Ilmojen halki pomppiminen ja perheenjäsenten lennokkaiden hyppyjen näkeminen voi antaa vapautuneen ja onnellisen olon. Trampoliinilla hyppiminen voikin edistää kokonaisvaltaisesti hyvinvointia, sillä se auttaa vähentämään ahdistusta ja saa ihmiset hymyilemään. Pomppimisen hyvinvointia parantavasta vaikutuksesta on jopa tehty jonkun verran tutkimusta.

Trampoliinihyppy jooga lootusasennossa talvisessa Lappimaisemassa

Hyvä oloa

Hyppiessäsi ylös ja alas trampoliinilla saat erinomaista aerobista liikuntaa. Kun kalorit palavat ja keuhkot vahvistuvat, kehossa vapautuu samalla myös endorfiineja.

Endorfiinit ovat niin sanottuja hyvän olon hormoneja, joita vapautuu kuntoillessa. Trampoliinilla pomppimisen toistuva liike kuitenkin vapauttaa näitä hormoneja nopeammin kuin muut liikuntamuodot.

Kehossa virtaavat endorfiinit kohottavat mielialaa ja lisäävät myönteisiä tunteita.

Toinen trampoliinilla hyppiessä syntyvä kemikaali on serotoniini. Se on aivojen välittäjäaine, joka auttaa vähentämään ahdistusta. Kehon alhainen serotoniinitaso altistaa alakuloisuudelle ja masennukselle.

Serotoniinin hyvän olon antavaa vaikutusta kuvailee ehkä hyvin se, että suklaa sisältää yhtä sen muotoa. Emme kuitenkaan suosittele suklaan syöntiä samalla kun pompit trampoliinilla!

Sydämen asialla

Oletko koskaan trampoliinilla hyppiessä yrittänyt päästä hieman korkeammalle jokaisella pompulla? Osaamis- tai kokemustasostasi riippuen saatat aloittaa muutamalla helpolla pompulla, ja ennen kuin huomaatkaan, liitelet jo taivaissa.

Innostus kasvaa tällä tavoin asteittain, kun itse aktiviteetti saa adrenaliinin virtaamaan.

Adrenaliini tuo energisen ja innostuneen olon. Se saa sydämen sykkimään kiivaammin, ja kaikkialle kehoon virtaa enemmän verta. Näin aivot saavat lisää happea ja eloisuuden tunne kasvaa.

Tämä innostus nostattaa mielialaa ja saa elämän näyttämään valoisammalta. Adrenaliini voi myös parantaa keskittymistä ja valppautta. Se stimuloi hermostoa ja lisää yleistä tietoisuuden tunnetta.

Tasapainon saavuttaminen

Trampoliini edellyttää hyvää tasapainoa ja kehonhallintaa. Myönnettäköön, että taidon oppimiseen saattaa joiltain aloittelijoilta mennä hieman aikaa, mutta kun tasapaino on löytynyt, motoriset taidot kehittyvät. Huomaat, miten koko perheesi tasapaino ja ketteryys paranee.

Trampoliinilla oleminen antaa jonkinlaisen kokemuksen painottomuuden tunteesta, mutta samalla se voi auttaa myös parantamaan esimerkiksi tasapainoa ja koordinaatiota.

Hyvin kehittyneet motoriset taidot ja koordinaatio edistävät myös aivotoimintaa. Stimuloidut aivot voivat kohentaa mielenterveyttäsi, koska aivosi pystyvät keskittymään erilaisiin ajatuksiin ja haasteisiin.

Aivojen aktiivisena pitäminen voi ehkäistä ahdistuksen ja masennuksen puhkeamista, koska et voi jumiutua negatiivisiin tunteisiin. Olitpa sitten sitä tai perheenjäsenesi pomppimassa, stressi karisee todennäköisemmin pois trampoliinilla.

Koko perhe hyppää

Hypitään ilosta

Trampoliinin käytön myönteisestä vaikutuksesta mielenterveyteen on paljon tutkimustietoa, mutta yksinkertaisimmillaan syy on se tosiasia, että se on hauskaa. On erittäin harvinaista nähdä joku pomppimassa naama mutrulla.

Hyppiminen tuo hymyn huulille, ja hymyileminen laukaisee ilon ja tyytyväisyyden tunteita.

Ja vaikutus on vielä suurempi, kun pompit muiden kanssa. Onhan yhteinen hauskanpito yksinäisyyden vastalääke. Kannattaa siis heti alkaa hyppiä ilosta perheen kanssa.