Pallopelit ovat jokaiselle tuttuja lapsuudesta. Ensimmäiset kokemukset koripallon pelaamisesta tulevat usein koulusta tai välitunneilta, jossa korista on päässyt pelaamaan isolla porukalla. Nyt pelin parhaimmat ominaisuudet on tuotu trampoliinille uuden tuotteemme avulla. ACON koripalloteline tekee hyppimisestä paitsi hauskaa, myös tarkkuutta ja reaktionopeutta kehittävää toimintaa.

Kehittämämme koripalloteline on toteutettu lasten ja heidän vanhempiensa toiveita ja mielipiteitä kuunnellen. Mutta miten koripalloteline käytännössä asennetaan, mitä pelejä sen avulla voi pelata ja kenelle se sopii?

Koripallotelineen kiinnitys ACON trampoliiniin

Trampoliinin ja koripallon yhdistäminen on vaatinut aiemmin luovia ratkaisuja, joiden turvallisuudesta ei aina ole ollut takeita. ACON koripalloteline trampoliinille on kehitetty juuri sille tarkoitettuun ympäristöön. Hyvä esimerkki tästä on uniikki RealSafe Rim –koripallorengas, josta on patenttihakemus vireillä. Koripallotelineen pehmustettu rengas joustaa vertikaalisesti tehden siitä turvallisen trampoliinikäyttöön.

Acon koripalloteline suorakulmaiselle trampoliinille takaapäin

Helppo ja selkeä asennusmekanismi takaa sen, että pääset harjoittelemaan syöttöjä ja heittoja vielä saman päivän aikana. Suorakulmaiset trampoliinit asennetaan uudella HD EasyInsta-mekanismilla kahden turvaverkon tolpan väliin tukitolpan varaan kuvan osoittamalla tavalla.

Acon koripalloteline trampoliinille Premium-turvaverkkoon kiinnitettynä
Acon koripalloteline trampoliinille, Standard-turvaverkkoon kiinnitettynä

Koripallotelineen voi asentaa myös muihin kuin Acon trampoliineihin, mikäli tukitolpan halkaisija vastaa Aconin tukitolpan halkaisijaa (25,4 mm).

Neljä syytä hankkia ACON koripalloteline

Lisävarusteet tekevät trampoliinista entistäkin monipuolisemman viihdekeitaan lapsille ja aikuisille. Koripalloteline on siitä erinomainen tuote, että sen kanssa voi toteuttaa pelejä ja leikkejä eri ikäisille. Tuote sopiikin kaikille, jotka haluavat nauttia trampoliinin ilosta koko perheen tai kaveriporukan voimin. Hankkimalla koripallotelineen trampoliinille:

  • Kehität tasapainoa ja koordinaatiokykyä – hyppiminen itsessään kehittää tasapainoa, mutta pallon kanssa liikkuminen ja hyppiminen samanaikaisesti haastaa koordinaatiokykyä toden teolla.
  • Harjoitat koripallotaitojasi – trampoliini on hauska ja taatusti erilainen alusta kehittää koripallotaitoja, sillä pomppiessa ja heittäessä joudut harjoittamaan useita eri taitoja samanaikaisesti.
  • Saat motivaatiota liikuntaan – Alkuviehätyksen jälkeen trampoliini saattaa jäädä vähemmälle käytölle syystä tai toisesta. Koripalloteline on oiva tapa motivoida itsensä tai lapset uudelleen trampoliinin pariin. Heittotekniikoita harjoitellessa liikkuminen tapahtuu hauskanpidon ohessa!
  • Vietät vapaa-aikaa perheen kanssa – Leikkimieliset kilpailut ja haasteet kuuluvat jokaiseen perheeseen ja ystävyyssuhteeseen. Mikä olisikaan hauskempaa, kuin haastaa kaikki kaverit tekemään koreja tai luoda oma, uniikki koripallopeli?

Kolme koripallopeli-ideaa – pelaa yksin tai yhdessä

Siinä vaiheessa, kun heitot ja pallon hallinta joustavalla alustalla ovat hallinnassa, on aika laittaa koripalloteline todelliseen testiin. Riippuen pelaajien määrästä, voit pelata tarkkuuteen tai tyyliin keskittyviä pelejä.

Yksin pelattavia pelejä

Koripalloheittojen harjoittelu onnistuu ilman pelillisyyttäkin, mutta pelillisten elementtien lisääminen innostaa liikkumaan uudella tavalla. Erilaiset tarkkuuteen ja tekniikkaan keskittyvät pelit toimivat yksinpelinä parhaiten. Aluksi voit ottaa tavoitteeksi esimerkiksi onnistuneiden korien määrän suhteessa kaikkiin heittoihin. Kun taidot kehittyvät, voi ideaa jalostaa seuraavalla tavalla:

  • Etsi verkosta kuvia ja videoita koripallon tekniikoista
  • Pisteytä käännökset, syötöt, heitot ja ponnistukset vaikeusasteen mukaan
  • Aseta itsellesi tavoitepistemäärä ja aloita peli

Taitojen karttuessa pelillisiä elementtejä voi kehittää lisää haluamallaan tavalla. Haasta itsesi kokeilemaan, montako koria saat heitettyä putkeen!

Pelejä 2-8 hengelle

Trampoliinille suunnatut koripallopelit ovat parhaimmillaan pienen ryhmän kesken. Pelejä voi keksiä lähes loputtomasti, mutta voit aloittaa omien ideoiden kehittämisen näistä ideoista:

Peli: Tyylitaituri

Säännöt:
1. Pelin alussa päätetään ensimmäinen ‘tyylitaituri’
2. Taituri kuiskaa osallistujille temppuun vaadittavan hypyn tai tyyliseikan
3. Osallistujalla on 15 sekuntia aikaa toteuttaa hyppy
4. Muut osallistujat antavat tyylipisteet

Voittaja on eniten pisteitä kerännyt osallistuja

Soveltuu:
Koko perheen yhteisen vapaa-ajan viettoon, illanviettoihin ystävien kesken ja trikkailijoille

Tarvitset:
ACON Koripalloteline
Vihko tai puhelin pisteiden kirjaamista varten

Peli: Esterata

Säännöt:
1. Pelin alussa muodostetaan joukkueet
2. Rakennetaan esterata (pallon heitto koriin on yksi esteistä)
3. Kehitetään kullekin esteelle tehtävä
4. Suoritetaan rata mahdollisimman lyhyessä ajassa

Voittaja on esteradasta nopeiten suoriutunut joukkue

Soveltuu:
Koko perheen yhteiseen vapaa-ajan viettoon, lasten kesäjuhliin ja syntymäpäiville

Tarvitset:
ACON Koripalloteline
Mattoja, esim. Airtrack
Erilaisia esteitä
Sekuntikello

Oletko kuullut SlamBall-koripallosta?

Trampoliineilla pelattava SlamBall perustuu koripallon, jääkiekon ja amerikkalaisen jalkapallon yhdistelmään. Mason Gordonin kehittämää peliä on pelattu ensimmäisen kerran Los Angelesissa. Pelikenttä muodostuu kahdesta neljän trampoliinin yhdistelmästä, joustavasta lattiasta ja kaukaloista. Pelaajien on hallittava hyppyjä ja koripalloa samanaikaisesti nopeatempoisessa pelissä. Vaikka pelin parhaat päivät ovat jo takanapäin, on lajilla olemassa vieläkin oma, kuuliainen faniyhteisönsä.

SlamBall-pelin tunnelmaa saat kotipihallesi helposti etenkin SlamBall-kenttää muistuttavalla suorakulmaisella trampoliinilla. Asenna koripalloteline, harjoittele ja ole trampoliinikoriksen mestari!