Nykyään on jatkuvasti tarjolla paljon toinen toistaan hienompia konsoleita, pelejä ja suoratoistopalveluita, että tuntuu lähes siltä, että koko olemuksemme on tavalla tai toisella ohjelmoitu jonkinlaisiin näyttöihin ja niiden ympärille. Vaikka teknologia ja sen mahdollistamat keksinnöt ovat tehneet elämästä monin tavoin helpompaa, saattavat arjen pienet ja yksinkertaiset ilot jäädä kaiken tämän varjoon.

Ulkoilu on tärkeää monesta syystä. Esimerkiksi happihyppely kesken työ- tai koulupäivää tuo lisää energiaa ja auttaa keskittymään paremmin loppupäivän haasteisiin. Suunnittele koko perheen laatuaikaa raittiissa ilmassa esimerkiksi leikkimällä ACON-trampoliinilla tai käymällä syksyisellä metsäretkellä.

Hiljennä mielesi

Yksi ulkoilun suurimmista hyödyistä on se, että luontokävelyllä tai muilla yksinkertaisella aktiviteetilla ulkoilmassa voit ottaa hetken itsellesi ja hiljentää mielesi. Laitteet, joihin tunnumme olevan jatkuvasti kiinnitettyinä, ylistimuloivat mieltämme, mikä voi johtaa levottomuuteen, uniongelmiin ja jopa ahdistukseen. Lähde kävelylle haastavan päivän päätteeksi tai pidä hauskaa ulkona ACON-trampoliinilla. Näyttöjen sulkeminen tekee ihmeitä mielellesi ja pitää kehosi aktiivisena, mihin meidän kaikkien pitäisi pyrkiä.

Paranna vastustuskykyäsi

Pelkästään sisätiloissa pysyminen voi heikentää immuunijärjestelmääsi monin tavoin. Immuunijärjestelmämme toimii parhaiten, kun muutamme ympäristöämme, joten ulkona oleskelu tekee ihmeitä immuunijärjestelmän vahvistamiselle. Kotimme ilma muuttuu nopeasti ummehtuneeksi ja raskaaksi, varsinkin näitä etäaikoina, joten on tärkeää, että ulkoilet mahdollisimman usein. Muista myös avata ikkunoita ja antaa kotisi täyttyä raikkaalla ilmalla.

Jos pystyt lisäämään liikuntaa ja ulkoilua, kuten trampoliinia, kävelyä tai taukojumpan, arkipäiviisi mukaan, huomaat vielä enemmän parannuksia yleiseen terveyteesi. Pukeudu säänmukaisiin vaatteisiin, ja nauti ulkoilusta vuoden ympäri.

Kehitä keskittymiskykyäsi

Onko sinulla vaikeuksia keskittyä työhösi tai opiskeluun? Ratkaisu odottaa sinua ulko-oven toisella puolella. Se, että vietät tuntikausia neljän seinän sisällä, voi johtaa aivosumuun, keskittymisvaikeuksiin sekä tuntua ylipäätään raskaalta ja väsyttävältä. Ulkoilu raittiissa ilmassa virkistää mieltäsi ja poistaa aivosumun. Happihyppely kesken työpäivän myös rentouttaa ja antaa pienen hengähdystauon, mikä auttaa sinua terävöittämään keskittymistäsi loppupäivälle. Tulet sisälle virkistyneenä ja valmiina tarttumaan työ- ja koulutehtäviin uudella energialla.

Päivittäinen ulkoilu on tärkeää myös nuorille ja heidän kyvylleen keskittyä opintoihin – tämän takiahan myös kouluissa pidetään välitunteja. Jo 20 minuuttia ulkoiluaikaa joka päivä auttaa rauhoittamaan nuorten mieliä ja auttaa heitä keskittymään paremmin. Vie lapsesi ulos ja viettäkään ”välitunteja” yhdessä.

Kohti terveellisempiä elintapoja

Useilla meillä on taipumus viettää enemmän ruutuaikaa kuin olisi tarpeen, ja suurin osa siitä kuluu sängyllä, sohvalla tai tuolilla makoillessa. Kun tähän yhdistetään kulhollinen sipsejä tai muita herkkuja, voi nopeasti kehittyä epäterveellinen kierre, jota on vaikea rikkoa. Kannusta kaikkia perheenjäseniä laittamaan laitteensa pois päältä muutamaksi tunniksi, kun menette ulos kävelylle tai harrastatte jotain mukavaa yhdessä ja sisälle palatessa valmistakaa terveellistä välipalaa. Ota tavoitteeksi opettaa lapsillesi terveellisiä tapoja ja rutiineja jo nuorena. Kotona opitut terveelliset elintavat kantavat pitkälle lasten nuoruuteen ja aikuisuuteen.

Ulkona oleskelu on epäilemättä yksi parhaita reseptejä yleisen terveydentilan parantamiseen. Se voi rauhoittaa mieltäsi, parantaa keskittymiskykyäsi, ja kun tähän yhdistetään ulkoliikunta, saat lyömättömän yhdistelmän. Hyppää ACON-trampoliinille ympäri vuoden; se on loistava matalankynnyksen keino saada koko perhe ulkoilemaan yhdessä.

Tutustu Acon-trampoliineihin