0 tuotetta0,00 €

Tilaa puhelimella 050 5696293

Usein kysytyt kysymykset

Sisällysluettelo

Trampoliinit

1.Voiko markkinoilla olevat trampoliinit olla kestävyydeltään ja turvallisuudeltaan erilaisia ?

Suomen markkinoilla on tarjolla hyvin erilaatuisia trampoliineja. Trampoliineissa voi olla todella isoja rakenteellisia eroja vaikka niitä ei päällepäin nopeasti katsottuna heti näekään. Suurimmat erot ovat tuotteen runkorakenteen vahvuudessa, jousien pituudessa, esijännityksessä ja lukumäärässä ja pehmusteen vahvuudessa ja leveydessä.

2.Minkälaiset jouset tekevät trampoliinista hyvän ?

Jousien ominaisuudet - venymiskyky, esijännitys ja kimmoisuus - ovat keskeiset trampoliinin hyppyominaisuuksiin vaikuttavat tekijät. Jousimateriaaleissa on suuria eroja, jotka vaikuttavat jousien kuormitettavuuteen ja kestoikään. Pitemmillä jousilla ja jousien suuremmalla esijännityksellä saavutetaan korkeampia hyppyjä. Jousien määrää lisäämällä ja niitä vankentamalla kasvatetaan trampoliinin kuormitettavuutta. Laadukkaissa trampoliineissa jousien esijännitys on enemmän > 6 kg ja jousien pituus vähintään 21,5 cm. Esimerkiksi laadukkaassa 4,3m trampoliinissa jousien lukumäärä tulisi olla vähintään > 96kpl.

3.Minkälaisia eroja on trampoliinin runkorakenteissa?

Trampoliinin teräsrakenne on usein sitä lujempi, mitä suurempia ovat runkoputkien halkaisijat ja seinämävahvuudet. Siksi painavampi trampoliini on yleensä myös vahvempi. Myös hitsausliitosten laatu vaikuttaa rungon kestävyyteen. Laadukkaan trampoliinin tyypilliset runkoputkien vahvuudet ovat 48mm ja seinämävahvuus 2mm.

4.Entä trampoliinin talvikäytettävyys/korroosiosuojaus?

Galvanoimalla tehty korroosiosuojaus jousille ja runkoputken ulko- ja sisäpinnoille takaa trampoliinille pitkän käyttöiän. Lisäksi kannattaa huomioida pehmusteen ja maton säänkestävyys. Talvikäytettävä trampoliini on erityisen laadukas.

5.Minkälainen trampoliini on turvallinen?

Trampoliinien tulee ensinnäkin olla CE-hyväksytty ja täyttää eurooppalaisen TÜV:n turvallisuusvaatimukset. Riittävän vahva (paksuus >25mm) ja leveä pehmuste (<29cm) ovat tärkeimmät tekijät trampoliinin käyttäjän turvallisuudelle. Pehmusteen tulee peittää runkoputkien reunat sekä jouset, jolloin mahdolliset vahinkohypyt pehmusteelle eivät vahingoita hyppijää. Pehmusteen lisäksi turvakehän on todettu lisäävän trampoliinin käyttäjän turvallisuutta ja siksi sen hankkimista suositellaan trampoliinin oston yhteydessä. Trampoliinin käyttöön on olemassa omat ohjeet turvallisuuden lisäämiseksi. Siksi LUE ja noudata aina trampoliinin käyttöohjeita !

6.Mitä muita seikkoja kannattaa ottaa huomioon trampoliinia ostaessa? Takuut, varaosasaatavuus?

Ostoa mietittäessä kannattaa varmistaa että trampoliinissasi on vähintään vuoden takuu ja 100% varaosasaatavuus. Laadukkaalle trampoliinille myönnetään aina takuu. Parhaimmillaan takuu kestää useita vuosia. Hyvään palveluun kuuluu 100%:n varaosien ja lisävarusteiden saatavuus.

7.Mitä hyötyä trampoliinista on ?

Kehittää koordinaatiokykyä, ponnistusvoimaa ja kestävyyttä! On erinomainen esivalmennuslaite lähes kaikkiin urheilulajeihin! On käytössä kuntoutushoidossa ja mm. osteoporoosin ehkäisyssä! On tehokas! - 10 min. reipas hyppely vastaa n. 30 min. juoksua. Soveltuu koko perheen iloksi - Liikunnan riemua vauvasta vaariin!

» Sivun alkuun

Uima-altaat

1. Kuinka tärkeä osa kemikaalit ovat altaan käytössä ?

Uima-altaan veden hoitaminen ja puhtaanapito on todella tärkeä osa altaan käytössä. Imurilla , haaveilla sekä harjoilla poistetaan silminnähtävät roskat ja liat mutta vielä tärkeämpää on huolehtia veden desinfioimisesta. Desinfioinnin tehtävä uima-vedessä on: pitää vesipuhtaana haitallisista bakteereista ja viruksista, estää levän muodostuminen altaaseen sekä varmistaa, ettei uimavesi ole ärsyttävää tai myrkyllistä uimarille.

2.Miten uima-allas pidetään puhtaana?

Jotta uima-altaasi hoito ei muodostu rasitteeksi, on syytä kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin: Mittaa säännöllisesti veden pH -arvo. Pidä altaassasi tarpeeksi vettä: oikea pinnankorkeus on pintakaivon aukon puolivälissä. Imuroi/puhdista altaan pohja säännöllisesti. Suodata altaan vettä riittävästi. Veden tulisi kiertää suodattimen läpi päivittäin vähintään kerran, ulkoaltaalla kaksi kertaa. Huuhtele suodatinta riittävän kauan ja tarpeeksi usein. Jos suodattimen huuhtelutarve on lisääntynyt, saattaa suodatusmassojen vaihto olla tarpeen. Poista pintakaivon koriin ja kierrätyspumpun karkeasuodattimeen kerääntynyt roska säännöllisesti.

Mittaa säännöllisesti veden klooripitoisuus, mikäli käytät klooripohjaisia kemikaaleja. Vapaan kloorin pitoisuus tulisi olla välillä 0.4 -1.2 mg/l desinfioinnin varmistamiseksi. Uima-altaissa yleisesti käytettävät desinfiointikemikaalit pystyvät tappamaan bakteerit tehokkaasti uimavedestä pH alueella 7.0 - 7.6.

Kaikilla nesteillä on pH-arvo. pH-arvo osoittaa, onko vesi hapanta, neutraalia vai emäksistä. Neutraali pH on 7,0. Hapan = pH 1,0 – 7,0 . Emäksinen pH 7,1 – 14,0. Seuraavat seikat voivat muuttaa uimaveden pH - arvoa: lisäysvesi, ulkoaltaissa happamat sateet, käytettävät allaskemikaalit, jne. Liian korkea pH voi tehdä vedestä maitomaisen ja liukkaan tuntuisen. Liian alhainen pH-arvo ärsyttää uimarin silmiä, ja on syövyttävää Mittaa siis veden pH-arvoa säännöllisesti, ja tee tarvittavat korjaukset pH- tai pH+ kemikaalilla. Lue aina kemikaalin annosteluohjeet ennen käyttöä. pH-arvon korjaukset tehdään aina vähitellen, ja pieniä kemikaalimääriä käyttäen.

» Sivun alkuun

Hetkinen...