Halusitpa kehittää voimistelutaitojasi, harjoitella huikeita temppuja tai päästä alkuun voimistelijana, varmaa on, että asianmukaiset välineet auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Juuri sinulle oikeaa ja tarpeisiisi sopivaa airtrackia valitessa kannattaa ensin miettiä millaisia liikkeitä, hyppyjä ja laskeutumisia harjoittelusi tai temppuilusi sisältää. Oletko vasta saanut temppuilukärpäsen pureman vai jo kokenut voimistelija? Tässä artikkelissa esittelemme kokeneille ja aloitteleville voimistelijoille ja temppuilijoille sopivia voimisteluvälineitä ja autamme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivat välineet. 

Airtrack – Mikä on kotiini sopivin airtrack?

Tunnetuin kotivoimisteluväline on epäilemättä airtrack, eli ilmatäytteinen voimistelumatto. Airtrackejä on saatavana monen muotoisina ja -kokoisina – niin kotiin kuin liikuntasaleihin.

Airtrackit ovat ilmalla täytettyjä voimistelu- ja laskeutumisalustoja, joiden kimmoisuus muistuttaa voimistelusaleissa käytettyjä joustolattioita. Airtrackit tarjoavat liikkeisiin tarvittavaa kimmoisuutta ja pomppua pehmentäen samalla laskeutumista. Ne ovat täydellisiä ponnistusalustoja päätähuimaaville tempuille, mutta myös erinomaisia pehmusteita hauskoihin kotitemppuihin. Lisäksi airtrackia voi käyttää vedessä, jos haluat lisätä tasapainoharjoitteluusi uutta haastetta tai pitää hauskaa rakentamalla takapihalle kesäisen vesiliukumäen.

ACON iso airtrack voimistelijoille

ACONin airtrackit on valmistettu patentoidulla komposiittirakenteellamme, jossa on käsin liimatut kaksikerroksiset saumat, minkä ansiosta alustat ovat sekä kestäviä että joustavia. ACON airtrackit on tehty kestämään kaikkein haastavimmatkin treenit vielä vuosiksi eteenpäin.

Sopivan airtrackin valintaan vaikuttaa ennen kaikkea se, kuinka paljon tilaa tarvitset voimistellessasi. Jos tavoitteenasi on opetella puolivoltti taaksepäin eli flikki ja olet vasta aloittamassa, kolmemetrinen alusta on todennäköisesti oikea valinta. Se on helppo varastoida ja kuljettaa, eikä vie paljon tilaa olohuoneen lattialla. Toisaalta, jos tavoitteenasi on harjoitella esimerkiksi monimutkaisia cheerleading-ohjelmia tai haluat rakentaa täysin pehmustetun leikkihuoneen lapsillesi, kannattaa harkita suurempaa mallia, kuten iso neliöpatja (6 m x 6 m).

Airroll – Aloittelijan paras apuri

Uusien rutiinien ja temppujen työstäminen tarkoittaa toistoja toistojen perään, minkä vuoksi uusien temppujen kohdalla Airroll on paras apurisi. Sen pyöreä ja tukeva rakenne on suunniteltu tukemaan harjoituksissa, kun opettelet esimerkiksi puolivoltteja, siltakaatoa tai voltteja niin eteen- kuin taaksepäin. Airrollin avulla voit myös parantaa tasapainoa ja tukea kehoasi, kun opettelet temppuja, joissa täytyy olla keskittyneesti paikallaan, kuten käsilläseisonnassa. ACON airroll on suunniteltu ja valmistettu samojen laatustandardien mukaan kuin airtrackimme, sen kaksikerroksiset ja käsin liimatut saumat takaavat, että se rullailee tempusta toiseen vielä vuosikausia. Airrollia on tarjolla kahdella halkaisijakoolla (60 x 120 cm ja 90 x 120 cm), jotta se sopii täydellisesti erikokoisille voimistelijoille. Suosittelemme valitsemaan suuremman koon mikäli kyseessä on voimistelija, jolla on jo alkeet hallussa ja pituutta enemmän kuin 110cm.

ACON airroll voimistelijoille

Erityisesti aloittelijat suosivat airrolleja, sillä ne ovat merkittävä apu kotitreeneissä. Kaikkien ACON airtrack -tuotteiden tavoin myös airroll on täysin ilmatiivis. Tämä tarkoittaa, että airroll kestää vettä sekä kelluu, joten voit jopa ottaa sen mukaan kesän vesileikkeihin!

Airspot ja airblock – Pomppualusta uusiin korkeuksiin

ACON airblock voimistelijoille

Airspot ja airblock eivät näytä samalta, mutta niiden perustoiminto on sama – ne tarjoavat pienemmän mutta paksumman alustan, jonka avulla pääset ponnistamaan korkeammalle ja laskeutumaan pehmeämmin. Airspot ja -block eroavat toisistaan muotoilun osalta; tyylikkään ja esteettisen pyöreän airspotin minimalistinen muotoilu näyttää upealta, suuremmat ja kulmikkaammat airblockit on helpompi asettaa toisten airtrackien päälle tai perään, jolloin temppusi saavat aivan uutta korkeutta.

Pienemmän pinta-alansa vuoksi molemmat airspot sekä -block toimivat  erinomaisesti tarkkuusharjoittelussa, kun hiot täydellistä laskeutumista tismalleen oikealle kohdalle. Ne soveltuvat myös ponnistusalustoiksi, kun alat harjoitella uusia temppujasi kovalla maalla. Alustalta saatu lisäpomppu antaa riittävästi vauhtia, jotta pystyt pikkuhiljaa siirtymään pois joustavista voimistelupatjoista ja laskeutumaan onnistuneesti joka kerta. Airroll ja -spot sopivat myös funktionaalisen harjoittelun tueksi kotisalille.

ACON airspot voimistelijoille


Voimistelupuomi – Tarkkuutta ja tasapainoa

Puomi on tärkeä osa voimistelukilpailuja, mutta vain harvalla tulee hankituksi sellaista kotiinsa. ACON Voimistelupuomi toimii hyvin kotioloissa tukemassa harjoittelua. ACON Voimistelupuomilla voit harjoitella hyppyihin ja voltteihin tarvittavaa tarkkuutta ja tasapainoa ilman putoamisen pelkoa. Taitettava puomi on helppo säilyttää treenikertojen välillä ja on samantien käyttövalmiina. Puomin voi sijoittaa myös voimistelupatjan tai airtrackin päälle, jolloin aloittelevat voimistelijat saavat lisäpehmustetta tukemaan harjoitteluaan. Treenaatpa kohti parempaa tasapainoa, sulavia kärrynpyöriä tai suoralinjaista tempuista laskeutumista, ACON Voimistelupuomi on erinomainen perusväline kotivoimisteluun tai lasten leikkihuoneeseen.

ACON voimistelupuomi voimistelijoille

Tarvitseko kaikki nämä rakentaaksesi unelmiesi voimistelusalin kotiisi? Vain sinä tiedät vastauksen siihen. Löydätpä oman seikkailusi hurjista tempuista tai lapsesi hymystä ensimmäisen opitun voltin jälkeen, yksi asia on kuitenkin varma. Uudet välineet kotona voivat innostaa koko perhettä liikunnallisten aktiviteettien pariin ja lapsen innostus tarttuu, kun hän saa tehdä temppuja turvallisesti. Ainut jäljellejäävä tehtäväsi onkin siis nauttia heidän kanssa yhdessä uusien taitojen oppimisesta ja liikkumisen ilosta!

ACON airtrackit