trampoliinin keskelle. Suorakulmaiset ovat suositumpia voimistelijoiden ja kokeneempien hyppijöiden keskuudessa, sillä hyppyalue on laajempi.

Mitä tulee huomioida trampoliinin turvallisuudessa?

Trampoliinin turvallisuudessa huomiota tulee kiinnittää turvaverkkoon, reunapehmusteisiin, laatuun ja kestävyyteen, sekä sijoituspaikkaan. Varmista, että trampoliini on varustettu laadukkaalla turvaverkolla, ja tarkista, että jousien ja reunan rungon pehmusteet ovat kunnossa ja riittävän paksut. Valitse trampoliini, joka on tehty kestävistä materiaaleista ja jonka rakenne on tukeva, ja huomioi trampoliinin asennuksessa, että alusta on tasainen ja tukeva, riittävällä tilalla. Huomioi myös varaosien saatavuus, jotta trampoliini pysyy tuoreena ja turvallisena vuodesta toiseen.

Mikä on hyvä trampoliini?

Hyvä trampoliini on turvallinen, kestävä ja vastaa käyttäjän tarpeita. Tärkeitä ominaisuuksia ovat vankka rakenne, ja turvallisuusominaisuudet kuten turvaverkot ja laadukkaat pehmusteet. Laadukkaan trampoliinin voi tunnistaa helposti näin: Jos trampoliini nitisee ja natisee ja heiluu hyppiessä, se ei ole laadukas, kestävä tai turvallinenkaan. Jos trampoliini heiluu, hyppyenergia menee hukkaan, jättäen sitä vähemmän itse pompun tuottamiseen, mikä huonontaa pompun laatua. Hyvä trampoliini tarjoaa hyvän pompun, ja sujuvan ja nautinnollisen hyppykokemuksen.

Minkä ikäiset lapset voivat hyppiä trampoliinilla?

Trampoliinilla hyppiminen on turvallista ja hauskaa lapsille ja nuorille, kun ikään ja turvallisuusmääräyksiin kiinnitetään huomiota. Yleensä trampoliineja suositellaan vähintään kolmevuotiaille lapsille, mutta tärkeintä on huolehtia siitä, että trampoliinin käyttö on ikätason mukaista, hyppijä suorittaa taitotasonsa mukaisia hyppyjä, trampoliinilla on kerrallaan vain yksi hyppijä, ja turvallisuusvarusteet, kuten turvaverkot ja pehmusteet, ovat kunnossa.