Suomi. Ruotsi. Iso-Britannia. Saksa. Espanja. Yhdysvallat. Japani. Australia. Kuulostaa unelmien maailmanympärysmatkan matkasuunnitelmalta, vai mitä? Kolme vuotta sitten, ennen kuin koko globaali yhteiskunta koki äkkipysähdyksen, me aloitimme maailmanympärysmatkan nimeltään ACON Around The World. Maailmanympärysmatkalle lähetettiin ACON Air 1.8 trampoliini, lempinimeltään Baby Acon, jonka tarkoituksena oli inspiroida temppuilijoita ympäri maailman.

Acon Around the World logo

Jokaisesta kohdemaasta valittiin yksi lahjakas trikkailija, jonka tehtäväksi muodostui sijoittaa trampoliini mahtavaan paikkaan kotiseudullaan, ja jakaa oma videonsa trampoliinista Instagram-tilillämme @aconofficial. Jokainen osallistuja kirjoitti nimensä trampoliinin pehmusteeseen, lähettäen sitten trampoliinin seuraavaan kohteeseen.

Sijainnista tai kulttuurieroista huolimatta, trikkailu tuo meidät kaikki yhteen uusien ideoiden ja mahtavien temppujen äärelle. Olemme erittäin ylpeitä hienoista videoista, joita ACON Around The World -osallistujat lähettivät meille. Jos et ole vielä tutustunut kaikkiin videoihin niin ei hätää, löydät linkit niihin tästä artikkelista. Joten pidemmittä puheitta, saammeko esitellä: Tarinat, joita ACON Around the World keräsi ympäri maailmaa!

Ruotsinlippu 

1. Bålsta, Ruotsi

AATW - Ruotsi

Oscar Sundbom (@oscar.sundbom) ja hänen ystävänsä Viktor (@viktorgtramp) ja Sigge (@siggepettersson_) olivat ensimmäisenä vuorossa. He veivät Baby Aconin jylhälle rantakalliolle upean auringonlaskun aikaan. Matka kalliolle metsien läpi oli poikien mukaan rankka, mutta todellakin vaivan arvoinen! Oscar aloitti trikkailun vuonna 2012 ja tutustuttuaan Instagramin trikkailijayhteisöön ja innostui lajista saman tien.

UK-lippu 

2. Gillingham, Iso-Britannia

Seuraavana haastetta vastaanottamassa oli Roberto Grigore (@rob.flipzzz). Roberto ei kutsu itseään ”isoksi trikkailijapersoonaksi”, mutta hänen mielestänsä lajina trikkailu ansaitsisi ehdottomasti enemmän tunnustusta kuin se nykyisin saa osakseen. ACON Around the World kiinnitti hänen huomionsa hauskana projektina johon, hän voisi tarttua ystäviensä Tyelerin (@tyelerford1440), Baileyn (@pk.Bailey) ja Danielin (@danieltourle) kanssa. Ja sitähän se todellakin oli!

AATW - Iso-Britannia

"Blue Bellin kukkulalle kiipeäminen kesti melko kauan. Kun pääsimme perille, meillä oli useita hauskoja kuvausideoita, jotka halusimme toteuttaa. Haluan kiittää ystäviäni siitä, että he auttoivat minua projektin kanssa, sekä erityisesti Danielia siitä, että hän auttoi videon editoinnissa."

Terveisinä kaikille trikkailijoille ympäri maailmaa Robertolla on viesti, "Kaikille teille siellä, jotka olette tämän lajin sydän ja harjoittelette kovasti kehittyäksenne, haluan toivottaa onnea prosessiin ja pitäkää hauskaa!"

Saksanlippu 

3. Rennertshofen, Saksa

AATW - Saksa

Seuraavassa kohteessa Michael Hermann (@mihi_hermann) odotti veljensä Tobiaksen (@tobi_flipz) kanssa trampoliinin saapumista innokkaana. Veljekset testasivat useita kuvauspaikkoja ennen kuin lopulta valitsivat ihanan syksyn värittämään jokirannan kuvauspaikaksi mahtaville auringonlaskukuville.

"Yksi kuvauspaikoistamme oli suuren kukkulan päällä. Sinne pääseminen oli aika uuvuttavaa, mutta lopulta ehdottomasti sen arvoista! Tämän projektin kuvaaminen oli todella hauskaa. Haluaisin nähdä lisää tällaisia tapahtumia!"

Espanjanlippu

4. Barcelona, Espanja

Kun trampoliinin matka jatkui, seuraavaksi vuoroaan odotti freerunner nimeltä Sergio Castillo (@sergio_turn) suunnitelmissaan viedä Baby Acon Barcelonan hiekkarannalle ystäviensä Janin (@janramirezlopez), Marcin (@marc_goma), Paun (@pawdrift), Javierin (@polarized_boy4), Bogdanin (@w_dragomir) ja Seten (@setee_garciaa) kanssa.

AATW - Espanja

Kun häneltä kysyttiin, haluaisiko hän jakaa jotain trikkailusyhteisölle, Sergiolla oli varsin kauniita ajatuksia liikkeestä taidemuotona. "Jokainen ihminen luo oman tyylinsä ja tapansa tehdä asioita. Trikkailu on taidetta ja riippuu ihmisestä, millaisen merkityksen jokainen sille antaa. Taide ei olisi niin hauskaa, jos se ei riippuisi tulkinnasta. Tärkeintä ei ole uskomaton taso, vaikka toistaisi samoja liikkeitä joka kerta, tärkeintä on ilmaista itseään tekemällä sitä, mitä rakastaa."

USA:n lippu 

5. Indiana, USA

AATW - USA

Pohjois-Atlantin ylittämisen jälkeen Baby Aconin seuraava pysäkki löytyi Jake Williamsin (@jakawill) luota. Otettuaan trampoliinin vastaan Jake päätti yhdessä ystävänsä Nathanin (@nathan.altman) kanssa viedä trampoliinin läheisen pienen kaupungin keskustaan kuvaamaan paikallisen oikeustalon pihanurmelle. Koska aurinko oli jo laskemassa, kun he saapuivat paikalle, heidän oli koottava trampoliini ja kuvattava videonsa mahdollisimman pian. Lopputulos on uskomaton, ja siitä näkee, miten hauskaa heillä oli kuvata ja tehdä voltteja raikkaassa kevätillassa!

"Tämä yhteisö on ollut uskomaton siitä hetkestä lähtien, kun aloitin volttien tekemisen; kaikki ovat niin kannustavia ja luovat ympäristön, jossa on helppo saada ystäviä, joiden kanssa tietää olevansa pitkään. En voisi kiittää teitä kaikkia tarpeeksi siitä, että olette osa tätä yhteisöä ja muokkaatte sen kulttuuria niin, että jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi heti alusta alkaen."

Japaninlippu

6. Nagoya, Japani

AATW - Japan

Tyynenmeren toisella puollella Takafumi Kimoto (@midorichannn) odottaa innokkaana babyaconia saapuvaksi. Aurinkoisena kevätpäivänä Takafumi ystävineen vei trampoliinin rannalle inspiroivaa temppupäivää varten. Videot, jotka he kuvasivat ovat todellakin viihdyttäviä ja ainutlaatuisia. Ehdottomasti katsomisen arvoisia! Kuvauspäivän aikana he löysivät eksyneen huulirasvan ACON Around the World trampoliinia kuljettaneesta laatikosta. Yllätyksiä löytyy joka käänteessä!

Australia flag 

7. Brisbane, Australia

ACON Around the World kampanjan viimeisessä kohteessa ennen kotiin palaamista Andrew Carter (@parkourayce) oli jo odottamassa trampoliinia. Australian lämpimän auringon alla Andrew vei Baby Aconin Bribie saarelle mahtaviin kuvauksiin! Trampoliinin asettaminen laiturille tai muutoin veden äärelle ja veteen pomppaaminen on myös yksi omista suosikki kesäaktiviteeteistamme!

Finland flag

8. Helsinki, Suomi

Paluumatkallaan takaisin Suomeen Acon Around the World trampoliinilla oli vielä yksi pysähdys ACON-tiimin johtajan Markku Keski-Ojan (@marqflips) luona. Yhdessä muiden tiimiläisten, Laurin (@laurisuuriniemi), Aleksin (@sainioaleksi) ja Felixin (@felix.flips) kanssa pojat lähtivät kuvaamaan omaa videoaan. Markun mukaan oli hauskaa päästä viettämään aikaa yhdessä ja tehdä jotain, mitä he eivät muuten olisi tehneet.

"Katselin Google earthista mahdollisia kuvauspaikkoja ja kävin katsomassa, mikä sopisi kuvauksiin parhaiten etukäteen. Kuvauspäivänä meitä onnisti sään kanssa ja klipeistä tuli hyviä.” Kaikille, jotka haluavat kehittyä paremmaksi trikkailijoiksi, Markulla on konkreettinen neuvo: harjoitus tekee mestarin. Jatka vain harjoittelua, niin lopulta näet tulokset. Mitä enemmän toistoja teet, sitä paremmaksi temppu hioutuu. Hitaasti mutta varmasti.

Matkalla kotiin

Kuljettuaan tuhansia kilometrejä ja päästyään kahdeksan lahjakkaan temppuilijan laukaisualustaksi ympäri maailmaa, trampoliini on nyt vihdoin saapunut kotiin, takaisin pääkonttoriimme Ouluun, Pohjois-Suomeen. Jos haluat tietää ACON Around The World lopullisen kohtalon kannattaa suunnata Instagram-tilillemme @aconofficial, sillä joku onnekas saa maailmanennätystä tahkonneen trampoliinin omakseen!

AATW Baby Acon -trampoliini

Matkan päärooli

Kun ACON Around the World -haaste julkaistiin, oli vain yksi vaihtoehto trampoliiniksi haasteen keskelle: ACON Air 1.8, joka tunnetaan paremmin nimellä Baby Acon. Älä anna sen pienen koon hämätä, sillä tämä tehokas trampoliini tarjoaa ensiluokkaisen ACON-ponnahduksen ja on lisäksi siirrettävissä kaikkialle, minne mielikuvituksesi vie. Baby Acon on trampoliini, joka on tehty liikkumaan, valmis kaikkeen ja on varmasti seuraavan inspiraatiosi ponnahdusalusta. Jos olet uusi trampoliinin harrastaja, se on täydellinen aloitusmalli kaikille kokeilunhaluisille temppuilijoille, aina vauvasta vaariin.

Acon Air 1,8 m Trampoliini

Tutustu Baby Aconiin