Nyt se alkaa, treenikausi. Mutta joskus on sellaisia päiviä, että kuntosali ei vaan nappaa. Se on liian kaukana, liian kallis tai muuten vain saliharjoittelu ei jostain syystä houkuttele. Silloin ratkaisusi voi olla kotikuntoilu.

Kotona liikkuminen on erinomainen matalan kynnyksen tapa pitää itsestään huolta. Kotona treenatessa voit liikkua juuri niin kuin sinulle sopii omaa kehoasi kuunnellen.  

Mielestämme parhaat kodin kuntovälineet ovat sellaisia, joita on helppo käyttää ja jotka inspiroivat liikkujaa. Pitemmittä puheitta - tässä ovat top 5 kuntoiluvälinettä kotioloihin.

Fitness trampoliini

Valkoinen ACON fitness trampoliini kahvatangolla

Tämä tuote on aivan ykkönen! Maailmalla suureen suosioon noussut rebounding eli fitness trampoliinilla kuntoilu on saavuttanut myös Suomen. Fitness trampoliini (tai kuntotrampoliini) on kuntoiluväline, jota voi hyödyntää sekä nopeatempoisissa HIIT-treeneissä että jooga- ja meditaatioharjoituksissa. Jouston ansiosta laji sopii hyvin myös heille, joiden nivelet eivät kestä kovia iskuja.

Kestävyyskunnon kehittäjänä fitness trampoliini on erinomainen kuntoväline kotiin; voit tehdä cardio-treenin vaikkapa lempisarjasi mainostaukojen aikana! Kestävyystreenin lisäksi voit myös tehdä trampoliinin päällä lukuisia eri lihaskunto- ja tasapainoharjoitteita.

Acon tarjoaa valikoimassaan kahta erilaista fitness trampoliinia kahdessa eri värissä (musta ja valkea) sekä kahvatangon kanssa että ilman:

Molemmat soveltuvat yhtä lailla kaikentasoisille kuntoilijoille. Mikäli kaipaat kuitenkin ekstratilaa pompuillesi, on valintasi kuusikulmainen mallimme.

Vastuskuminauhat

Vastuskuminauhat. Vasemmalla on ACON vastuskuminauha kahvoilla. Mustilla kahvoilla varustettu nauha on sininen. Oikealla on kolme vastuskuminauhaa, joiden värit ovat harmaa, sininen ja musta

Kenenpä kotoa ei olisi joskus löytynyt näitä? Niinpä. Parhaat kuntoiluvälineet kotiin –listaus ei olisi mitään ilman vastuskuminauhoja. Näiden kanssa treenatessa vain mielikuvitus on rajana! Voit hyödyntää niitä monipuolisesti sekä ala- että yläkroppatreenissä.  

Acon tarjoaa valikoimassaan kahta erilaista vastuskuminauhaa: 

Joogamatto

Musta joogamatto, jossa on tasapainon löytämistä helpottava keskilinja sekä harmaa ACON logo

Oletko kiinnostunut kehittämään mielen ja kehon yhteyttä tai vaan nauttimaan liikunnasta sallivan liikuntamuodon eli joogan parissa? Olet tehnyt erinomaisen valinnan.

Yleensä pitkään lajia harrastaneilla löytyy kaikennäköistä välinettä; on tiiliä, vilttejä, bolstereita ja paljon muuta. Lajin aloittamista varten sinulle kuitenkin riittää yksi ainoa laadukas joogamatto, jonka saat ACONilta. Maton liukkautta estävä pinta toimii tehokkaasti estäen luisumista asanoissa ollessassi.  

Joogamattomme on edullinen ja kannattava satsaus lajiin. Pidä sitä kotikuntoiluvälineenäsi tai ota se mukaan joogatunneille!  

Voimistelumatto

ACON Voimistelumatto - acon-fi

Aikuisena parasta on se, että liikuntaa voi harrastaa juuri sillä tavalla, kuin itse haluaa. Eli mitäpä jos kokeilisit voimistelua kotoa käsin? Tavoitteet voivat olla juuri niin pieniä tai suuria, kuin itse haluat niiden olevan. Voit kokeilla sitä, miten kuperkeikat onnistuvat tai, mikäli taidot jo heti voimistelupolun alussa riittävät, niin sitä, miten pitkälle pääset käsillä kävellen.  

Edullinen, taitettava ja helposti puhtaana pidettävä voimistelumatto on kaikista monipuolisin varuste joka kotiin. Kokeile vanhoja temppuja yksin tai ota vaikkapa lapset mukaan leikkiin! 

Alastulopatja

Taitettava alastulopatja voimisteluun ja temppuiluun valkoista taustaa vasten. Patjan pinta on musta ja reunat ovat vihreitä ACON-logolla varustettuna

Alastulopatja on kuntoiluväline vähän aktiivisemmille aikuisille! Harrastatko kenties parkouria, voimistelua tai esimerkiksi ilma-akrobatiaa, kuten tankotanssia tai rengastrapetsia? Silloin saatat hyötyä alastulopatjasta.  

Acon tarjoaa valikoimassaan kahta erilaista alastulopatjaa: 

Mikä on sinun valintasi?

Tässä artikkelissa esiteltiin välineitä ja varusteita, joita voi hyödyntää monipuolisesti eri lajeissa ja joista suurin osa on helppo laittaa säilöön silloin, kun niitä ei käytetä. Näiden tuotteiden lisäksi löydät Aconilta esimerkiksi premium-tason trampoliinit sekä ilmatäytteiset voimistelupatjat eli Airtrackit, joista molemmat soveltuvat yhtä lailla niin lasten kuin aikuisten käyttöön.

Mitkä olivat mielestäsi listan parhaat kuntoiluvälineet kotiin tai mikä listalta puuttuu? Kerro meille acon@acon.fi.