0 tuotetta0,00 €

Ota yhteyttä 09 42720823

Usein kysytyt kysymykset

Sisällysluettelo

Trampoliinit

1.Voiko markkinoilla olevat trampoliinit olla kestävyydeltään ja turvallisuudeltaan erilaisia ?

Suomen markkinoilla on tarjolla hyvin erilaatuisia trampoliineja. Trampoliineissa voi olla todella isoja rakenteellisia eroja vaikka niitä ei päällepäin nopeasti katsottuna heti näekään. Suurimmat erot ovat tuotteen runkorakenteen vahvuudessa, jousien pituudessa, esijännityksessä ja lukumäärässä ja pehmusteen vahvuudessa ja leveydessä.

2.Minkälaiset jouset tekevät trampoliinista hyvän ?

Jousien ominaisuudet - venymiskyky, esijännitys ja kimmoisuus - ovat keskeiset trampoliinin hyppyominaisuuksiin vaikuttavat tekijät. Jousimateriaaleissa on suuria eroja, jotka vaikuttavat jousien kuormitettavuuteen ja kestoikään. Pitemmillä jousilla ja jousien suuremmalla esijännityksellä saavutetaan korkeampia hyppyjä. Jousien määrää lisäämällä ja niitä vankentamalla kasvatetaan trampoliinin kuormitettavuutta. Laadukkaissa trampoliineissa jousien esijännitys on enemmän > 6 kg ja jousien pituus vähintään 21,5 cm. Esimerkiksi laadukkaassa 4,3m trampoliinissa jousien lukumäärä tulisi olla vähintään > 96kpl.

3.Minkälaisia eroja on trampoliinin runkorakenteissa?

Trampoliinin teräsrakenne on usein sitä lujempi, mitä suurempia ovat runkoputkien halkaisijat ja seinämävahvuudet. Siksi painavampi trampoliini on yleensä myös vahvempi. Myös hitsausliitosten laatu vaikuttaa rungon kestävyyteen. Laadukkaan trampoliinin tyypilliset runkoputkien vahvuudet ovat 48mm ja seinämävahvuus 2mm.

4.Entä trampoliinin talvikäytettävyys/korroosiosuojaus?

Galvanoimalla tehty korroosiosuojaus jousille ja runkoputken ulko- ja sisäpinnoille takaa trampoliinille pitkän käyttöiän. Lisäksi kannattaa huomioida pehmusteen ja maton säänkestävyys. Talvikäytettävä trampoliini on erityisen laadukas.

5.Minkälainen trampoliini on turvallinen?

Trampoliinien tulee ensinnäkin olla CE-hyväksytty ja täyttää eurooppalaisen TÜV:n turvallisuusvaatimukset. Riittävän vahva (paksuus >25mm) ja leveä pehmuste (<29cm) ovat tärkeimmät tekijät trampoliinin käyttäjän turvallisuudelle. Pehmusteen tulee peittää runkoputkien reunat sekä jouset, jolloin mahdolliset vahinkohypyt pehmusteelle eivät vahingoita hyppijää. Pehmusteen lisäksi turvakehän on todettu lisäävän trampoliinin käyttäjän turvallisuutta ja siksi sen hankkimista suositellaan trampoliinin oston yhteydessä. Trampoliinin käyttöön on olemassa omat ohjeet turvallisuuden lisäämiseksi. Siksi LUE ja noudata aina trampoliinin käyttöohjeita !

6.Mitä muita seikkoja kannattaa ottaa huomioon trampoliinia ostaessa? Takuut, varaosasaatavuus?

Ostoa mietittäessä kannattaa varmistaa että trampoliinissasi on vähintään vuoden takuu ja 100% varaosasaatavuus. Laadukkaalle trampoliinille myönnetään aina takuu. Parhaimmillaan takuu kestää useita vuosia. Hyvään palveluun kuuluu 100%:n varaosien ja lisävarusteiden saatavuus.

7.Mitä hyötyä trampoliinista on ?

Kehittää koordinaatiokykyä, ponnistusvoimaa ja kestävyyttä! On erinomainen esivalmennuslaite lähes kaikkiin urheilulajeihin! On käytössä kuntoutushoidossa ja mm. osteoporoosin ehkäisyssä! On tehokas! - 10 min. reipas hyppely vastaa n. 30 min. juoksua. Soveltuu koko perheen iloksi - Liikunnan riemua vauvasta vaariin!

» Sivun alkuun

Hetkinen...